Follow:
Beauty, Organic

Natuurlijke deodorant en mijn ervaring er mee

natuurlijke deodorantDeodorant, we kunnen er eigenlijk niet meer zonder. We ruiken lekker, zweten (bijna) niet en we voelen ons fris. Maar nu steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst op de schadelijke effecten van aluminium in deodorant, begon ik vorig jaar met mijn zoektocht naar een goede natuurlijke deodorant. En hoewel het niet zonder slag of stoot ging, denk ik mijn favoriet gevonden te hebben! Lees je mee over mijn ervaring met natuurlijke deodorant?
 
Allereerst wil ik benadrukken dat de keuze voor een natuurlijke deodorant heel persoonlijk is en jij moet zelf afwegen of het het voor jou waard is. Hoewel veel grote organisaties en merken zeggen dat deodorant volkomen veilig is, wordt de link met borstkanker steeds vaker gelegd. En onlangs hebben wetenschappers aangetoond dat muizen tumoren kregen wanneer zij werden geïnjecteerd met aluminium chlorohydrate, wat in de meeste deodorants zit. Dus doe je eigen onderzoek en overweeg ook over te stappen op een natuurlijke deodorant.
 
 
Diy met baking soda en kokosolie
Ik draai mijn hand niet om voor een leuke diy en probeerde mijn eigen deodorant te maken. Daarvoor staat het internet vol met recepten, waarvan ik een koos die mij aansprak. Ik gebruikte baking soda, maizena, etherische oliën en bijenwas om het in een stickvorm te kunnen gebruiken. Hoewel het wel wat hielp, was het niet voldoende om mij de hele dag fris en fruitig te houden. Aan het einde van de dag rook ik mijzelf echt, en dat wil je natuurlijk niet. Ik kreeg met mijn gevoelige huid overigens geen irritaties van de baking soda, dus dat viel gelukkig mee.
 
Chagrin Valley Summer Rain Deodorant
Dit product is eigenlijk ook op basis van bovenstaande recept, maar dan is het op de juiste manier geformuleerd. Ik kocht deze denkende dat dit dan wel de goede verhoudingen zou hebben om wel te werken, maar helaas. Nog steeds rook ik niet heel erg fris. Dit product moet je met je vingers onder je oksel smeren. Dat vond ik persoonlijk niet zo erg, maar het is toch iets om er even bij te vermelden. Overigens merkte ik dat wat van deze crème achterbleef in mijn kleding en die er op een wasprogramma van 30 graden niet altijd uit ging. Dat vond ik erg jammer.
 
Natuurlijke deodorant steen
Je hebt ‘m misschien al voorbij zien komen in de shoplog van mijn vakantie in Estland of de review van deze deodorant kristal. Het principe werkt wat anders. Het is namelijk een steen die je even vochtig maakt er vervolgens onder je oksels wrijft. Het grote nadeel? Er zit helemaal geen geur aan. Dus dat gevoel van jezelf opfrissen is er niet bij. Wat het wel doet is zorgen dat ik niet stink. Deze steen bevat ook aluminium, maar een goede variant. Hoewel dit specifieke merk niet als de beste bekend staat, is het al een hele verbetering. Binnenkort koop ik een natuurlijke deodorant steen van Salt of the Earth’s, die helemaal natuurlijk is en enkel potassium alum bevat. Dat is het enige bestandsdeel die een kristal moet bevatten, en alleen dan zijn ze helemaal natuurlijk. Ik weet nu dat dit product werkt en dat is het belangrijkste! Het is ook nog eens makkelijk is gebruik en zo’n deodorant kristal gaat erg lang mee.
 
 
Ga je voor het eerst overstappen op een natuurlijke deodorant, bedenk je dan één ding. Je gaat zweten, en dat wordt niet gestopt door deze producten. Het is namelijk helemaal niet goed om je oksels dicht te smeren en niet te zweten. Wat dit soort natuurlijke producten doen is zorgen dat de bacteriën op de huid niet gaan zorgen voor die nare zweetlucht. Zware zweters zullen dus geen verlichting vinden met zo’n kristal of crème. Maar ik kan een natuurlijke deodorant steen zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een veilig alternatief.

 
 

Wat gebruik jij om je de hele dag fris te houden?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Esmeralda L

  Ik kan helaas echt niet tegen baking soda onder m’n oksels. Ben nu aan t testen met Etsy producten

  12 oktober 2016 at 13:00
  • Reply Geanne

   Aan Etsy had ik nog niet gedacht maar dat lijkt me ook een goede plek om homemade producten te kopen! Hopelijk vind je een fijn product dat voor jou werkt!

   12 oktober 2016 at 13:57
 • Reply Julie Quadflieg

  Klinkt niet echt alsof ik dit wil proberen. De link met borstkanker is nog niet echt bewezen, dus ik gebruik nog gewone deodorant. Wel gebruik ik meer en meer een stick in plaats van een spray! 🙂

  12 oktober 2016 at 18:28
  • Reply Geanne

   Het is inderdaad voor iedereen een persoonlijke afweging. Zolang jij happy bent met je keuze 😉 En wie weet dat meer onderzoek in de toekomst meer duidelijkheid geeft over het gebruik van aluminium chlorohydrate

   13 oktober 2016 at 14:51
 • Geef een reactie