Follow:
Beauty, DIY, Zero Waste

DIY blush en bronzer maken met keukeningrediënten

DIY blush ASteeds vaker horen we berichten over mogelijk schadelijke stoffen die in onze makeup en verzorgingsproducten zitten. Het is dan ook niet zo gek dat een steeds grotere groep besluit om deze producten te vermijden en om zelf natuurlijke alternatieven te maken. Omdat ik ook liever niet zo veel makeup van de drogisterij wil gebruiken, koos ik voor het maken van een DIY blush en DIY bronzer die ook nog eens zero waste is. Na een lange testfase kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over deze producten en dat je ze bovendien zelf kunt aanpassen om jouw huidskleur perfect te complementeren. Kijk je mee?
 

Voor het maken van je DIY blush en DIY bronzer heb je eigenlijk niet zo veel bijzondere ingrediënten nodig. Je hoofdbestandsdeel is arrowrootpoeder, dat je voor heel veel dingen kunt gebruiken. Voor de blush heb je bietenpoeder nodig en optioneel is hibiscuspoeder. Voor de bronzer gebruik je cacaopoeder en kaneel. Dat heb je vast al in je keukenkastje staan! Ook heb je twee (glazen) potjes nodig en een apart bakje om het vooraf goed in te kunnen mixen.

 
 
DIY blush C

Ingrediënten voor DIY Blush
– 4,5 tl Arrowroot
– 2 tl Bietenpoeder
– 0,5 tl Cacaopoeder
 

Optioneel is het gebruik van hibiscuspoeder. Door 1 theelepel bietenpoeder en 1 theelepel hibiscuspoeder te gebruiken, wordt je blush iets meer perzik/zalmkleurig. Ook met de hoeveelheid cacaopoeder kun je spelen om een andere tint te maken.

 
 

Ingrediënten voor DIY Bronzer
– 3 tl Arrowroot
– 2 tl Cacaopoeder
– 2 tl Kaneel
 

Ook voor de DIY bronzer geldt dat je deze hoeveelheden kunt aanpassen om de kleur van je bronzer beter aan te laten sluiten bij je eigen huidskleur. Kaneel kan bij sommige mensen een irriterende werking op de huid hebben. Test eerst even of jij gevoelig bent voor dit ingrediënt.

Het maken van de DIY blush en DIY bronzer is zo eenvoudig als het maar kan. Je mengt de ingrediënten in een kommetje en blijft dit roeren totdat alles goed gemengd is. Zorg er ook voor dat alle klontjes er uit zijn. Speel met de ingrediënten om jouw ideale kleur te mengen.

 
 
DIY blush B 

Vul je (glazen) potjes met je natuurlijke blush en bronzer en het is klaar voor gebruik! Ik dip voorzichtig mijn kwast in de poeder, tik het overtollige poeder er af en breng het dan aan op mijn gezicht. Ik gebruik het nu al enkele maanden en als ik even een gewone blush of bronzer gebruik (bijvoorbeeld op reis), dan merk ik dat direct aan mijn huid. Ik blijf dus lekker mijn eigen producten gebruiken. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat het super goedkoop is om te maken en dat je de arrowrootpoeder en bietenpoeder ook voor andere DIY-projecten kunt gebruiken.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Anna

  Hi! Waar heb je die potjes van?

  25 juli 2017 at 14:41
  • Reply Geanne

   Hoi Anna, ik heb oude potjes van mijn dagcrème gebruikt. Je kunt dus gebruiken wat jij zelf al in huis hebt of ergens kleine glazen potjes kopen. Succes!

   30 juli 2017 at 12:55
 • Geef een reactie