Follow:
Persoonlijk

PERSONAL| Huizenjacht, hoe gaat het?

verhuizen
In mijn laatste persoonlijke update schreef ik dat ik eindelijk afgestudeerd was, en dat ik hoopte deze zomer te verhuizen. En we zitten nu al bijna in augustus dus ik geef nog even een upate rondom deze verhuizing. Het gaat namelijk niet helemaal zoals ik hoopte!
 
Vorig jaar juli ben ik weer tijdelijk thuis gaan wonen, zodat ik in Groningen kon stagelopen en kon afstuderen. In verband met mijn gezondheid was dit eigenlijk de enige optie om mijn studie af te ronden, anders zou het te zwaar zijn geweest. Maar nu ik mijn bachelor in ontvangst heb genomen en ik optimaal geniet van een heerlijke vakantie, vind ik het wel tijd om weer uit huis te gaan.

Omdat ik al zo’n zes jaar ingeschreven sta bij Woningnet (overkoepelende organisatie voor huurwoningen in tal van steden), dacht ik dat ik vrij snel in aanmerking zou komen voor een appartement. Ik heb namelijk genoeg punten. Helaas blijkt dat niet het enige probleem te zijn dat mij tegenzit. De twee wijken waar ik graag zou willen wonen, zijn populair en daarom heb je meer punten nodig om de woning ook echt toegewezen te krijgen. En wederom is mijn gezondheid een probleem want ik moet 1) een benedenwoning, 2) een woning met 1 korte gallerij-trap of 3) een woning met lift. En laten die woningen nou bijna niet vrijkomen in mijn geliefde wijken. Zucht… Het gedeelte van Groningen waar ik wil wonen, is allemaal oude bouw uit de jaren ’60. Toen waren er geen liften en daarom wordt mijn zoektocht behoorlijk lastig.
 
moving out
 
Ik had gehoopt om allang bezig te zijn met verhuizen en lekker te klussen. Ik zit vol ideeën, het huis staat vol met mijn huisraad (wat ik nog heb van toen ik op kamers woonde in Zwolle) en ik ben er zelf ook gewoon klaar voor. Door naar het volgende hoofdstuk ik mijn leven.
Ik vrees dat ik gewoon nog wat meer geduld moet hebben voor er een geschikte woning voor mij is. Ik ben niet bereid om mijn favoriete wijken op te geven, omdat er ook wat gezondheidsredenen (ja, alweer) mee spelen voor de locatie waar ik wil wonen. Dichtbij de winkels, dichtbij vrienden en familie die kunnen helpen omdat ik door MS waarschijnlijk toch wat vaker hulp nodig heb. Tja.. Het is even een tegenslag voor mij, om heel eerlijk te zijn.
 
Op mijn blog en Instagram vertelde ik al meerdere malen hoe ik het voor mij zag: Afstuderen, even relaxen en dan deze zomer nog verhuizen. Nou, dat laatste kan ik niet helemaal waarmaken. Maar het gaat zeker gebeuren en ik zit er bovenop. Hopelijk ben ik de volgende keer aan de beurt om de woning te accepteren en kan ik van het appartement mijn nieuwe huisje maken. Als er weer nieuws is, dan zul je dat zeker lezen!
 
 
Bron afbeeldingen: Weheartit.com
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Jennifer

  Een goede woning vinden in Groningen is zo lastig. Mijn vriend en ik zoeken ook met spoed een appartementje en wij hebben gelukkig niet per se iets nodig wat onze zoektocht zou belemmeren, zoals jij wel bepaalde dingen nodig hebt vanwege je gezondheid. Ons probleem is (helaas) dat wij ons kort geleden hebben ingeschreven omdat wij eigenlijk volgend jaar pas wilden samenwonen en op deze manier nog wat punten konden sparen. Maar nu is er iets tussendoor gekomen waardoor we eigenlijk wel zo snel mogelijk samen moeten wonen en nu zien we inderdaad ook dat we eigenlijk weinig kans maken bij woningnet doordat we nog niet zo heel veel punten hebben.

  Kun jij trouwens vanwege je gezondheid geen urgentieverklaring aanvragen bij de gemeente? Wij komen helaas net niet in aanmerking, maar ik kan me voorstellen dat jij dat wel komt vanwege je gezondheid en mogelijk straks een baan in Groningen (weegt er ook een sociale factor mee dat je eigenlijk wel in de stad moet wonen).

  1 augustus 2014 at 10:32
 • Reply Anne Solveig

  Geduld! Ik hoop voor je dat het binnenkort goed komt!

  3 augustus 2014 at 12:05
 • Geef een reactie