Follow:
Beauty

Ready for summer | Tips voor zelfbruiners

zelfbruiner tipsNu een zomer vol bikini’s en jurkjes voor de deur staat, wil je misschien alvast een kleurtje krijgen door middel van zelfbruiners. Het zijn prachtige producten, maar je moet wel weten wat je doen. Je wil natuurlijk niet het risico lopen dat jij met oranje vlekken voor het eerst richting het strand vertrekt. Ik geef je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw bruine kleurtje nét echt lijkt!
 
 
Voorbereiding
Voor je ook maar denkt aan zelfbruiner, zou je al moeten beginnen met het scrubben van de huid. Probeer hier een paar dagen voor je begint alvast aan te werken. Zo heeft de zelfbruiner de meest vlakke huid om mee te starten en dit voorkomt vlekken. Scrubben kan ook eenvoudig met een huidborstel, die je zonder water kunt gebruiken. Richt specifiek aandacht op je enkels, knieën en ellebogen. Hier is je huid vaak dik en droog, wat ook weer voor vlekken kan zorgen.

Begin de ochtend/avond voordat je de zelfbruiner aanbrengt met wat bodylotion of bodybutter op je enkels, knieën en ellebogen om de huid alvast soepel te maken voor het aanbrengen. Als het goed is, is het helemaal ingetrokken op het moment dat je de zelfbruiner aanbrengt.
 
 
Tijdens het aanbrengen
Mijn voorkeur gaat uit naar het aanbrengen met een speciale handschoen voor zelfbruiners. Hier zit een soort schuimlaagje op waardoor je een zo egaal mogelijk resultaat krijgt. Met je handen kan ook, maar dat vergt iets meer concentratie. Zorg er in ieder geval voor dat je overal dezelfde hoeveelheid van de zelfbruiner aanbrengt.
 
Was ALTIJD je handen na het aanbrengen van de lotion. Voor het mooiste resultaat breng je daarna met een (oude) foundationkwast nog een beetje zelfbruiner aan op je handen, waarbij je de binnenkant en je nagels overslaat.

Laat de zelfbruiner altijd goed intrekken voordat je kleding aandoet. Het kan namelijk gaan vlekken. Ook je beddengoed en handdoeken kunnen gaan verkleuren, dus houd daar rekening mee.
 
Aandachtspunten zijn:
– Je voeten; vergeet de onderste rand van de zijkant niet. Dit zie je in sandalen
– Smeer tussen je vingers, maar niet op je nagels!
– Je haargrens in je nek en rond je gezicht
– Je oren; snel te vergeten maar wel belangrijk voor een egale teint
– Wenkbrauwen; als je je gezicht ook meekleurt, is het verstandig om even met een nat wattenstaafje over je wenkbrauwen te gaan. Zorg dat er geen zelfbruiner in achterblijft als je geen oranje wenkbrauwen wil
 
 
zelfbruiner tips

Oude foto’s, maar je ziet het resultaat!

 
 
Nazorg
Vergeet de volgende ochtend/ ‘s avonds niet te douchen! Bijna alle zelfbruiners hebben een geurtje die niet al te lekker ruikt. Terwijl je dit eraf wast, kun je opnieuw scrubben (niet te ruw deze keer) en goed insmeren met bodylotion. Het is belangrijk om je huid in goede conditie te houden voor het beste resultaat. Een droge huid kan gaan schilferen, waardoor je nieuwe bruine kleurtje direct is verdwenen

Lees goed de verpakking van je zelfbruiner om te zien hoe vaak je het product moet gebruiken voor het beste resultaat. Vaak is dit 3 tot 4 keer per week.
 
 
Extra tips
– Gebruik een speciale zelfbruiner voor je gezicht, zoals Etos Zomergloed. Gewone zelfbruiner is vaak veel te vet voor je gezicht en vergroot de kans op puistjes
– Draag losse (nacht)kleding na het aanbrengen. Dit geeft het meeste egale resultaat
– Probeer verschillende merken en zie wat het beste voor jou werkt
– Begin ver voor vakantie met smeren. Als je ongeveer twee tot drie weken vooraf begint met zelfbruiner, heb je al een mooi laagje opgebouwd. In het felle zonlicht zie je veel sneller vlekken en als je al voldoende lagen zelfbruiner hebt aangebracht, heb je een veel egaler resultaat. Dat is vooral verstandig voor vrouwen met een heel lichte huid.
– Start met drie aaneengesloten dagen om direct een goede kleur op te bouwen. Herhaal daarna zo vaak als op de verpakking staat
 
 

Q: Gebruik jij zelfbruiners? Wat is jouw favoriete merk? Laat het weten in de comments!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle M.

    Hele duidelijke uitleg, ik wil dit ook eens proberen!

    19 mei 2015 at 08:45
  • Geef een reactie