Follow:
Verantwoord, Zero Waste

Ik ga op plasticdieet voor Plastic Free July, jij ook?

plasticdieetTwee artikelen over diëten volgen elkaar op, maar dit Plasticdieet gaat op geen enkele manier over het verliezen van gewicht. Onlangs kwam ik een aantal berichten tegen over Plastic Free July en het plasticdieet. Hierbij draait om het verminderen van de hoeveelheid plastic die je gebruikt en dat spreekt mij natuurlijk direct aan. Ik ben net begonnen met een meer zero waste-levensstijl, maar zo’n plasticdieet is door iedereen te volgen. Lees je mee over het Plasticdieet? 

Plastic Free July is begonnen in Australië en heeft inmiddels zijn weg gevonden naar andere werelddelen. In Nederland wordt dit jaar voor de derde keer het Plasticdieet georganiseerd (tweede keer onder deze naam) door duurzaamheidsvereniging Opgemärkt en zero waste-blog Emma+John. Het idee is simpel: Gedurende 31 dagen probeer je zo weinig mogelijk plastic afval te genereren. Het kan gaan om je vaste koffie-to-go te drinken in een herbruikbare beker, of om de plastic rietjes in je smoothie te weigeren. Gebruik stoffen tassen voor je boodschappen en haal eens groenten en fruit op de markt in een stoffen zakje of glazen pot.

Dit zijn dingen die mensen met een interesse in zero waste vaak al doen maar andere mensen hebben er misschien nog nooit bij stilgestaan, of denken dat het heel ingewikkeld is. Ik heb me aangemeld voor het Plasticdieet om mij samen met anderen een maand lang in te zetten om het gebruik van plastic zo klein mogelijk te houden. Aan het einde van de maand zal ik dan een update schrijven over hoe het me is vergaan.

 
 
plasticdieet 

Deelnemers van het Plasticdieet ontvangen iedere week gratis tips en worksheets om de uitdaging makkelijk te maken. Ik ben heel benieuwd wat ik tijdens deze maand ga leren. Want naast de tips van de organisatoren wordt er via social media ook veel gedeeld. Zo leer je dus dubbelop!

Doe jij ook mee met het Plasticdieet om zo de wereld een stukje mooier te maken? De uitdaging duurt van 1 tot en met 31 juli, maar je kunt natuurlijk ook daarna blijven proberen om minder plastic en wegwerpproducten te gebruiken. Je kunt je gratis opgeven via de website van Plasticdieet.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Sara Hoogland

    Goed bezig! Succes 🙂 ben benieuwd naar je bevindingen

    30 juni 2017 at 06:34
  • Geef een reactie