Follow:
Persoonlijk, Tag

Project Positief | Mijn lijstje vol positiviteit

project-positiefDe lieve Dagmar van ByDagmarValerie heeft een tijdje geleden een prachtige tag in het leven geroepen, namelijk Project Positief TAG. Hierin worden een aantal vragen gesteld over favoriete quotes, geluk, dromen en prestaties. Nu het nieuwe jaar begonnen is, leek het me een uitstekend idee om op positieve voet te beginnen en daarom vul ik vandaag de tag voor jullie in. 
 
 
happiness quote
 
∗ Wat is je favoriete quote en waarom? ∗
“Happiness is a mood, not a destination”
Ik kwam deze quote voor het eerst tegen in een aflevering van One Tree Hill en sinds die tijd is het mijn favoriete quote. Wie het geluk achterna jaagt en dat als het enige doel in het leven ziet, zal onderweg het geluk niet herkennen.
Maar ik denk dat Julian Baker (personage uit One Tree Hill) het nog beter kan verwoorden:
 
happiness quote
 
∗ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? ∗
Ik zou heel graag een eigen boek willen uitgeven. Ik schrijf al jaren en ik werk aan verschillende verhalen. Ik doe dit allemaal omdat ik het gewoon zó ontzettend leuk vind en ik er al mijn creativiteit in kwijt kan. Maar het is altijd een hobby gebleven en het afgelopen jaar heb ik er bijna geen tijd voor gehad omdat ik me moest richten op afstuderen. Maar wat zou het toch gaaf zijn om in de toekomst een boek te schrijven en deze uit te geven.
 
∗ Wat betekent geluk voor jou? ∗
Geluk betekent voor mij het geluk kunnen zien en herkennen. Zoals mijn favoriete quote ook aangeeft; geluk is niet een utopie waar je op één dag wakker wordt en denkt ‘nu ben ik gelukkig’. Geluk kan zijn dat je iets goeds en onzelfzuchtig voor een ander hebt gedaan. Geluk kan zijn dat je je familie eindelijk weer vast kunt houden als je elkaar lange tijd niet gezien hebt. Geluk is de eerste voorjaarszon op je huid. Geluk komt en gaat en zolang je deze gelukkige momenten maar kunt herkennen, zul je zien dat het in heel kleine dingen kan zitten.
 
∗ Wie kan jou ontzettend opvrolijken? ∗
Al mijn lieve vriendinnen natuurlijk! Dat we elkaar opbellen om spontaan even naar de stad te gaan, wat nu kan omdat ik eindelijk in dezelfde stad (en zelfs wijk!) woon. Of een leuk uitje waar we maanden naar toe kunnen leven. Zonder lieve vriendinnen is het leven maar saai.
 
∗ Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken? ∗
Chocolade. Hoewel ik helemaal niet zoveel chocolade eet, vind ik het wel echt heerlijk. Het is voor mij ook altijd een grote verleiding als ik bijvoorbeeld bij de kassa sta en ik zie daar al het lekkers liggen. Gelukkig houd ik me altijd in, maar als je ‘s nachts aanbelt met een reep choco-choco, dan ben ik absoluut een blij mens!
 
∗ Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui? ∗
Grappig genoeg zou ik dit echt niet weten. Met vriendinnen lach ik natuurlijk heel veel, maar een echte lachbui met tranen over je wangen en bijna geen lucht meer krijgen; ik kan me zo niet herinneren wanneer dat voor het laatst was. Waarschijnlijk op een van de vele feestjes.
 
∗ Op welke prestatie ben je ontzettend trots? ∗
Het succesvol afronden van mijn hbo-studie is wel iets waar ik erg trots op ben. Ik kom van MBO niveau 3 en dan is het bijzonder lastig om opeens van praktijkgericht onderwijs terecht te komen in het zelfstandige en theoretische hbo. Toen ik ook nog de diagnose MS kreeg in het eerste jaar, dacht ik dat ik nooit zou slagen of op zijn minst fikse vertraging zou oplopen. Maar na vier jaar hard werken en alles opzij zetten en blijven doorgaan, ben ik deze zomer geslaagd voor hbo journalistiek. En dat ook nog eens zonder enige vertraging! Dit is voor mij echt fantastisch en ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn. Zo zie je maar weer dat je met hard werken en doorzettingsvermogen een heel eind kunt komen.
 

chase your dreamsBron

 
∗ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven? ∗
Volg je hart en je dromen, ongeacht welke obstakels je onderweg misschien kunt tegenkomen. Je dromen zijn het waard om voor te vechten, dus laat je door niemand stoppen.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Dagmar Valerie

  Wauw zo mooi ingevuld en prachtig geschreven! Ik vind het zo bijzonder hoe je het hebt geschreven en ben er helemaal stil van. Dankjewel voor het delen van je inspirerende antwoorden en ik hoop dat je dromen uitkomen en je veel lachbuien gaat ervaren in 2015 <333

  3 januari 2015 at 18:36
 • Reply Tara

  Wat heb je de Project Positief Tag leuk ingevuld! Heerlijk inderdaad om het nieuwe jaar te starten met een flinke dosis positiviteit! <3

  5 januari 2015 at 23:02
 • Geef een reactie