Follow:
Persoonlijk

Positief in 2015 | 5 x dankbaar voor…

being thankful
Op nieuwsjaarsdag maakte ik met mijzelf een afspraak: ik wilde positiever gaan leven. Niet meer denken aan beperkingen, gemiste kansen, vervelende dingen en negativiteit, maar juist stralend het jaar beginnen. En dat heb ik zeker gedaan! Ik merk nu na een paar weken al dat ik blijer ben, dingen (weer) wil oppakken en dankbaar ben voor de dingen die ik wél heb. Vandaag deel ik vijf van deze dingen met je.
 
In dezelfde stad wonen als mijn vriendinnen
Vanaf eind november woon ik in Groningen en dat is iets wat ik al heel lang wilde. Tijdens mijn studie woonde ik in Zwolle en dat was beslist niet handig. Nu mijn vriendinnen en ik allemaal in dezelfde stad (en bijan allemaal in dezelfde wijk) wonen, is het heel leuk om spontaan even bij elkaar langs te gaan of te opperen om iets leuks te doen. Ik hoef niet met de bus of auto (en dus als bob) en kan zelfs lopend naar mijn vriendinnen toe. Gelukkig kwam er eindelijk een geschikte woning vrij en heb ik een prima plekje gevonden.
 
De stabiliteit in mijn ziekte
In augustus 2014 nam ik een lastig besluit: ik besloot om te stoppen met de medicatie voor MS. Na twee jaar lang injecteren, ziek worden, nachten niet slapen en alle andere bijwerkingen, was ik er helemaal klaar mee. Ik zat op zogenoemde ‘remmers’ die MS zou moeten afremmen, omdat dit de enige manier is om tegen de chronische ziekte te vechten. Maar ik was zo ziek van de medicijnen en niet van de ziekte zelf, dus ik besloot (uiteraard in overleg met mijn neuroloog) om te stoppen. En ik heb me al lange tijd niet meer zo goed gevoeld! Niet meer injecteren, geen korte nachten en brakke ochtenden door bijwerkingen en tóch in een stabiele toestand. Dus ook zonder de remmers gaat het met mij prima! Dit is denk ik nog wel het meest belangrijke op dit moment, en waar ik het meest dankbaar voor ben. Want een gezond lijf is zo vanzelfsprekend voor de meesten, maar is niet voor iedereen de werkelijkheid.
 
De bodemloze put van het internet

Het internet is niet alleen handig om snel iets op te zoeken, maar het heeft de afgelopen maanden voor mij een heel nieuwe dimensie gekregen. Ik had al eerder geschreven over mijn interesse in spiritualiteit en zelfontplooiing en dan is het internet echt magisch! Er is zoveel informatie, over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken en alleen dat idee al is geweldig. Mijn generatie is opgegroeid met internet en zien het als vanzelfsprekend, maar heb je wel eens écht negedacht over wat er allemaal te vinden is? Ik probeer zoveel mogelijk te lezen over de onderwerpen die mij interesseren en ik kom iedere dag weer nieuwe dingen tegen. Boeken vind ik natuurlijk nog steeds een goede manier van research en ontplooiing, maar internet maakt het zoveel makkelijker! En heb ik over twee maanden weer een nieuwe hobby, dan kan ik opnieuw beginnen met een zoektocht over alle ins & outs hiervan.
 
De vrije tijd nu ik niet kan werken
Omdat ik door mijn chronische ziekte niet zoveel kan werken en er bijna geen banen zijn, ben ik nog steeds niet aan het werk. Ik zal verder niet in details treden over mijn specifieke geval, maar ik kan je wel verzekeren dat ik geen uitkeringstrekker ben. Maar omdat er dus geen banen voor mij zijn, kan ik wel mijn tijd gebruiken voor de dingen die ik echt leuk vind. Bloggen, fotografie, lezen, schrijven en noem het maar op. Een enorme luxe die veel mensen niet hebben! Overigens hoop ik binnenkort wel als vrijwilliger aan de slag te gaan.
 
De hele #positief community
Met mijn doel om positiever te gaan leven, is er ook een heel nieuwe wereld voor me opengegaan. Ik noem het maar even de #positief-community. Zowel in binnen- als buitenland zijn er zoveel mensen bezig met het begrip positiviteit en dat is zo inspirerend om te zien! Dagmar Valerie heeft nu bijvoorbeeld een #ProjectPositief challenge lopen op Instagram waar ik ook aan mee doe, er zijn zoveel positieve Instagrammers te vinden via de hashtags en iedereen is zo lief voor elkaar! Door het zien van zoveel positieve mensen, foto’s en berichten word je zelf ook gewoon blij!
 
 
Q: Waar ben jij dankbaar voor?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie