Follow:
Beauty, Haar, Organic

Petal Fresh Shampoo & Conditioner review

Petal Fresh Shampoo ConditionerHet vinden van de juiste shampoo en conditioner kan soms best lastig zijn. Ik ging ook op zoek naar nieuwe producten om te testen en kwam deze tegen van Petal Fresh. Dit merk gebruikt kruiden die we allemaal kennen en verwerkt het in shampoo en conditioner. Ik koos voor de variant met Tea Tree, maar er zijn nog vele andere soorten met lavendel, munt, rozemarijn en meer. Ben je benieuwd naar hoe deze producten van Petal Fresh bevallen, lees dan deze review.
 
Merk: Petal Fresh
Naam: Tea Tree Scalp Treatment Shampoo & Conditioner
Verkrijgbaarheid: De Tuinen
Prijs: €6,99 voor 475 ml
 
 
Petal Fresh Shampoo Conditioner

 

WAT BELOOFT Petal Fresh?

Shampoo: “Tea Tree Shampoo stimuleert en versterkt haar en hoofdhuid. Als natuurlijke desinfectant gecombineerd met milde cleansers om beschadigd haar te voeden en te hydrateren. Het zorgt voor gezonder en stralender haar.”

Conditioner: “Deze Tea Tree Conditioner is een stimulerende conditioner voor een verkwikkende werking op haar en hoofdhuid. Het natuurlijke desinfectant Tea Tree werkt mild reinigend en voedt en herstelt droog en beschadigd haar.”

Deze producten van Petal Fresh zijn cruelty free, vegan en op natuurlijke basis. Ze zijn niet getest op dieren en zijn vrij van parabenen en SLS.

 
 
Petal Fresh Shampoo ConditionerPetal Fresh Shampoo ConditionerPetal Fresh Shampoo ConditionerPetal Fresh Shampoo Conditioner
 

WAT VIND IK VAN Petal fresh?

In mijn haarverzorging vind ik het belangrijk dat ik geen agressieve ingrediënten op mijn huid en door mijn haar smeer. Mijn gevoelige huid wordt daar niet blij van, en ik zelf ook niet! Met de ingrediënten van Petal Fresh zit je sowieso goed. Van ieder ingrediënt (ja, elke!) staat op de verpakking aangegeven waar het van het is gemaakt. Soms zijn de Latijnse namen lastig te plaatsen, dus zo staat er bijvoorbeeld ‘sodium cocoyl Isethionate, gemaakt van kokosolie’. Heel fijn en zo zie ik dat er allemaal maar goede dingen in deze producten zitten!

En dan nu de grote vraag, ben ik tevreden over de shampoo en conditioner van Petal Fresh? Daar kan ik heel kort op antwoorden: JA! De shampoo schuimt heerlijk waardoor je dat gevoel houdt dat je ook echt je haren wast. Veel natuurlijke shampoo’s schuimen namelijk niet. Dat is al een groot pluspunt! Daarnaast ruiken beide producten erg lekker! Het heeft geen sterkte tea tree geur, zoals je misschien zou verwachten. Het ruikt juist fris en bloemig, erg fijn! Ook de conditioner werkt prima. Ik heb maar een klein beetje nodig en na het douchen heb ik praktisch geen klitten in mijn lange dikke haar. Dat is altijd winst voor mij!

Krijg ik er prachtig glanzend haar van zoals je in de reclames op tv ziet? Nee, en die hoop heb ik ook opgegeven. Dat is net als hopen dat je voor altijd stijl haar houdt als je het één keer met de stijltang stijlt. Kortom: ik heb droog en pluizig haar en dat zal ik altijd blijven houden. Je kunt immers niet feitelijk je haar veranderen van buiten uit. Maar ik merk wel dat mijn haar zacht is, het toch wel glanst als je het van dichtbij ziet en ik vind de producten gewoon prettig in gebruik.

Wat ook een groot voordeel is, is dat deze shampoo en conditioner van Petal Fresh maar liefst 36 maanden houdbaar zijn, wat ontzettend lang is voor een natuurlijke shampoo. En omdat je steeds maar een klein beetje gebruikt en de fles maar liefst 475 ml bevat, kun je dus heel lang doen met één fles. En ze zijn ook nog eens budget-vriendelijk voor een natuurlijk product.
 
Voordelen
– Natuurlijk, vrij van SLS, parabenen en andere agressieve ingrediënten
– Budget-vriendelijk met grote fles (475 ml)
– Beide producten werken fijn en ruiken lekker
– Niet getest op dieren, cruelty free en vegan
– Erg lang houdbaar, 36 maanden
 
Nadelen
– Geen
 
De shampoo en conditioner van Petal Fresh zijn verkrijgbaar bij De Tuinen voor €6,99 per stuk. Er zijn nog meer geuren en varianten voor andere soorten haar. Voor ieder wat wils!

 
 

Wat is jouw favoriete shampoo op dit moment?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Hee dit kende ik helemaal niet, wat leuk om te zien. Deze ga ik onthouden hoor!

  8 juni 2016 at 20:07
 • Reply Ingrid Goudswaard

  probeer de rose honeysuckle eens. die helpt heel goed tegen droog beschadigd haar door highlights.

  24 februari 2017 at 16:07
 • Reply Silvia Ros

  Mijn haar en het haar van mijn dochter zijn enorm opgeknapt!! we gebruikte al schampoo van Zarqua ! duur in gebruik toch droog en klitten, reukloos. Nu lekker fris en schoon, geen geklit, hoeven soms helemaal geen conditioner te gebruiken. En er ligt een heerlijke mooi glans over ons haar, en wat ruikt het heerlijk!! nooit meer zonder.

  20 mei 2018 at 19:51
  • Reply Geanne

   Wat fijn om te horen! Ik vind het nu altijd nog een heel fijn merk en ik blijf bij hen terug komen. Vooral omdat het zo lekker schuimt, wat veel natuurlijke shampoos niet doen. En die mooie glans op het haar van jouw dochter en jezelf is natuurlijk ook nooit verkeerd 🙂

   31 mei 2018 at 14:29
 • Geef een reactie