Follow:
Persoonlijk

Persoonlijke update: Stage en afstuderen

SmileAfgelopen maandag was het even spannend voor mij. Na twintig weken kwam er een einde aan mijn stageperiode en hoorde ik het eindoordeel. Nu deze stage is afgerond, betekent het dat ik ook veel nieuwe dingen ga doen voor mijn studie. In deze persoonlijke update vertel ik je daar meer over.
 
Stage
Ik heb een ontzettend leuke stage gehad bij een uitgever in Groningen. Hier schreef ik artikelen voor tal van tijdschriften en heb ik een leerzame tijd gehad. Maar dat is nu afgerond. Afgelopen maandag had ik mijn eindgesprek en kreeg ik een voorlopig cijfer. Omdat de studie journalistiek van Windesheim nogal wat kritiek heeft gekregen (eindverslagen waren onder de maat maar diploma’s werden wel uitgereikt) en hierdoor moet een stagecommissie mijn verslag lezen. Zij beoordelen uiteindelijk of het gegeven cijfer ook terecht is. Het kan nog wel even duren voordat ik dit hoor. Wat ik wel weet is dat ik van zowel mijn stagebegeleidster als mijn begeleidend docent een voldoende heb gekregen en dat is voor mij het belangrijkste. Ik kan dit afsluiten en het is tijd voor het laatste hoofdstuk van mijn studie.

 

camera
 
Afstuderen
Dat laatste deel bestaat uit een afstudeerproductie en een onderzoek. Ik heb me al ingeschreven op twee leuke onderwerpen en eind januari begin ik met dit traject. Met een beetje geluk en hard werken kan ik mijzelf in juli daadwerkelijk journalist noemen en heb ik mijn hbo-diploma op zak. Het zal nog wel even lastig worden door problemen rond mijn gezondheid, maar ik heb er vertrouwen in dat dit me gaat lukken.
 
Persoonlijk
Het is fijn dat ik mijn stageperiode met een voldoende kan afsluiten. Ik heb het moeilijk gehad en nu valt de stress van mij af. Er hing namelijk nogal wat van deze stage af: een onvoldoende betekent opnieuw een half jaar stage lopen en studievertraging. Die stress is nu gelukkig voorbij. Die onzekerheid was soms zwaar maar ik heb het getroffen met deze stageplek.
Nu heb ik eerst twee weken vakantie en ga ik flink uitrusten. De stress heeft me uitgeput en ik ben blij dat dat nu allemaal achter de rug is. Natuurlijk begint de volgende periode al snel weer, maar daar denk ik nu nog even niet aan. Dit is klaar en dat gaat niet meer veranderen. Wat een heerlijk gevoel!
 
 
Bron foto’s: We heart it
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Dagmar Valerie

  Wauw wat fantastisch nieuws lieverd! Mooi dat je zo’n update geeft over hoe het nu gaat en waar je staat. Echt super blij voor je en fijn dat je in ieder geval de zekerheid hebt het afgesloten te hebben. Op naar het laatste hoofdstuk en nog even vlammen. Het welverdiende diploma komt al dichterbij 🙂 Xxx

  18 januari 2014 at 10:04
 • Reply juliavandooren

  Wat goed! Ik zit in hetzelfde schuitje. Ik moet nog een maandje stage lopen en dan mag ik ook gaan afstuderen. Ik studeer journalistiek in Tilburg. Super spannend allemaal. Succes!

  19 januari 2014 at 17:56
 • Reply Swaen

  Wat fijn! Heel veel succes zometeen maar eerst maar lekker vakantie vieren 🙂

  23 januari 2014 at 22:01
 • Geef een reactie