Follow:
Beauty, Favorieten, Organic, Verantwoord

Mijn favoriete winkels voor natuurlijke cosmetica

natuurlijke cosmeticaNu ik al enige tijd alleen nog natuurlijke cosmetica koop, heb ik een aantal favoriete winkels op dit gebied. Want hoewel steeds meer winkels natuurlijke producten verkopen, is het soms lastig om te onderscheiden waar je echt goede deals en prettige merken kunt vinden. Zo is lang niet alles wat als ‘natural’ in de drogisterij gelabeld wordt, ook daadwerkelijk op natuurlijke basis. Dus is het wel makkelijk om te weten wat je waar moet zoeken! Ik deel mijn favoriete (web)winkels voor natuurlijke cosmetica met je. Kijk je mee?

 
natuurlijke cosmetica 

De Tuinen/Holland & Barrett

Van alle producten voor mijn persoonlijke verzorging, koop ik ongeveer 80 procent bij De Tuinen, wat nu overigens Holland & Barrett heet. Ik koop daar alles met mijn eigen geld (#nospon), gewoon omdat ik het een goede winkel vind. Ze hebben verschillende natuurlijke merken om uit te kiezen en ze geven altijd goed advies. En de combinatie van hun klantenkaart en de wekelijkse aanbiedingen zorgen ervoor dat ik bijna geen enkel product voor de volle prijs koop. Zo blijft het dus ook betaalbaar. Mijn enige kritiek is dat ze geen makeup verkopen, dat vind ik erg jammer.

 
 
natuurlijke cosmetica 

Ekoplaza

Ik kom ook steeds vaker bij de plaatselijke Ekoplaza. Daar koop ik bijvoorbeeld mijn favoriete natuurlijke deorodant en de biologische, non-toxic, zonnebrandcrème van Lovea. Ook koop ik er wasmiddel en andere producten voor in en om het huis. Ze hebben in mijn vestiging een hoek met allerlei natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten waar ik graag even tussen snuffel. Soms is het gewoon heel fijn om een product in je handen te hebben en te kunnen ruiken voor je iets koopt.

 
 
natuurlijke cosmetica 

Big Green Smile

Voor de dingen die ik niet in de winkel kan vinden, ga ik vaak naar de webshop Big Green Smile. Ook daar doe ik met enige regelmaat een grote bestelling. Ze hebben makeup en héél veel verzorgingsproducten. Van maandverband tot mascara’s en lippenstift tot parfum en nagellak. Ook zij hebben veel producten voor in huis, dus ik koop vaak in een keer alles wat ik nodig heb om op verzendkosten te besparen. Want net als de andere winkels is ook deze favoriet. Ze versturen daarnaast alles in gebruikte dozen en zonder plastic, wat natuurlijk beter voor het milieu is.

 
 
natuurlijke cosmetica 

Natural Heroes

In de webshop van Natural Heroes vind je ontzettend veel ingrediënten die je kunt gebruiken van het maken van je eigen cosmetica en verzorgingsproducten. Bentonietklei is bijvoorbeeld goed te gebruiken in een gezichtsmasker, maar is lastig te vinden in gewone winkels. Bovendien worden er ook producten verkocht van andere natuurlijke merken zoals Najel Aleppo zeep. Bij de ingrediënten staat handige informatie over het product en hoe je het kunt gebruiken. Bovendien is er een receptenboek verkrijgbaar met allerlei fijne zelfgemaakte producten zodat je precies weet hoe je een bepaald item moet maken. Alle producten in de websjop van Natural Heroes zijn 100 procent natuurlijk.

 
 
diy face serum 

Do It Yourself

Hoewel ik de meeste producten in de winkel koop, kun je zelf ook een aantal dingen maken. Op Sweet Suzie deelde ik al verschillende artikelen voor DIY natuurlijke cosmetica. Zo maak je natuurlijke lippenbalsem, natuurlijke bodyscrub, natuurlijke makeup-remover doekjes en een natuurlijk gezichtsserum. Op Pinterest staan heel veel leuke recepten zodat je van alles zelf kunt maken. Dit is de eerste keer even een investering wat betreft ingrediënten, maar je kunt op de lange termijn vaak voordelig je eigen producten maken. En zo weet je precies wat er in je natuurlijke cosmetica zit.

 
 

Waar koop jij het liefste je beautyproducten?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon Boerakker

    Holland en barret ken ik wel , maar de rest nog niet

    18 januari 2017 at 16:39
  • Geef een reactie