Follow:
Persoonlijk

Meet my new furry friend, kitten Milan

Milan kittenHoera, het is eindelijk zover! Ik heb dit weekend mijn nieuwe katje opgehaald en vandaag krijg je een officiële kennismaking. Dit kleine bolletje pluis is inmiddels meer dan acht weken oud en is klaar om de wereld te ontdekken. Ik vertel je meer over mijn nieuwe kitten, verklap dan eindelijk de naam en deel natuurlijk de nodige foto’s van dit schattige poezensnoetje!
 
 
In maart is mijn vorige kat Luna naar haar nieuwe baasje gegaan, omdat ze als buitenkat niet kon wennen aan mijn appartement. Het werd opeens wel erg stil en ik wist dat ik weer een katje wilde. Ook nu koos ik voor een kitten, omdat dit enige manier is om zeker te weten dat ze niet gewend zijn om naar buiten te gaan. En na een lange zoektocht is het eindelijk gelukt om een prachtig beestje te kiezen!

Dit is Milan. Kattenmensen weten hoe lastig het kan zijn om het geslacht vast te stellen bij kleine kittens, dus het is nog even afwachten tot de afspraak bij de dierenarts om zeker te weten dat Milan echt een katertje is. Ik vind vooral de tekening op zijn kopje echt geweldig! De zwarte lijn tussen zijn ogen lijkt wel op een kroontje, en heb je die eyelinger gezien? Prachtig!
 
 
Milan kitten
 
De naam kiezen was nog een heel karwei, zoals je misschien al wel zag op Instagram. Ik had een hele lijst, waarvan de helft niet echt lekker in de mond lag. Het strepen kon dus beginnen. En hoewel ik tv-namen zoals Khaleesi wel heel geestig vind, weet ik niet of dat over tien jaar ook nog leuk is. Dus uiteindelijk bleven de namen Milan en Sasha over. Binnenkort wordt dus definitief bekend welke het wordt, maar vooralsnog zeg ik Milan.

Asiel of niet?
Omdat we met het nestje/gezin van Luna en Max (de kitten van mijn ouders, van dezelfde mensen) een ontzettende slechte ervaring hebben gehad, wilde ik ditmaal per se een katje uit het asiel. Ik voelde me vreselijk schuldig om te hebben meegeholpen aan de praktijken van die eerste mensen en ik wilde het nu goed doen. De moederpoezen van Luna en Max werden principieel niet ‘geholpen’, ze kregen (waarschijnlijk) twee nestjes per jaar en Max is al heel snel overleden. Wat bleek? Moeder en zoon kregen een nestje, met allerlei zieke diertjes als gevold. Echt vreselijk!
Hoewel ik dus zo gefocust was op het asiel, viel mij op dat er eigenlijk nog steeds geen kittens aangeboden worden via het asiel. En omdat ik per se dit kittenseizeon (mei tot augustus) een kitten wilde, besloot ik toch voor een andere optie te gaan.

Mijn ouders wilden ook weer een kitten, hadden al een liefdevol nestje gevonden en stuurden enthousiast foto’s. Een paar weken laten stond ik bij diezefde kartonnen doos om zelf ook een katje uit te kiezen. Op dat moment waren ze net een paar weken oud, je kon ze eigenlijk niet goed vasthouden of iets van karakter zien. Maar ik was verkocht!

 
 

kitten

Het nestje op de avond dat ze geboren zijn

 

kitten

Milan ongeveer zes weken oud

Inmiddels ligt meneer prinsheerlijk op de bank te slapen. Het is zeker een actief katje, maar dat zijn eigenlijk alle kittens als ze nog zo jong zijn. Milan houdt erg van spelen met alles wat beweegt dus niets is veilig, zelfs niet je tenen!

 
 

Milan kitten

 

Ik kan niet wachten om te zien hoe zijn karakter zich ontwikkelt en wat voor katje hij is. Je kunt Milan zeker verwachten te zien op Instagram en in Life Lately’s!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Manon

  Ahwwww te lief! Hello Milan!

  9 juni 2015 at 13:34
 • Reply Kirsty ten Bos

  Aaww wat een schatje zeg!

  9 juni 2015 at 20:03
 • Geef een reactie