Follow:
Bloggen

NET BINNEN | Macrolenzen van Ebay

Macrolens Ebay 58mmMacrolenzen, je hebt er vast wel eens van gehoord of over gelezen. Het is een goedkopere oplossing voor macro-fotografie, zonder een dure macrolens aan te schaffen. Dit setje kocht ik via Ebay en in dit artikel laat ik je zien wat ik precies ontving en welk effect het geeft. Ik heb zelf een Canon 1100D met kitlens, maar je kunt ook voor andere modellen soortgelijke marcolenzen bestellen. Kijk je mee?
 

Macrolens Ebay 58mm
Via verschillende bloggers hoorde ik al van deze lenzen. Toch was ik huiverig om zelf een bestelling te doen want ik was bang dat ze niet op mijn kitlens zouden passen. De bloggers hadden namelijk vaak een 50mm-lens en dus kon ik niet precies dezelfde set kopen omdat mijn lens in diameter groter is. Toch heb ik de knoop doorgehakt en heb ik een set gekocht bij deze verkoper. Veel verkopers waren vergelijkbaar, maar ik heb expres gekozen voor een verkoper uit Engeland. Zo had ik het niet alleen sneller in huis (ongeveer na een week) maar de lenzen liepen tijdens het transport ook minder risico op beschadigingen, gewoon omdat het de hele wereld niet rond hoefde. En ik kreeg er ook nog een hoes en schoonmaaksetje bij. Ik ben enthousiast over de service van deze verkoper. 

 
Macrolens Ebay 58mm
 
Ik heb voor alle foto’s dezelfde afstand gehouden om een zo goed mogelijk beeld te geven. Voor de +10-lens moet je echter het object heel dicht voor de lens liggen, anders kun je niet scherpstellen. Dit overzicht laat goed zien hoe je steeds een stukje dichterbij komt. Vooral handig als je kleinere producten op de foto wil zetten.

Zoals ik al aangaf heb ik de lenzen in de maat 58mm gekocht. Deze passen op de standaart kitlens die geleverd wordt bij de Canon 1100D. Als je niet zeker weet welke maat je huidige lens is: kijk even aan de voor- of zijkant van de lens. Daarop staat de diameter vermeld. De lens moet dezelfde diameter hebben om het goed te kunnen gebruiken.
 
 
Q: Heb jij wel eens met macrolenzen gewerkt?
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Céline van Wier

  Ik had ze in februari besteld. Maar ze zijn helaas biet binnengekomen. Dus ik heb ze gisteren maar bij een andere verkoper gekocht, want ik hoop hiermee nog mooiere foto’s te gaan maken.

  7 mei 2014 at 07:02
  • Reply Geanne

   Wat jammer om te horen! Ik heb gelukkig nog nooit gehad dat een aankoop van Ebay niet aankwam, maar ik heb er wel eens vaker over gehoord. Hopelijk gaat het nu wel goed want deze lenzen zijn echt ideaal!

   7 mei 2014 at 09:43
 • Reply Kimberly

  Ik heb de mijne helaas ook nog niet binnen gekregen 🙁 Ik weet niet of het nog komt maar ik hoop het wel!

  7 mei 2014 at 14:08
 • Reply Wendy

  Fijn zijn zulke filters hè? Ik ben er ook zo blij mee!

  7 mei 2014 at 16:30
 • Geef een reactie