Follow:
Recepten, Vegan

Vegan pesto hapjes om je vingers bij af te likken

vegan pesto hapjes

Krijg je visite en moet je nog snel iets op tafel zetten? Heb je iets te vieren maar heb je weinig tijd om vegan hapjes te maken? Probeer dan eens deze heerlijke vegan pesto hapjes. Ze zijn eenvoudig te maken, je hebt maar drie ingrediënten nodig en deze kun je gewoon bij de supermarkt halen. Super handig voor als je weinig tijd hebt, of je gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Kijk je mee naar dit snelle recept?

 

Wat heb je nodig voor vegan pesto hapjes?

– 1 rol vers bladerdeeg van Albert Heijn
– 1 potje vegan pesto (Costa Ligure)
– handje pijnboompitten
 
 
vegan pesto hapjes 

Hoe maak je vegan pesto hapjes?

Het maken van deze heerlijke vegan pesto hapjes is zo makkelijk, dat ik het eigenlijk niet eens een recept wil noemen. Je begint met het roosteren van de pijnboompitten. Doe dit op een laag vuurtje in een pan met een dikke bodem. Houd ze goed in de gaten, zodat ze goudbruin worden maar niet verbranden.

Maak de verpakking met vers bladerdeeg open en rol het deeg uit in een rechthoek. Bestrijk het bladerdeeg royaal met pesto. Ik deed het de eerste keer in drie ‘banen’, maar je kunt ook het hele oppervlakte bedekken. Voeg ook de pijnboompitten toe aan het geheel. Verdeel het gelijkmatig over het bladerdeeg, maar kijk qua hoeveelheid vooral naar wat jou lekker lijkt.

Als laatste is het tijd om het bladerdeeg op de rollen en er plakken van te snijden. Probeer de rol een beetje stevig op te rollen, zodat de pijnboompitten er straks niet uit vallen. Snijd dan voorzichtig plakken van ongeveer 1,5 cm van het opgerolde bladerdeeg. Ik kwam uit op ongeveer 16 stuks, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de plakken die je snijdt.

 
 
vegan pesto hapjes 

Bak je vegan pesto hapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd af en toe in de gaten of de pijnboompitten niet verbranden. Deze steken namelijk soms wat uit en hierdoor worden ze snel zwart.

Serveer de vegan pesto hapjes op een mooie schaal en zet ze voor je gasten neer. Bij mij waren deze heerlijke hapjes binnen een mum van tijd op. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Ook kun je nog andere ingrediënten toevoegen als je dat lekker lijkt.

 
 

Wat is jouw go-to (vegan) hapje voor als er visite komt of je iets te vieren hebt?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie