Follow:
Persoonlijk

Persoonlijk: De lepeltjes zijn even op (MS)

I'll be okay
Dat ik MS heb, daar heb ik nooit geheimzinnig over gedaan. Je hoort me er alleen niet vaak over omdat ik mij liever richt op de dingen die ik nog wel kan. Lekker bloggen, studeren en leuke dingen doen met vriendinnen. Toch is de afgelopen week de koek een beetje op, of beter gezegd de lepeltjes. Als je niet weet waar dit over gaat, lees dan even de lepeltheorie. Hierin lees je hoe het is om chronisch ziek te zijn. En dat het de afgelopen week niet lekker ging, dat werd me al snel duidelijk.
 
Het is niet mijn bedoeling om een zeur-artikel te plaatsen of om medelijden te vragen. Het is een persoonlijke update waarin ik voor het eerst sinds lange tijd eerlijk ben over hoe het met me gaat. Misschien ook wel eerlijk naar mijzelf. Tim van Everything Tim schreef een mooi artikel over hoe het is om onzichtbaar ziek te zijn. Zijn verhaal is heel herkenbaar voor mij en andere chronisch zieken. Als je benieuwd bent, absoluut even lezen!
 
Cheap medicine
Normaal gesproken red ik het allemaal wel en hoor je mij niet klagen. Stagelopen, sporten en natuurlijk flink bloggen. Als het goed gaat hoor je me niet, en normaal gesproken ook niet tijdens een wat slechtere periode. Positiviteit is voor mij heel belangrijk. Als ik niet positief ben, maak ik het alleen maar lastig voor mijzelf. Suzanne van Mypaperblank schreef onlangs over positiviteit en ik ben het met helemaal met haar eens. Positiviteit is belangrijk voor je algemene gezondheid en het zorgt ervoor dat iedere dag weer vrolijk op sta. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het altijd goed gaat met me.

De afgelopen week was een moment van consequenties. Dinsdag had ik enorme pech in het verkeer waardoor ik ontzettend lang onderweg was na een interview in Leeuwarden. Filerijden in het donker, in de regen en in een vreemde auto was genoeg om mijn hele week te ontregelen. Maar omdat ik ‘onzichtbaar’ ziek ben, is het lastig om dat aan mensen uit te leggen. De dag erna ben ik gewoon naar mijn stageadres vertrokken, maar de dag lang hoofdpijn en lichamelijke uitputting eisten ‘s avonds natuurlijk wel hun tol. Donderdag kon ik niet eens meer een ei breken voor mijn omelet, het viel en het hele aanrechtblad zat onder de ei-smurrie. Ik kon wel janken. Het is zo lastig om op je lichaam te moeten vertrouwen terwijl het je in de steek laat.
 
Hakuna Matata
 
Een aantal dagen ging het op die manier verder, met veel pijn en vermoeidheid. Dit is ook de reden waarom ik op dit moment even voor mijn gezondheid moet kiezen. Ik heb mijn best gedaan om blogposts vooruit te plannen, waardoor er op mijn blog zelf weinig zal veranderen. Hopelijk trek ik snel bij en kan ik weer lekker opgaan in schrijven van artikelen en andere leuke dingen. Tot die tijd: Hakuna Matata, het komt allemaal wel weer goed.
 
Bron foto’s: Weheartit.com
 

Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Suzanne

  Rustig aan doen meid. Xx

  4 november 2013 at 06:24
 • Reply Kimberly

  Dikke knuffel!!! <3 doe rustig aan zoals Suus al zegt!!

  4 november 2013 at 09:39
 • Reply Stacey

  jeetje die lepeltjes verhaal legt het heel goed uit maar wat heftig. Neem je rust meid en maak je niet druk als je even niet kan bloggen. Bedankt dat je dit met ons deelde – vind ik heel knap van je want open zijn over zoiets is niet makkelijk x

  4 november 2013 at 12:37
 • Reply Sarah

  Veel sterkte meis, neem niet teveel hooi op je vork.

  4 november 2013 at 19:41
 • Reply saskia

  Ik vind het mooi hoe je omschrijft dat het moeilijk is om je lichaam te vertrouwen terwijl het je in de steek laat. Heel veel sterkte en doe lekker rustig aan.

  4 november 2013 at 19:59
 • Reply Dagmar Valerie

  Wat een mooi artikel lieverd, ben er stil van. Denk alsjeblieft goed aan jezelf en wij weten dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Het vormt ons tot wie wij zijn, maar soms is het lastig om zo sterk te moeten blijven doorzetten. Ik ben heel trots op je en ik hoop dat je gauw lichamelijk wat beter voelt en dat je genoeg lepeltjes hebt om er weer tegenaan te kunnen. Zet hem op <333

  4 november 2013 at 20:59
 • Reply Lin

  Veel sterkte! Goed dat je naar je lichaam luistert!

  16 november 2013 at 19:47
 • Geef een reactie