Follow:
Beauty

MAC witte foundation voor de perfecte match!

MAC white foundation CBen je net als ik super bleek in de winter en heb je moeite met het vinden van de juiste kleur foundation? Zoek dan niet langer want ik heb een geweldige tip voor je. Met slechts één product kun je in de toekomst bijna alle foundations in de juiste kleur mixen voor de perfecte match foundation! MAC Face & Body Foundation in de witte kleur is alles wat je nodig hebt!

 

MAC white foundation B


De juiste kleur foundation kiezen is voor mij altijd lastig geweest. Standaard koos ik voor de lichtste optie van de foundation die ik op dat moment gebruikte, maar dat was bijna nooit licht genoeg. En tot overmaat van ramp zijn de meeste lichte tinten heel roze van ondertoon, terwijl ik een meer gele kleur nodig heb. Maar gelukkig heb ik iets ‘nieuws’ ontdekt waardoor ik bijna alle foundations in de perfecte kleur kan mengen!

MAC heeft namelijk een volledig witte foundation in het assortiment. Die kun je bij de counters in Douglas (volgens mij) niet kopen, maar wel in de Pro Store en via de website. Het is wel even een investering, maar ik heb dat graag over voor een mooie kleur foundation. 
 
 
MAC white foundation A
Misschien heb je wel eens witte dagcrème door je foundation gemixt in de hoop de kleur lichter te maken. Dit trucje geeft het enkel minder dekking, maar de kleur blijft hetzelfde. Nu zijn er meerdere witte foundations op de markt. De meesten zijn heel moeilijk in Nederland te verkrijgen, hoewel deze witte foundation van MAC ook even wat moeite kost. Maar omdat mijn huid al zo gevoelig is voor veel producten, besloot ik om het veilig te spelen en voor MAC te kiezen. Die andere soorten witte foundations worden in webshops voor gothics verkocht, en op de een of andere manier twijfel ik een beetje aan de kwaliteit van het product. Met MAC kun je echt niet missen, dus dat vind ik een betere keuze.
 
 

MAC white foundation D
De fles van 120 ml is best groot en je kunt er echt een hele tijd mee doen. Vooral omdat je dit eigenlijk alleen in de winter gebruikt, en niet het hele jaar door. Het flesje heeft een tuitje, waardoor je het makkelijk kunt doseren. Ik heb bijvoorbeeld voldoende aan één á twee druppels witte foundation en één pompje van mijn gewone foundation (L’Oreal True Match in N1). Je moet het wel even goed menden op de achterkant van je hand, maar dat is ook alles!

 
 

MAC white foundation
 
 

Waar je op moet letten als je MAC witte foundation gebruikt

– Kies een foundation met de juiste ondertoon voor jouw huid! Je kunt wel de lichtste van type X kiezen, maar als de ondertoon niet klopt, krijg je ook met het mengen van witte foundation niet de juiste match. Op Internet kun je wel vinden hoe je je ondertoon kunt bepalen. Mijn huid is snel rood. Als ik een gele foundation gebruik, verdwijnt de rode gloed en heb ik een egale en neutrale gloed. Pas als je de juiste ondertoon hebt, kunt je de foundation mengen met een witte kleur voor de perfecte match voor jouw gezicht.

– De witte foundation van MAC heeft zelf niet heel veel dekking, dus je moet er rekening mee houden dat de dekking van je foundation in ieder geval niet beter wordt. De swatch lijkt vrij wit, maar als je het blend, blijft er van de kleur niet veel over

– Je kunt MAC Face & Body Foundation alleen mengen met vergelijkbare soorten foundation. Kijk naar de basis van je foundation, is dat op basis van olie of water? Deze van MAC is op waterbasis, dus zoek een foundation die ook op waterbasis is, zodat het goed mengt.

– Je kunt ook witte foundation gebruiken als je niet per se bleek bent, maar gewoon niet een goede match kunt vinden. Maar ik denk dat vrouwen met een heel lichte huid wel het meeste baat hebben bij dit product.
 
 

MAC Face & Body foundation is te koop in de webshop van MAC. Een fles van 120 ml kost €39,50 en wordt gratis bij je thuis bezorgd.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Wendy

  Ik heb dit product sinds een paar jaar geleden al in mijn bezit. Erg fijn product! De prijs was toen was net even iets gunstiger.. (Uit mijn hoofd rond de 32/33 euro)

  24 november 2015 at 10:10
 • Reply Kirsty ten Bos

  Dit klinkt erg goed zeg! Ik zoek mij al een paar jaar rot naar een witte foundation, erg fijn dat MAC deze nu heeft! Ik vind het namelijk zo zonde om een foundation te kopen en die vervolgens niet te kunnen gebruiken omdat die toch iets te donker blijkt te zijn.

  24 november 2015 at 10:22
 • Reply Mariëlle M.

  Hele fijne review, ideaal product lijkt het me! Ik heb ooit eens een MAC foundation gekocht en die was VEEL te licht, ik leek wel ziek, daarom durf ik even niet meer haha

  24 november 2015 at 16:42
 • Reply iris

  Ik heb hem vorig jaar ook gekocht. een super oplossing voor de 5 flesje foundation die ik nog had staan. Hij word wel elk jaar duurder zie ik. bij mij was die 38 euro

  24 november 2015 at 17:32
 • Reply Manon

  Klinkt wel goed zeg!

  24 november 2015 at 18:24
 • Reply Jeapiebel Choosebeautiful

  Weer een stuk slimmer geworden van de kennis over foundation.

  25 november 2015 at 10:46
 • Geef een reactie