Follow:
Organic, Recepten, Vegan

Recept | Gezond schepijs in een handomdraai!

banana ice cream
Heb jij zin in een lekker ijsje voor de nazomer? En wil je graag een wat gezonder alternatief dan wat in de winkels ligt? Maak dan gewoon zelf heerlijk ijs met slechts een paar ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt. Een ijsmachine heb je niet eens nodig voor dit heerlijke ‘banana ice cream’! Lees verder voor het recept.
 
Misschien heb je wel eens van ijs op basis van bananen gehoord. Na Na Nice Cream, Banana Ice Cream, Nice Cream, in de fit world worden er verschillende termen gebruikt voor dit lekkere toetje of snack. En je hoeft niet lang na te denken over of je dit wel ‘mag’ eten want er zit alleen fruit (en optioneel melk) in. Dit recept heb je binnen een paar minuten gemaakt, maar je moet wel alles even voorbereiden door het fruit in de vriezen.

 

Ingrediënten voor banana ice cream:

– Bevroren banaan (een halve of hele)
– Bevroren aardbeien of ander fruit
– Plantaardige melk, dit is optioneel
– Honing, ook optioneel
 

Bereidingswijze:

Het maken van dit ijs is eigenlijk heel eenvoudig, maar je moet er even aan denken om het fruit vooraf in te vriezen. Haal de banaan uit de schil en snijd het in twee halven of in nog kleinere blokjes. Zo kun je het makkelijker doseren. De smaak van banaan kan soms best overheersend zijn dus ik gebruik vaak een halve banaan. Zorg dat de rest van het fruit dat je wil gebruiken ook in de vriezer ligt. Als het fruit nog een schil heeft, snijd die er dan eerst af voordat je het in de vriezer stopt. Probeer het fruit minstens een dag van te voren in de vriezer te leggen.

Je basis is dus van banaan, de rest is in te vullen met jouw voorkeuren. Je kunt allerlei soorten fruit gebruiken, je kunt er zelfs pindakaas in doen. Denk ook eens aan wat cacaopoeder, noten en zaden. De banaan maakt het romig en bootst de structuur van ijs na. Alle andere ingrediënten kun je helemaal zelf kiezen. Met een beetje creativiteit heb je net zoveel opties als bij de ijscokraam.
 
 

Banana Ice Cream

 
Voor het vervolg van het recept heb je een (krachtige) blender nodig. Stop de banaan en het fruit naar keuze in de bak van de blender en voeg eventueel een heel klein beetje (amandel)melk toe. Hierdoor wordt het wat smeuïger. Ook kun je honing of stevia toevoegen, maar het meeste fruit is zo al zoet genoeg.

Laat de blender een paar keer goed pulseren, en mix het dan tot een gladde massa. Blend het niet te lang, dan wordt het namelijk steeds zachter en lijkt het meer op een smoothie dan op ijs.

Je kunt je zelfgemaakte ijs direct opeten, of nog even in een apart bakje in de vriezer zetten. Na een uurtje heb je dan heerlijk, stevig ijs. Hoewel het ijs een aantal weken in de vriezer houdbaar is, kan ik je aanraden om het niet lang in de vriezer te laten staan. Door al het vocht in het fruit (en de melk) wordt het één klont ijs die je niet meer kunt scheppen. Ik had mijn ijs vergeten en moest het dus met een lepel schaven omdat het niet meer te scheppen was.
 
 

Dat is alles! Eet smakelijk en veel plezier met het maken van je eigen gezonde ijs!

 
 

Bron foto: FreeImages.com/Gökçe Özaslan

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie