Follow:
Beauty

Mascara correct aanbrengen voor ‘false lash effect’

false lashes tipHet correct aanbrengen van mascara, hoe doe je dat eigenlijk? Grappig genoeg is dat iets wat je vaak niet leert wanneer je voor het eerst met make-up begint, en dus doe je eigenlijk maar wat. Maar wist je dat je met deze eenvoudige truc je ogen optisch groter en je wimpers voller kunt laten lijken? 
 
Mascara was het eerste beautyproduct dat ik gebruikte. Ik was geloof ik 11 of 12 jaar oud, en ik vond het al een hele stap. Op die leeftijd wist ik niet eens hoe ik het goed moest aanbrengen. Gewoon omhoog ‘kammen’ toch? Volgens mij denken nog steeds veel vrouwen dat dit de beste manier is om mascara te gebruiken. Maar je kunt met deze simpele truc zoveel meer uit je mascara halen en het ‘false lash effect’ bereiken!
 
Benodigdheden
– mascara die wimpers voller maakt (volume)
– mascara die wimpers verlengt (lengthening)
– wimperkrultang (optioneel)
 
 
false lashes tip
 
Voor deze truc maakt het merk en type mascara niet zoveel uit. Het gaat er dus om dat je de twee verschillende hebt, omdat deze elkaar het beste aanvullen. Ik gebruik Maxfactor Clump Defy False Lash Effect en HEMA Dramatic Lash Builder.

De truc tot de perfecte mascara heeft te maken met de richting waarin je je wimpers kamt. Op onderstaande afbeelding zie je wat ik precies bedoel. De wimpers aan de binnenkant van je oog (boven en onder) kam je dus recht omhoog of naar beneden. De buitenste hoek kam je juist opzij. Hierdoor krijgt je ook een mooi ‘waaier’ effect.
 
 
false lashes tip
 
Stap 1: Begin met de verlengende mascara. Volg tijdens het aanbrengen de richting van de pijlen in bovenstaande foto. Aan de buitenkant werk je dus meer opzij in plaats van omhoog. Hoewel dit een natuurlijk effect geeft, zorgt het wel direct voor voller lijkende wimpers, en het geeft een mooie vorm aan je oog.

Stap 2: Voor de tweede laag mascara gebruik je een product dat meer volume geeft. De Dramatic Lash Builder van HEMA is daarvoor een goed voorbeeld. Deze mascara breng je ALLEEN aan de buitenste hoek van je oog aan. Ga hiermee niet in de binnenste hoek zitten, dat geeft namelijk al snel de spinnenpotenlook en lijkt totaal niet natuurlijk. Wil je de binnenkant iets meer benadrukken, gebruik dan een tweede laagje van de verlengende mascara.

Stap 3: Als je bezig bent met de voluma mascara, vergeet dan de top van je wimpers niet. Ben je zoals ik blond, dan is het extra slim om ook te puntjes van je wimpers te voorzien van een laagje mascara. Waarschijnlijk denk je dat je dat al doet, toch? Maar als je met de mascara de puntjes vanaf de achterkant (met de borstel tussen ooglid en wimpers) even meeneemt, krijg je direct extra veel lengte.
 
 
false lashes tip
 
Zoals je ziet kan deze correcte manier van mascara aanbrengen voor veel verschil zorgen. Probeer het eens uit, wanneer je je make-up weer doet. Misschien kende je deze truc al, of deed je dit eigenlijk onbewust al. Ik weet in ieder geval dat ik echt geen idee had van wat ik deed, en zo zijn er vast nog veel meer vrouwen! En wil je je wimpers nóg voller later lijken, probeer dan eens te tightlinen!

 
 

Wat is jouw favoriete mascara?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie