Follow:
Beauty, Organic, Verantwoord

Een natuurspons kopen? Doe het niet!

natuursponsHet afgelopen jaar heb ik voor steeds meer producten een groener alternatief gevonden. En zo’n twee weken geleden besloot ik dat ook mijn synthetische spons/douchepuf aan vervanging toe was en dat ik daarvoor een meer duurzaam alternatief zocht. Nou wist ik al dat er zoiets bestaat als een natuurspons. Dit wordt in Italië gewonnen uit de zee en het is een volledig natuurlijk product. En daarmee ook volledig afbreekbaar, omdat er geen synthetische vezels in zitten. Maar, is het in de praktijk ook een goede vervanger?

 

Zoals je waarschijnlijk al van de titel kon afleiden, is de natuurspons echt niets voor mij. Als je het koopt, is het een hard en ruw stuk spons. Dat is niet erg dacht ik, want als je het nat maakt wordt het heerlijk zacht. En hoewel het absoluut zachter wordt als je het eenmaal onder het water houdt en er zeep op doet, is het op geen enkele manier zacht genoeg om je lichaam mee te wassen. Echt, ik had bijna de krassen in mijn huid staan.
 
 
natuurspons 

De spons blijft gewoon te hard om een spons genoemd te mogen worden. Het is een beetje alsof je je lichaam wast met een tennisbal. Een harde klomp van nietszeggend spul dat over je lichaam schuurt. Dit was totaal niet wat ik er van verwachtte. En omdat zo’n spons best prijzig is, (€7,95) had ik toch zeker verwacht dat het een goed alternatief zou zijn voor mijn heerlijke zachte maar synthetische spons/douchepuf.

Het moraal van dit verhaal is dat ondanks het feit dat iets natuurlijk en duurzaam is, het niet altijd de beste keuze is. Ik heb het afgelopen jaar al heel veel producten vervangen (zoals deze bamboo tandenborstel), maar ik heb daar nog nooit problemen mee gehad. Die problemen heb ik met deze natuurspons wel. Daarom vind ik dat ik ook over negatieve producten moet schrijven. Zo kan ik je waarschuwen voor de krassen op je huid als je ook in goede hoop dit type spons koopt.

 
 
natuurspons 

Ik kocht mijn natuurspons bij Dille & Kamille, een winkel waar ik normaal zeer tevreden over ben. Echter is dit product gewoon echt niet wat ik er van verwachtte. Dit type natuurlijke spons wordt waarschijnlijk ook wel in andere winkels verkocht trouwens. Het probleem met de hardheid zal niet aan de winkel liggen, maar aan de aard van het product.

Ik blijf dus voorlopig doorzoeken naar een alternatief voor de plastic douchepuf die wél lekker zacht is voor mijn huid. Mocht je nog tips hebben, dan hoor ik het graag!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Annette Guitoneau

    Je zou een konjac spons kunnen proberen die vind ik ook wel fijn werken.

    24 mei 2017 at 17:45
  • Geef een reactie