Follow:
Lifestyle

Favoriete meditatie apps voor een kalme geest

meditatie appsSteeds meer mensen hebben belangstelling in meditatie. Maar voor wie wil beginnen, kan het best een beetje intimiderend zijn om aan niets te denken. Maar wist je dat meditatie niet gaan om ‘niets’? Het is dan ook een stuk makkelijker dan je misschien zou denken. Je kunt het gewoon in het comfort van je eigen huis doen, bijvoorbeeld met een geleide meditatie. Dan word je precies verteld wat je gaat doen en waar je aan moet denken. Een kind kan de was doen! Met deze lijst van mijn favoriete meditatie apps vind je tal van geleide meditaties, lessen en tools zodat ook jij kunt leren mediteren. Over wat meditatie voor je kan doen, schreef ik eerder al eens in dit artikel.
 
meditatie apps 

Headspace

De eerste uit mijn lijstje met favoriete meditatie apps is Headspace. Deze makkelijk te gebruiken app leert je in 10 sessies mediteren. Deze 10 lessen zijn gratis, daarna kun je een abonnement kopen voor de vele geleide meditaties. De zachte stem van oprichter Andy Puddicombe werkt heel prettig, en de animatiefilmpjes leggen precies uit wat meditatie is. Ik kan deze serie echt aanraden voor wie nog nooit heeft gemediteerd. Ook de gevorderde mediteerder kan de app gebruiken want de (betaalde) meditaties hebben verschillende niveaus.

 
 
meditatie apps

 

Calm

De app Calm is prettig is gebruik en is helemaal aan te passen aan jouw wensen. Ook Calm heeft een soort opbouw, waarbij je 7 dagen lang de beginselen van meditatie leert. Je kunt zelf een achtergrondgeluid kiezen zoals een kampvuur, regen of de zee. Ook als je een geleide meditatie aan zet, blijf je deze achtergrond (of juist geen achtergrond) horen. Je kunt ook voor de slaapstand kiezen, waarbij je het geluid de hele nacht hoort. En heb je een paniekaanval of wil je even rustig en diep ademhalen, dan gebruik je het knopje ‘breathe’. Deze simpele illustratie laat je in een bepaald tempo ademhalen waardoor je direct kalmeert. De app Calm biedt keuze uit een aantal gratis geleide meditaties, waarbij je aan de hand wordt genomen in de wereld van meditatie. Wie een abonnement afsluit, heeft nog veel meer keuze.

 
 

meditatie apps

 

Stop, Breathe & Think

Van al mijn favoriete meditatie apps, is Stop, Beathe & Think mijn ultieme favoriet. Wanneer je de app opent, kun je met een aantal vragen vaststellen aan wat voor soort meditatie je behoefte hebt. Het vraagt naar je mentale staat, emoties en hoe je lichaam voelt en geeft je vervolgens een aantal opties voor geleide meditaties. Precies wat je op dat moment nodig hebt dus! Er staat ook bij hoe lang een meditatie duurt. De app bevat een uitgebreide lijst met geleide meditaties in thema’s zoals dankbaarheid, verandering en blijdschap. Je kunt er ook voor kiezen om een timer in te schakelen en zelf te mediteren zonder assistentie.

 
 

meditatie apps

 

Insight Timer

Wil je zoeken in een enorme database van geleide meditaties, dan zit je met Insight Timer goed. Dit platform bundelt allerlei meditaties, ook in andere talen, en biedt een groot aanbod van lange en korte meditaties. Je kunt ook in ‘Groups’ zoeken, waarbij de meditaties per thema gerangschikt zijn. Zo vind je direct het soort meditaties waar je naar op zoek bent. Insight Timer biedt op dit moment 4366 gratis meditaties aan en is daarmee van dit lijstje het meest uitgebreid voor wie geen abonnement wil afsluiten. Ook de timer-optie is heel uitgebreid. Je kunt dus lekker zelf gaan mediteren en op een rustige manier ‘gewekt’ worden als de tijd voorbij is.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie