Follow:
Recepten

Recept | Kleine portie wafels voor 1 persoon

kleine portie wafelsJe hebt eigenlijk wel zin in een lekkere wafel voor de lunch, maar je kunt geen recept vinden om slechts een kleine portie te maken. Ik had dat regelmatig en daarom kwam ik zelf met een recept dat perfect werkt! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is zeer smakelijk! Ik heb geprobeerd ze iets gezonder te houden, maar ik geef je ook alternatieven voor een fijne #yolo-maaltijd.
 
Disclaimer: Dit recept is geschreven voordat ik vegan werd. Het is in de meeste gevallen mogelijk om het recept aan te passen zodat er geen dierlijke producten meer in zitten.
 
Ik heb vaak trek in wafels na het sporten. Natuurlijk wil ik dan niet weer direct heel veel calorieën innemen, dus ik zocht naar iets gezondere wafels. Alleen vind ik recepten met (warme) banaan echt heel vies, dus het moest een recept zijn die niet op basis van banaan is. Dit recept is een mooie middenweg tussen supergezond en supercalorierijk geworden.

 

INGREDIËNTEN VOOR EEN KLEINE PORTIE WAFELS (2 STUKS)

– 1 ei
– 1/4 cup melk
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel kaneel
– 2 eetlepels volkorenmeel (zie alternatieven)
– 2 eetlepels havermeel* (zie alternatieven)
– kokosolie om de plaat in te vetten

* Even een beetje havermout in de blender en je hebt havermeel

 
 
kleine portie wafels

 

Alternatieve ingrediënten:
– Gewone bloem in plaats van volkoren en/of havermeel
– Je kunt ook spelt gebruiken
– Je kunt suiker, honing of stevia toevoegen voor zoetere wafels
– Voeg eens wat cacaopoeder toe voor chocoladewafels
– Als je proteïnepoeder toevoegt, gebruik dan iets minder bloem
– In plaats van kokosolie kun je ook boter of olijfolie gebruiken

 

De bereiding hoef ik je denk ik niet uit te leggen. Je mixt alles van te voren in een kom, de volgorde maakt niet uit. Giet het vervolgens in je wafelijzer en wacht tot je heerlijke warme wafel klaar is! Dit mengsel maakt ongeveer 2 wafels, maar dit is ook afhankelijk van de grootte van je wafelijzer. Ik eet mijn wafels het liefste met maple syrup en vers fruit.

 
 

Eet smakelijk!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Ooh give me this! Heerlijk 🙂

  27 oktober 2015 at 09:46
 • Reply Manon

  Ziet er lekker uit, ik moet nu weer denken aan die wafel van gister met lekker warme kersen ymmmmm

  27 oktober 2015 at 23:16
 • Geef een reactie