Follow:
Beauty

On my vanity #1

On My VanityIk vind het altijd erg leuk om een kijkje te nemen in/over iemands vanity, ookwel kaptafel. Bovenop staan vaak de meest gebruikte producten, en dat zijn soms echt pareltjes. Want je blijft natuurlijk geen producten gebruiken die je niet oprecht fijn vind. Ik deel vandaag mijn vanity met jullie, zodat je ziet welke producten ik beslist niet kan missen. 
 
Mijn kaptafel is niet zo traditioneel. Ik heb twee losse Alex-kasten van Ikea, en daarop heb ik een aanrechtblad (van de bouwmarkt) geplaatst zodat als het ware een breed en lang bureau ontstaat. Een geweldige oplossing want die kleine sierlijke kaptafels die je o.a. bij Leen Bakker kunt kopen, daar passen net twee lipsticks en een flesje parfum op. Nu heb ik dus veel werkruimte en genoeg lades om al mijn make-up in op de bergen.

In het midden heb ik deze zelfgemaakte ‘etagère’ staan. Hierop staan de producten die ik iedere dag, of bijna iedere dag gebruik. Alle andere skinare zit in een lade, waar ik wel regelmatig producten van gebruik, maar die vallen niet onder mijn dagelijkse gezichtsverzorging. Deze etagère heb ik trouwens gemaakt van twee rechthoekige schalen (van de kaarsenafdeling bij Ikea) en twee waxinehouders. Zo heb ik genoeg ruimte voor mijn spullen en het ziet er leuk uit.
 
 
On My Vanity
 
Op de bovenste trede staat mijn dagelijkse skincare. Ik begin altijd met de Zonnefluïde factor 30 van Biodermal. Ik heb ervaren dat dit het beste aangebracht kan worden voor mijn dagcrème, omdat het anders heel erg gaat korrelen. Het is altijd belangrijk je huid te beschermen tegen de zon, ook als het niet zo zonnig is. De dag- en nachtcrème zijn van Nivea, van de Sensitive-lijn. Deze is speciaal voor de gevoelige huid en bevat geen parfum, parabenen en kleurstof. Ik heb al vele tubes gebruikt dus deze combinatie is echt mijn favoriet.
 
 
On My Vanity
Aan de andere kant van de bovenste plank staan mijn serums en oogcrème. De oogcrème is van The Body Shop en komt uit de Vitamin E collectie. Ik schreef daar eerder al deze review over. Het serum-in-oil komt uit diezelfde lijn, ook van The Body Shop. Deze gebruik ik ongeveer één keer per week als extra boost voor mijn huid. Het andere serum is van Balm Balm en heet Little Miracle Rosehip Serum. Dit ruikt heerlijk naar rozen en is gemaakt van rozenbottels, wat vele goede eigenschappen bevat voor de huid.
 
 
On My Vanity
Onderop de etagère heb ik wat kleine dingen liggen. Zo kreeg ik twee testers mee van de Vitamin C-collectie van The Body Shop. Het gaat om de Daily Moisturiser SPF 30 en het Skin Boost Serum. Tot zover bevallen ze goed! En ik heb hier ook mijn pincet van Tweezerman liggen. Dit was even een investering, maar ik ben nog altijd erg blij met deze aankoop. Hoewel ik natuurlijk regelmatig mijn wenkbrauwen epileer, zie ik soms toch her en der een haartje uitsteken als ik oogschaduw aanbreng. Zo kan ik ze tussendoor even snel eruit trekken.
 
 
On My Vanity
Het laatste op mijn vanity zijn een aantal testers van parfum. Je weet wel, die je overal in je hand gedrukt krijgt, en die bijna niemand daadwerkelijk gebruikt. Ik had ze heel lang ik een doosje in mijn kast, maar dat werkte niet. Nu zie ik ze, en ik probeer regelmatig ééntje te proberen en zo werk ik langzaam door mijn verzameling heen. Twee favoriete parfums die ik zo ontdekt heb zijn Flower by Kenzo en L’Eau de Issey van Issey Miyaki.

 
 

Wat staat er op jouw kaptafel/vanity?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie