Follow:
Lifestyle

Pinspiration | Kleuren voor je kerstboom kiezen

Kleuren voor je kerstboom kiezen
Het is de aanloop naar Kerst en dat betekent dat je waarschijnlijk de kerstboom op gaat zetten. Maar wat voor kleuren kies je en wat past eigenlijk bij je interieur? Dat vroeg ik mij ook af toen ik dit jaar voor het eerst een eigen boom had en de versiering moest kopen. Vandaag laat ik je een aantal verschillende kleurencombinaties zien en vertel ik ook waar ik uiteindelijk voor gekozen heb. Kijk je mee?
 
 

RozeKleuren voor je kerstboom kiezenBron

Ik heb serieus overwogen om te kiezen voor een roze thema voor mijn boom. In mijn woonkamer is mijn accentkleur namelijk poederroze en daarom leek een roze boom me best wel leuk. Maar omdat ik niet ieder jaar een andere kleur wil en ik voor langere tijd een keur wil kiezen, heb ik roze maar geskipt. Maar ik vind het wel super vrouwelijk en romantisch! Ik zou het dan combineren met wit en zilver om de kleuren lekker licht en fris te houden.

 
 

Paars
Kleuren voor je kerstboom kiezenBron onbekend

Een paarse boom zou echt iets zijn voor een vriendin van mij die haar hele huis paars heeft. Het is weer eens wat anders en het valt zeker op. Ik denk wel dat het wat lastiger is om de juiste ballen en slingers bij elkaar te zoeken omdat de kleur niet zoveel gebruikt wordt. Maar heb je wat kunnen vinden, dan kan het erg mooi uitpakken!

 
 

Blauw
Kleuren voor je kerstboom kiezenBron

Een andere leuke en opvallende kleur is blauw. Daar heb je natuurlijk allerlei kleurnuances in, dus je kunt kiezen voor van alles tussen turkoois en marineblauw in. Blauw combineert het mooiste met zilver en wit en zo kun je het zo bont maken als je wil. Lekker veel blauwe ballen en ornamenten, of juist wat meer wit om het rustig te houden. Als je eerst iets anders wil dan de traditionele kleuren, is blauw misschien wel iets voor jou.

 
 

Rood en goud
Kleuren voor je kerstboom kiezenBron

Zeg je Kerst, dan denk ik aan rode en gouden tinten. Dat heb ik altijd al gehad, welke kleuren dat jaar ook in de mode waren. Het is een klassieke en traditionele combinatie, maar ik vind dat het ook zeker nu nog prima kan. Ik ben opgegroeid met een rode en gouden boom en ik wilde natuurlijk niet direct mijn ouders na-apen in hun boom, maar misschien dat de mijne ook wel deze kleuren heeft gekregen. Je kunt er ook veel kanten mee op want een groot deel van de producten in de winkels is rood en goud.

 
 

Zilver en wit
Kleuren voor je kerstboom kiezenBron

Wat ik dit jaar ook veel zag toen ik even een bezoek bracht aan het tuincentrum, is de witte boom. En wit doet je natuurlijk direct denken aan sneeuw en in je huis schuilen en gezelligheid rond de boom. Helemaal als je wit combineert met een andere kleur zoals zilver of roze, krijg je een heel mooi effect. Zo’n boom had ik ook wel kunnen kiezen.

 
 

Alleen maar ornamenten
Kleuren voor je kerstboom kiezenBron

Als je tegenwoordig een Blokker, Xenos of vergelijkbare winkel in loopt, hangt het er vol met kleine ornamenten voor in je boom. Ik vind er vaak leuke dingen tussen zitten, maar dan moet het wel bij de stijl van je boom passen. Maar als je een hele boom vol hebt met dit soort kleine ornamenten, dan geeft dat natuurlijk wel een heel mooie sfeer. Ik zie dit soort boom als een typische Amerikaanse boom, waar ze dol zijn op een mix van allerlei (niet altijd bij elkaar passende) hangers, beestjes, candy canes en meer. Het nadeel is wel dat je flink moet investeren in ornamenten, die toch best prijzig zijn.

 
 

Voor als je niet kunt kiezen
Kleuren voor je kerstboom kiezenBron

Ja, zo’n regenboog-kerstboom is weer eens heel iets anders. Als je echt niet kunt kiezen, is dit misschien wel iets grappigs. Of als je zo opziet tegen de donkere dagen dat je gewoon felle kleuren in je huis móet hebben. Het is in ieder geval niet alledaags en dat maakt het dan ook wel weer leuk. En het is ook wel iets wat je bijvoorbeeld in een winkelcentrum tegen kunt komen. Een echte show stopper!

 

Waar ik uiteindelijk voor heb gekozen
Na lang wikken en wegen heb ik toch gekozen voor een traditionele boom met gouden en rode ballen. Rood en goud zijn voor mij dé kleuren voor Kerst en dat wilde ik dan ook graag laten terugkomen in mijn eigen boom. Hoewel ik verder niets in die kleuren in huis heb, misstaat het helemaal niet in mijn woonkamer. Ik heb het simpel gehouden door alleen matte en glanzende ballen in de boom te hangen en verder niet te veel. Op de kerstmarkt in Bremen kocht ik nog een paar kleine gouden belletjes en er hangen wat slingers in mijn boom. Simpel maar daar hou ik juist van.

 
 

Welke kleuren krijgt jouw kerstboom dit jaar?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Wendy

    De mijne is dit jaar blauw met paars en zilver geworden. 🙂 Die regenboog kerstboom is ook wel erg gaaf hoor.

    14 december 2014 at 22:57
  • Geef een reactie