Follow:
Persoonlijk

PERSONAL | Ik ben geslaagd als journalist!

Press
Na vier jaar hard werken en de nodige tegenslagen kan ik het eindelijk van de daken schreeuwen: IK BEN GESLAAGD! Ik deel normaal gesproken niet zo veel over mijn studie, behalve via Instagram. Misschien dat je het goede nieuws dus al had gezien, maar ik wil het nu ook officieel met jullie delen!
 
Ik studeerde journalistiek aan de School Of Media van Windesheim. Deze hogeschool staat in Zwolle, waar ik dan ook drie jaar op kamers heb gewoond. Het laatste jaar woonde ik weer bij mijn ouders omdat ik een stageplek in het Noorden had. En nu, na vier lange maar ook leerzame jaren, ben ik dan écht afgestudeerd!

Als je mij al een aantal jaren volgt, dan weet je misschien wel dat ik in het eerste jaar van mijn studie de diagnose MS kreeg. Ik was voornamelijk erg moe en kon me moeilijk concentreren. Helemaal omdat mijn gebouw (Gebouw X) alleen maar ramen heeft langs de gangpaden en je dus alle mensen voorbij ziet komen en er gewoon veel afleiding is. Ik ben dan ook erg trots op mijzelf dat het me gelukt is om zonder vertraging mijn diploma te halen, gewoon volgens het boekje. Net zoals de studenten die wél gezond zijn.

“En wat ga je nu doen?”
Deze vraag krijg ik natuurlijk vaak, nu ik afgestudeerd ben. Heel kort gezegd zal ik niet in de journalistiek terecht komen. Het is lichamelijk te zwaar, helemaal omdat de meeste banen toch wel fulltime zijn, ook als freelancer. Ik heb dus gestudeerd voor een vak dat ik waarschijnlijk niet in die manier kan gaan uitvoeren door mijn ziekte. Ik heb het geluk dat ik het afgelopen jaar al een Wajong-uitkering ontving waardoor ik mij volledig op mijn studie kon richten. Deze uitkering gaat nu omhoog nu ik geen student meer ban, maar werkzoekende. Hierdoor ben ik wel afhankelijk van het UWV en moet ik in principe zelf een baan zoeken die past bij mijn lichamelijke mogelijkheden. Het is dus nog even afwachten wat voor baan ik straks heb.
Ook ga ik deze zomer verhuizen. Ik ben er helemaal klaar voor om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en hoop deze zomer een huisje te vinden in Groningen. Alles is in werking gezet, het is nu alleen wachten tot er een geschikte woning vrij komt.
 
Over deze verhuizing zul je nog veel lezen op Sweet Suzie, maar voor nu laat ik het hier bij. Bedankt voor het lezen en ik houd je op de hoogte van alle vorderingen!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Denise

  Wauw, wat ontzettend knap dat je afgestudeerd bent en jezelf nu officieel journalist kunt noemen. Van harte gefeliciteerd, jij komt er wel <3

  28 juni 2014 at 06:54
 • Reply Wendy

  Woohooo! Gefeliciteerd met je diploma!!! Wat een opluchting hè? Ik voel precies wat je voelt, ook al heb ik over mijn studie iets langer gedaan. 😉 Heel erg bedankt voor je pakketje! 😀

  28 juni 2014 at 08:37
 • Reply Joni

  Jeeej, gefeliciteerd! Wat fijn dat je bent afgestudeerd. Toevallig studeer ik ook journalistiek, maar dan in Tilburg. Ik moet nog één jaar. Poehpoeh, kan niet wachten tot ik klaar ben haha. Het is ook lastig om überhaupt een baan te vinden binnen de journalistiek, maar vooral als je ook nog lichamelijk niet helemaal gezond bent. Ik hoop voor je dat je snel een mooie, fijne en passende baan kunt vinden waar je je helemaal happy en goed bij voelt.

  28 juni 2014 at 09:58
 • Reply Dionne

  Wat goed! Gefeliciteerd, succes met je zoektocht naar een nieuwe woning!

  28 juni 2014 at 10:05
 • Reply Tedje

  Waaauw gefeliciteerd lieve Geanne!!! Je hebt het verdiend!

  28 juni 2014 at 16:07
 • Reply Fleur

  Wat goed dat je ondanks alles toch maar mooi op zak hebt!
  Geniet er van en ik hoop oprecht dat je over een tijdje een bijpassende baan wat je goed kunt combineren vind. Want dat verdien je!

  28 juni 2014 at 19:13
 • Reply Bertine

  gefeliciteeerd!! ik heb tot 3 jaar geleden ook op het windesheim gezeten!

  28 juni 2014 at 19:45
 • Reply Wendy (B)

  Proficiat!

  28 juni 2014 at 20:31
 • Reply Dagmar

  Wauw echt te gek dat het is gelukt topper, zo super supertrots op je! Geweldig gedaan <3

  29 juni 2014 at 08:58
 • Reply Lieselot

  Van harte gefeliciteerd, je mag terecht trots zijn :)!

  29 juni 2014 at 13:03
 • Geef een reactie