Follow:
Persoonlijk

PERSOONLIJK | Tien dingen die je niet over mij wist

10 dingenAls blogger deel ik veel dingen met jullie, mijn lezeressen. En hoewel ik open ben met jullie, zijn er toch een aantal dingen die je waarschijnlijk helemaal niet over mij wist. Vandaag vertel ik jullie tien dingen/feitjes die je waarschijnlijk nog niet over mij wist. 
 
1. Ik heb jarenlang verhalen geschreven
Voordat ik begon aan de studie journalistiek, was ik al veel bezig met schrijven. Dit begon allemaal met NaNoWriMo en het groeide uit tot een leuke hobby. Ik schrijf romans, dus zeg maar de lengte van de boeken die je in de winkels ziet, in verschillende genres. Ik moet zeggen dat ik al een jaar niet meer geschreven heb omdat het zo druk was met afstuderen, het zomer werd en het zonde zou zijn om veel binnen te zitten, en nu sta ik op het punt om op mijzelf te gaan wonen. Ik hoop deze hobby binnenkort weer op te kunnen pakken.

2. Ik vind koffie niet lekker
Heel de wereld lijkt erop te leven, vooral op maandagochtend. En hoewel ik de geur opzich niet eens zo erg vind, sla ik liever een bakkie pleur over. Ik heb het geprobeerd: zwart, suiker, melk, beide. Maar nee, koffie is niets voor mij, zelfs niet met alle smaakjes en siropen die je er tegenwoordig in kunt doen.
 
Yellow
 
3. Ik ben jarenlang een paardenmeisje geweest
Toen ik jong was ben ik ooit eens begonnen met paardrijlessen en toen was ik besmet met het paardenvirus. Jarenlang kwam ik alleen voor de lessen maar na een aantal jaren kreeg ik mijn eerste lease-pony, want ja; dat bestaat. Deze pony werd ernstig ziek en zou verkocht worden (waarschijnlijk naar de slacht) dus toen hebben mijn ouders deze pony Yellow gekocht en bij familie op stal gezet. Maar omdat ik het contact met mijn vriendinnen op de manege zo miste, had ik op een gegeven moment ook daar weer een lease-pony. Zo’n lieve als de eerste heb ik nooit weer gevonden en het was dan ook een trieste dag toen ik haar moest verkopen. Ze was maar een kleine pony en ik werd te groot voor haar, dus is ze verkocht.

4. Ik zou heel graag vrijwilligerswerk willen doen
Nu ik mijn hbo-diploma heb gehaald maar door mijn chronische ziekte geen werk kan vinden, wil ik mij graag gaan inzetten als vrijwilliger. Op dit moment ben ik vooral bezig met uitzoeken in welke sector ik vrijwilliger wil worden en hoe dit moet in combinatie met het UWV. Ik zou graag met kinderen of dieren willen werken. Omdat ik het nu nog zo druk heb met verhuizen, wordt het waarschijnlijk 2015 voordat ik hier echt actief mee aan de slag kan.
 

Afbeelding via www.savetibet.nl

Afbeelding via www.savetibet.nl


 
5. Ik heb een lezing van de Dalai Lama bijgewoond.
Misschien weet je wel wie de Dalai Lama is, maar misschien ook niet. Hij is de geestelijk leider van Tibet en hij dient het Tibetaanse volk vanuit ballingschap in India. Zoals je bij punt 8. kunt lezen ben ik veel met spiritualiteit bezig en het Boeddhisme interesseert me ook ontzettend. Toen de Dalai Lama naar Nederland kwam voor een soort lezing/congres/toespraak, wist ik dat ik daarbij wilde zijn. Het was een geweldige ervaring om op slechts twee meter afstand van zo’n icoon te staan en hem te horen spreken over compassie, naastenliefde en de goedheid van de mens.

6. Ik ben dol op Romcoms
Romantische komedies? Bekende Hollywood-koppen die typische rollen spelen met een voorspelbaar einde? Yes please! Het is gewoon heerlijk als je weet dat het allemaal goed afloopt, ze leefden nog lang en gelukkig en that’s it. Helemaal nadat ik tijdens mijn studie een minor in storytelling deed en ik heel anders naar (de opbouw van) films ben gaan kijken. Het is leuk om verschillende verteltechnieken terug te zien in een film. En wanneer Notting Hill terug komt in je studieboeken, is het helemaal leuk!
 
donuts
 
7. Ik vind donuts niet lekker
Volgens mij ken ik niemand die niet van donuts houdt. Van die lekkere vette en zoete deegringen, het liefste met felgekleurde decoratie bovenop. Maar ik? Nee, daar kun je mij niet blij mee maken. Ik weet niet eens waarom ik ze niet lust, omdat de smaak volgens mij vrij neutraal is. En ze zijn zoet en daar ben ik dol op, zoals je bij punt 10. kunt lezen. Maar hoe kleurrijk en zoet ze ook mogen zijn, ik sla liever over.

8. Ik ben al sinds zo’n tien jaar bezig met spiritualiteit
Dit is niet iets waar ik veel over vertel op mijn blog en in mijn online leven, maar het maakt toch al jaren deel uit van mij. Op Instagram deelde ik trouwens een tijdje geleden wel foto’s van de #Yogagirlchallenge waar ik aan meedeed, maar ik zou dat niet per definitie spiritueel willen noemen. Spiritualiteit is iets waar ik sinds mijn tienerjaren al in geïnteresseerd ben en die interesse is er nog steeds. Ik denk dat ik ook in de toekomst verder niets of weinig deel hierover via mijn blog of social media, maar het is zeker iets wat in dit rijtje thuis hoort als ‘feitje’ die je nog niet over mij wist.

9. Mijn favoriete kleur is zalmroze
Je kunt het waarschijnlijk al wel zien op mijn blog, maar ik ben gek op de kleur roze. En dan niet Barbie-roze, maar een prachtige zalmroze kleur. En hoewel dit mijn favoriet is, verander ik binnenkort wat dingen aan de layout van Sweet Suzie en wordt het allemaal wat minder roze. Maar ongeacht of je het veel terug ziet in mijn blog of niet, dit blijft mijn favoriete kleur.
 
pepernoten
 
10. Ik ben een echte zoetekauw
Ik ben de laatste om te ontkennen dat ik dol ben op zoete dingen. Snoepjes zijn opzich wel lekker, maar koekjes zijn echt geweldig. Ik weet dat ze behoorlijk ongezond zijn met alle suikers en koolhydraten, maar yum! En nu de pepernoten weer in de winkels liggen kan ik daar ook geen genoeg van krijgen!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Inge

  Die eerste wist ik 🙂 en wat goed dat je vrijwilligerswerk wilt gaan doen!

  4 november 2014 at 07:39
 • Reply Dagmar Valerie

  Wauw wat een leuke feitjes over jou! Veel wist ik inderdaad nog niet maar juist zo interessant <3 En wat bijzonder dat je de lezing hebt bijgewoond, dat lijkt mij echt een prachtige ervaring!

  4 november 2014 at 08:26
 • Reply Mirne

  Wat goed dat je vrijwilliger wilt worden! Ik werk ook wel eens als vrijwilliger, is echt fijn.

  4 november 2014 at 11:06
 • Reply Manon

  Leuk om dit te lezen over je!

  4 november 2014 at 17:58
 • Reply Wendy

  Dat lees je niet heel veel, maar ook ik vind koffie niet lekker! 🙂

  5 november 2014 at 23:35
 • Geef een reactie