Follow:
Uncategorized

NaNoWriMo 2010

Het is november en voor mij betekent dat maar 1 ding: National Novel Writing Month, ofwel NaNoWriMo.

NaNoWriMo is een idee dat ooit ontstaan in in Amerika toen een groepje vrienden bedacht om eens in 1 maand tijd, een boek te schrijven. Een challenge dus. Dat is inmiddels al weer heel wat jaren geleden en toen al die vrienden, hun vrienden weer vroegen om mee te doen, groeide het al snel uit tot een waar fenomeen onder de boekenliefhebbers. Dit jaar hebben ruim 190.000 mensen over de hele wereld zich ingeschreven voor deze verrijkende utidaging.

Je hoeft geen genie te zijn of een doorgewinterde schrijven. Iedereen die ooit nog eens een boek wil schrijven, kan zich aanmelden en ook meedoen aan de uitdaging. Daarnaast is er een uitgebreid forum op de website te vinden waarin schrijftips worden uitgewisseld en data worden afgesproken om elkaar te ontmoeten in een lokale bibliotheek of bar.  En heb je dan de uitdaging, 50.000 woorden in 1 maand, gehaald, dan krijg je een digitale code om je boek professioneel te laten drukken zodat je straks je eigen boek in de boekenkast hebt staan. En wie wil dat nu niet?!

Ik ben weer fanatiek van start gegaan. Al in begin oktober ben ik bezig gegaan om onder leiding van het boek You can write a novel, mijn eigen boek voor te bereiden en goed van start te kunnen gaan. Inmiddels zit ik mooi op schema en zit ik halverwege mijn boek. Het verhaal loopt goed en het schrijven is echt geweldig. Tijdens deze maand van het jaar voel ik mij een volwaardig schrijver, hoewel ik mijn bachelor in de journalistiek over drie jaar pas officieel op zak heb.

De maand november telt nog 14 dagen en dus heb ik nog even de tijd om mijn boek af te schrijven. En dat gaat zeker lukken, want opgeven doe ik niet. Dit jaar zal net als in 2007, mijn geprinte boek door de brievenbus komen en een ereplaatsje in mijn boekenkast krijgen!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie