Follow:
Recepten

Recept | Maak je eigen pumpkin pie spice mix!

pumpkin pie spicePumpkin pie spice is een hippe kruidenmix tegenwoordig, vooral als Starbucks in de herfst weer drankjes verkoopt met dit ‘geheime’ ingrediënt. Hoewel je deze mix gewoon in de Amerikaanse winkels kunt kopen, is het in Nederland niet verkrijgbaar. Dus wat doe je dan? Je maakt het gewoon zelf! Met een aantal kruiden die je waarschijnlijk toch al in huis hebt, maak jij in een handomdraai deze kruidige mix!
 
Pumpkin pie spice lijkt erg op onze Hollandse speculaaskruiden, maar de samenstelling is wel iets anders. Wil je dus niet smokkelen en de échte pumpkin pie spice gebruiken, dan maak je deze gewoon lekker zelf. Ik heb er al lekkere muffins mee gebakken en er zijn tal van heerlijke recepten online te vinden. Je kunt ook zoeken op recepten met speculaaskruiden en de hoeveelheid speculaaskruiden vervangen door je zelfgemaakte mix!
 
 
pumpkin pie spice

Ingrediënten voor pumpkin pie spice

– 3 eetlepels kaneel
– 2 theelepels nootmuskaat
– 2 theelepels gember
– 1 1/2 theelepels kruidnagel
– 1 1/2 theelepels piment

Extra:
– Maatlepels voor nauwkeurige afmeting
– Glazen pot om de mix in te bewaren

* Alles in gemalen (poeder) vorm
 
 
pumpkin pie spice
 
Heb je alle kruiden nauwkeurig afgemeten, dan is het tijd om alles goed te mixen. Doe dit voordat je alles in de glazen pot doet, want dan is het lastiger om alles goed te mixen en klontjes er uit te krijgen.
 
 
pumpkin pie spice
En zo simpel is het! In een kwartiertje kun jij je eigen pumpkin pie spice maken! Gebruik het bijvoorbeeld door je koffie, of maak er muffins mee! Het ruikt en smaakt een beetje als speculaaskruiden, maar het is toch net even anders. Eet smakelijk!
 
 

Klik hier voor het originele recept

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Marjoleine de Goede

  Yum, dit ga ik maken !

  21 oktober 2015 at 16:52
 • Reply On a Healthy Adventure

  Ik maak pumpkin spice ook zelf. Ik gebruik het maar af en toe, ben meer fan van kaneel of koekkruiden 🙂

  22 oktober 2015 at 11:07
 • Geef een reactie