Follow:
Beauty, DIY, Organic, Zero Waste

Mijn minimalistische en natuurlijke skincare routine

Natural Skincare

natuurlijke skincareWe weten waarschijnlijk allemaal wel dat het belangrijk is om goed voor je huid te zorgen. Ik deed dat vroeger met vele crèmes, serums en makeup-removers die allemaal een grote hoeveelheid ingrediënten bevatten die ik nu nooit meer op mijn huid zou smeren. Zo ontstond mijn huidige minimalistische en natuurlijke skincare routine. Want goed voor je huid zorgen hoeft niet ingewikkeld te zijn en je hebt maar een paar producten nodig. In dit artikel laat ik je zien wat voor natuurlijke gezichtsverzorging ik dagelijks gebruik.

 

Welke producten voor natuurlijke skincare gebruik ik?

– DIY Face serum
– Dr. Organic Manuka Honey Rescue Cream
– Kokosolie
– DIY eye creme
– Wasbare wattenschijfjes
– Aleppo zeep

Een goede skincare routine begint natuurlijk met het reinigen van je huid. ‘s Ochtends doe ik dat met alleen een beetje water. Het is namelijk niet goed om te veel zeep te gebruiken, omdat dit de natuurlijke staat van je huid kan beïnvloeden. Omdat ik ‘s avonds mijn gezicht grondig reinig, is het voldoende om de volgende ochtend alleen een beetje water te gebruiken.
 
 
natuurlijke skincare 

Voor mijn oogmakeup gebruik ik kokosolie met een wasbaar wattenschijfje. Dat dit wattenschijfje nat is, is essentieel heb ik ondervonden. Een droog watje is stroef en werkt gewoon niet prettig op de gevoelige huid rondom je ogen. Ik neem een beetje kokosolie en smeer dat op één oog. Ik wrijf heel voorzichtig over mijn wimpers tot ik het gevoel heb dat er geen mascara meer op zit. Dan verwijder ik de zwarte olie met het wattenschijfje en herhaal ik de stap met het andere oog. Als je pure olie gebruikt, is het beter om het oog voor oog te doen. Je kunt namelijk het beste je oog dichthouden om te voorkomen dat de olie in je oog komt, wat kan prikken en waardoor je mogelijk een wazig ziet voor een paar seconden.

Als liefhebber van makeup, is het voor mij helemaal belangrijk dat ik mijn gezicht goed was om ook de laatste beetjes makeup te verwijderen. Daarvoor gebruik ik als eerste stap aleppo zeep. Ik maak een wasbaar wattenschijfje nat, wrijf daar over met het blok zeep en ga hier vervolgens mijn gezicht mee reinigen. Dit is vooral om de makeup er af te krijgen, wat vaak in een paar halen al lukt. Ik spoel het wattenschijfje af en ga nog een keer over mijn gezicht. Daarna maak ik mijn handen nat, gebruik ik opnieuw de aleppo zeep als ‘double cleanse’. Dit houdt in dat je je gezicht twee keer wast: één keer om de makeup te verwijderen en één keer om de huid zelf schoon te maken. Deze methode wordt door de meeste dermatologen aanbevolen.

 
 
natuurlijke skincare 

Op dit moment is het reinigen van mijn gezicht klaar en is het een kwestie van een fijne crème of serum aanbrengen. Ik gebruik de Organic Manuka Honey Rescue Cream van Dr. Organic dagelijks, zowel in de ochtend als in de avond. Het is een rijke, hypoallergene crème die ook geschikt is voor zeer gevoelige, droge en geïrriteerde huid. Het bevat allemaal fijne ingrediënten en alle producten van het merk zijn volledig dierproefvrij. ‘s Avonds breng ik vaak ook nog mijn DIY Face Serum aan op mijn huid. Dat doe ik voordat ik de Manuka Honey Cream aanbreng. Het serum geeft een extra boost aan mijn huid en bevat allemaal fijne oliën.

Het enige dat dan nog overblijft is mijn zelfgemaakte oogcrème. Hiervoor heb ik een paar recepten van Pinterest gecombineerd naar wat mij het beste leek. Echter blijft deze crème heel vettig, dus ik gebruik ‘m alleen in de avonden. De crème is op basis van sheaboter en kokosolie met nog een paar extra verzorgende ingrediënten zoals vitamine E en lavendelolie.

 
 

Natuurlijke skincare hoeft niet duur te zijn, en je hebt ook niet allerlei soorten nodig voor ieder hoekje van je huid. Welke producten gebruik jij dagelijks voor je gezichtsverzorging?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mollie

  Leuk om te lezen! Ik ga het ook proberen, hopelijk knapt mijn moeilijke huid er van op!

  31 oktober 2017 at 19:44
  • Reply Geanne

   Hoi Mollie, ik hoop dat je inmiddels wat geprobeerd hebt en je huid daar goed op reageert. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar het resultaat.

   6 november 2017 at 16:28
 • Geef een reactie