Follow:
Uncategorized

Deze boeken wil ik in 2017 gelezen hebben

boekenlijst 2017Nu ik eenmaal de smaak te pakken heb van het digitale lezen met een e-reader, wil ik het komende jaar meer boeken lezen. En hoewel ik al iets van twintig boeken op mijn e-reader heb staan, heb ik een paar titels gekozen die ik sowieso dit jaar wil gaan lezen. In deze boekenlijst 2017 zie je wat er dit jaar op mijn, al dan niet digitale, boekenplank staan. Kijk je mee?
 
boekenlijst 2017

Fictie/non-fictie
Pelgrimstocht op hoge hakken – Monica Vanleke
Een fashionista gaat de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella lopen. Op hoge hakken. Dat alleen al vraagt natuurlijk om de nodige problemen. Dit boek werd me aangeraden door een collega en ik denk dat het helemaal mijn cuper of tea is.
Holding Up The Universe – Jennifer Niven
Ik gebruik sinds kort Good Reads om bij te houden welke boeken ik lees en deze titel kwam voorbij als suggestie. Het gaat over twee scholieren die moeite hebben om erbij te horen op school. Hoewel het boek veel hate kreeg omdat het aanstootgevend zou zijn (een dik meisje, een jongen die ‘kapot’is door een ziekte), zeggen veel boekenliefhebbers dat het een unieke verhaallijn is met krachtige personages. Ik ben heel benieuwd of ik het eens ben met zowel het lof als de kritiek.
#Girlboss – Sophia Amoruso
Heeft zo’n titel uitleg nodig? Alle vrouwen moeten een #girlboss kunnen zijn! Dit boek gaat over de schrijfster die besloot te stoppen met school en het in haar eentje te klaren. En nu runt ze Nasty Gal, een miljoenenbedrijf in de mode-industrie. Hoewel ik afgestudeerd ben en niet van plan ben om mijn eigen bedrijf te starten, denk ik dat het toch een heel interessant boek is voor de moderne vrouw.
 
 
boekenlijst 2017
Selfhelp

The Power of Now – Eckhart Tolle
Dit boek ligt al een hele tijd in mijn woonkamer en ik heb er nog maar een klein stukje in gelezen. Dit jaar wil ik ‘m dus sowieso helemaal lezen, en misschien zelfs een tweede keer. Want het boek leest niet heel makkelijk en bevat allemaal oefeningen tussendoor. Je kunt niet echt in een lekker leesritme komen, dus ik heb even een stok achter de deur nodig om weer verder te lezen in dit super populaire boek van Eckhart Tolle.
Life-Changing Magic of Not Giving a F**K – Sarah Knight
We leven in een maatschappij waar we soms dingen moeten doen die we niet leuk vinden, met mensen die we niet leuk vinden. De schrijfster van dit boek was daar helemaal klaar mee en geeft handige tips om gewoon niets meer te geven om de mening van anderen. Ik moet zeggen dat ik niet in die situatie zit (ik doe allemaal leuke dingen, met leuke mensen), maar ik denk dat het een boek vol humor is en ik ben er erg nieuwsgierig naar!
 
 
boekenlijst 2017

Reizen
Wild –  Cheryl Strayed
Dit boek gaat over Cheryl die als jonge vrouw een enorme hike maakt door de Verenigde Staten om haar ellende van thuis te vergeten. Maar de reis loopt niet zoals gepland. Ik ben heel nieuwsgierig naar deze ervaring en wat zij onderweg allemaal tegen is gekomen.
Elephant Complex – John Gimlette
Ik heb een ontzettende fascinatie voor Azië en met name India en Thailand. Toch hoorde ik veel lovende reacties op dit boek over Sri Lanka. Het reisverslag van deze man schijnt schitterend mooi te zijn, even mooi als het land waar hij over schrijft.

 
 

Welke boeken wil jij dit jaar lezen?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Diolifestyle

    Ik ben vooral benieuwd naar girlboss!

    7 januari 2017 at 10:56
  • Geef een reactie