Follow:
Beauty, Reviews

NIVEA Aftershave balm als goedkope primer

Nivea aftershave balm primerEen hele tijd geleden ontdekte Nikkie Tutorials bij toeval dat je de aftershave balm van Nivea heel goed kunt gebruiken als primer voor je gezicht. Deze rage was mij totaal ontgaan totdat ik de afgelopen weken steeds meer mensen hoorde over deze geweldige beauty-hack. Dus, ik kocht een flesje aftershave met heerlijke mannengeur en ik ging de uitdaging aan. Werkt dit echt zo goed als Nikkie zei? 
 
 
Nivea aftershave balm primer 
Grote kans is dat jij ook iedere dag een primer aanbrengt onder je make-up. Hierdoor wordt je huid mooi glad waardoor je make-up niet alleen mooier aanbrengt, maar het ook nog eens langer blijft zitten. En dan weet je ook dat primers altijd in kleine verpakkingen komen en zo de kosten best wel kunnen oplopen. Ik gebruik aardig wat primers op jaarbasis en je kunt je voorstellen dat ik erg nieuwsgierig was naar deze dupe voor een primer, in een verpakking van maar liefst 100 ml!
 
 
Nivea aftershave balm primer 
De reden voor de goede eigenschappen van deze aftershave balm is volgens Nikkie Tutorials het feit dat glycerine het tweede bestandsdeel is op de ingrediëntenlijst. Zij vertelt dat glycerine ervoor zorgt dat alles wat je er daarna over aanbrengt, blijft plakken aan de glycerine. Dit is in feite voornamelijk wat een primer ook doet! Er zitten alleen geen siliconen in, dus dat supergladde gevoel en minimale poriën krijg je niet helemaal met dit product.
 
 
Nivea aftershave balm primer 
De Nivea Aftershave Balm is een wit goedje dat in een grote glazen fles komt. Wat direct opvalt, is dat er een grote opening aan de bovenkant zit. Dat ben ik niet gewend, want nu moet je er dus op goed geluk maar een beetje uit laten lopen. Heel goed te doseren is het dus niet, helemaal omdat dit product heel dun is. Wel even goed opletten dus voordat je je hele handen onder de aftershave hebt.

De geur is inderdaad mannelijk. Ik vind dat persoonlijk niet zo storen, en het heeft wel een fris effect. Je ruikt niet de hele dag naar mannenparfum en de geur is best snel vervlogen, dus ik denk niet dat het een heel groot probleem is. Verder voelt het erg verkoelend aan op de huid, het smeert makkelijk uit en mijn huid reageert er niet geïrriteerd op. Ik moet er ook bij zeggen dat ik heb gekozen voor de Sensitive-variant. Er is ook een gewone, maar ik weet niet zeker of deze qua ingrediënten en werking helemaal hetzelfde is. En aangezien Nikkie ook die voor de gevoelige huid gebruikte, kwam dat mooi uit.
 
 
Nivea aftershave balm primer 
Zoals je ziet is de balsem heel dun en waterig. Hierdoor krijg je een mooi dun laagje op je huid, om vervolgens je foundation over aan te brengen. Ik wacht vaak even een minuutje voordat ik mijn make-up aanbreng zodat het even in de huid kan trekken, maar doe vooral wat voor jouw huid goed werkt.

Ik kan na enige weken testen concluderen dat deze aftershave balm van Nivea écht goed werkt als primer. Mijn make-up ziet er aan het einde van de dag nog prima uit! Als jij niet per se een primer op siliconenbasis wil (voor fijnere poriën etc.), dan heb je echt een goed product met deze van Nivea. Het kost in verhouding bijna niets omdat het zo’n grote verpakking is. Als je een beetje oplet met het doseren kun je dus echt heel lang doen met één flesje van Nivea Men. Wat een geweldige ontdekking van Nikkie! Ik heb ook genoeg lovende reviews van andere bloggers gelezen en het lijkt erop dat iedereen massaal naar het mannenschap duikt in de drogist voor dit specifieke product. Dus, kijk ook eens in jouw drogist naar dit product! Ik ben ontzettend enthousiast en kan het je als primer zeker aanraden!
 
 
Nivea Men Aftershave Balm is te koop bij de drogist. De prijs ligt tussen €7 en €8  voor 100 ml.
 
 
Bekijk hier de video van Nikkie Tutorials over hoe ze dit product ontdekte.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Hij is inderdaad goedkoop en natuurlijk nog verzorgend ook. Ik durf Nivea alleen niet meer op mijn gezicht te smeren en gebruik nu een product van Kiehl’s als primer!

  29 oktober 2015 at 10:24
 • Reply Manon

  Ik ben heel erg benieuwd hierna, lees zoveel goede dingen erover.

  29 oktober 2015 at 23:24
 • Reply Beautyjuf

  Ik zag op de blog van Cynthia dat je gereageerd had op mijn reactie. Wat fijn dat jij ook een positieve ervaring hebt met de Nivea Aftershave Balm als primer. Dankjewel voor je reactie en deze fijne, uitgebreide review!

  7 november 2015 at 02:58
 • Geef een reactie