Follow:
Beauty, Reviews

New York Color Smokey Blues

Sinds zo’n anderhalve maand verkoopt Kruidvat in Zwolle (Diezerstraat) het Amerikaanse Bugetmerk New York Colors, ookwel NYC.
Dit merk heeft eigenlijk vanalles. Lipgloss, oogschaduw, nagellak, foundation en mascara. Ook heeft het een aantal palettes en duo-oogschaduws.

Nu kende ik dit merk al van toen ik in Amerika woonde en ik vond het best een aardig merk als je kijkt naar de prijs. Daarom heb ik besloten om het palette  Smokey Blues te kopen. Deze is namelijk samengesteld speciaal voor meiden met blauwe ogen. 

Dit is een close-up van de kleuren in het palette.
Kleur 1: Dit is de highlight. Het is een beetje een gelige/champagne kleur die heel mooi lijkt in je binnenste ooghoek en onder je wenkbrauw.
Kleur 2: Dit is de all-over-lid. Het zit een beetje tussen een grijs/bruine tint in. Ik geloof dat ze het weleens een leverkleur noemen. Op de foto lijkt het haast wat rozig, maar dat is niet het geval.
Kleur 3: Dit is de Contour & crease 1. Deze lichtbruine kleur is vooral geschikt in je crease en geeft echt body aan de look. Er zitten kleine gouden glitters in maar deze lossen als het ware op in een mooie glans zodra je het gaat blenden.
Kleur 4: Dit is de Contour & crease 2. Hierbij is het hetzelfde verhaal als bij de vorige kleur. Hoewel het een paarse kleur is in het palette, komt het bruin op je kwast. Het is een donkerbruine kleur waarbij de glitters eigenlijk een beetje verdwijnen zodra je het aanbrengt.


Naast de vier kleuren zitten er in dit palette ook nog een primer en een illuminator. Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo tevreden over.
De primer werkt erg slecht en na enkele uren zit de look er nog slechter uit dan wanneer je geen primer gebruikt. Dat is dus erg jammer. Ik denk zelf dat ie te vet is.
De illuminator werkt daarintegen wel goed. Het werkt net als een highlight maar heeft een cremige basis. Het is gemakkelijk aan te brengen en het geeft een heel mooie glans.


Dit is een swatch van de kleuren. Van links naar rechts de Highlight, de all-over-lid, de contour & crease 1  en de contour & crease 2.
Om eerlijk te zijn komen ze nogal korrelig uit het palette met een kwast. Misschien dat het meevalt wanneer je het met je vinger doet, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Over het algemeen ben ik blij met dit palette van New York Colors. Voor een budgetprijs van €4,99 kun je er veel mee. Ideaal als je op pad moet en je niet heel veel verschillende schaduws mee wil nemen.

Wat vinden jullie van dit palette? En heb je zelf ook producten van New York Colors?

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Judith

  Leuke kleurtjes! Vraag me af of ze dit ook verkopen in de Kruidvat in Groningen! Krijgen we ook nog een foto van hoe het geworden is??

  14 februari 2012 at 16:04
  • Reply Geanne Schutter

   Ik weet eigenlijk niet of ze het ook in Groningen verkopen. Ik hoor ook opeens dat sommige Kruidvat’s het merk Milani verkopen. Dat is zo’n lekker budget-merk uit Amerika, dus ik ben erg nieuwsgierig!

   Ik zal binnenkort wel even proberen om foto’s te maken met deze kleurtjes;)
   X

   14 februari 2012 at 18:11
 • Geef een reactie