Follow:
Beauty, Organic, Reviews

Lovea Bio zonnebrandcreme SPF 30 Review

Lovea bio SPF 30Voor goede zonbescherming hoef je tegenwoordig niet altijd meer naar de chemische producten van de drogisterij te grijpen. Er komen namelijk steeds meer natuurlijke producten op de markt die precies hetzelfde doen; je huid goed beschermen van de zonnestralen. Ik testte Lovea Bio zonnebrandcrème met SPS 30 en was erg benieuwd naar de werking van dit product. In deze review lees je meer over dit product en wat ik er van vind.
 
Merk: Lovea
Naam: Biologische Zonnebrandcrème SPF 30
Verkrijgbaarheid:o.a. De Tuinen en Ekoplaza
Prijs: €16,99 voor 125 ml (nu voor €13,59 in de aanbieding bij De Tuinen)
 
 
Lovea bio SPF 30

 

WAT BELOOFT Lovea Bio Zonnebrandcrème?

“De Lovea Bio biologisch gecertificeerde Sun serie is Ecocert gecertificeerd en beschikt over de ‘Cosmébio’ label. Voor deze zonnebrand is gebruik gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Alle formules zijn vrij van parabenen, fenoxyethanol, GGO’s, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en aroma’s. Deze minerale zonnebrandspray met SPF 30 biedt een hoge mate van bescherming van de huid. Voor lichaam en gezicht.”

Lovea Bio zonnebrandcrème is 99,9% natuurlijk en 15,4% biologisch. De versie van SPF 30 bevat tevens geen nanodeeltjes van zinc oxide, sommige andere Lovea-producten bevatten die deeltjes wel.
 
 
Lovea bio SPF 30 Lovea bio SPF 30

 

WAT VIND IK VAN Lovea Bio zonnebrandcrème?

Voor mijn super lichte en gevoelige huid is het uiteraard erg belangrijk om een goede zonnebrandcrème te gebruiken op zonnige dagen. En omdat ik sinds kort zoveel mogelijk biologische en natuurlijke producten koop, besloot ik ook voor zonbescherming een natuurlijke variant te kiezen. Lovea Bio zonnebrandcrème is 99,9% natuurlijk, wat echt ontzettend veel is. Het geeft natuurlijke bescherming, in plaats van de gebruikelijke chemische bescherming die je in de meeste zonnebrandcrèmes van de drogisterij vindt.

Toen ik onlangs twee dagen op een festival was, zag ik het perfecte moment om dit product te testen. Beide dagen zat en stond ik volop in de zon, enkel ingesmeerd met dit product. En ik moet zeggen, dat ik niet ben verbrand! Natuurlijk moest ik regelmatig blijven smeren, maar dat moet eigenlijk iedereen. En op het heetste moment van de dag heb ik een tijdje met een lichte sjaal over mijn schouders en nek gelopen, omdat de zon ‘s middags zo krachtig was dat ik anders (met wat voor zonnebrandcrème dan ook) alsnog verbrand was. Ik ben dus heel tevreden over de werking van dit product en het heeft mij goed tegen verbranding beschermd.

De Lovea Bio zonnebrandcrème is dun, maar erg wit. Je moet het dus goed uitsmeren, zoals een ouderwetse zonnebrandcrème. Dit komt omdat het een minerale zonnebrandcrème is, dat hoort nu eenmaal bij deze natuurlijke vorm van zonbescherming. Ik vind dat zelf geen probleem, maar het is wel even goed om te weten. Ook heeft de zonnebrandcrème een lekkere tropische geur, dus je ruikt ook nog eens erg lekker.

Verder is Lovea Bio zonnebrandcrème handig in gebruik omdat het een sprayflacon is. De vloeistof is relatief dun, dus de witte waas is wel makkelijk uit te smeren. En ik heb het ook gewoon op mijn gezicht gebruikt, wat niet echt een probleem was. Inmiddels heb ik wel een andere zonnebrandcrème voor mijn gezicht omdat ik snel uitslag en irritaties krijg, maar voor af en toe is dit ook zeker met dit product te doen. Het product is namelijk wel voor lichaam én gezicht op de markt gebracht.

 
 
Lovea bio SPF 30
 
Voordelen
– Goede bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen
– Op natuurlijke basis (99,9% natuurlijk)
– Ruikt lekker
– Zowel voor lichaam als gezicht te gebruiken.
 
Nadelen
– De witte vloeistof moet je goed uitsmeren
– Slechts bij selecte winkels verkrijgbaar
 
 

Wat is jouw favoriete zonnebrandcrème voor deze zomer?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle M.

    Ik heb deze vorige jaar gebruikt en het is dat ik er nu een heb gekregen, anders had ik deze zeker opnieuw gekocht!

    29 juni 2016 at 18:51
  • Geef een reactie