Follow:
Bohemian, Lifestyle, Organic, Persoonlijk

Reiki, jezelf helen met energie kun je leren

reikiMisschien heb je al eens van reiki gehoord, maar de kans is groter dat je geen idee hebt wat het is. Dat had ik ook, toen ik 1,5 jaar geleden besloot om een cursus voor reiki I te gaan volgen. En man, wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Reiki heeft alles te doen met energie, chakra’s en handopleggingen en is een fijne manier om allerlei kwaaltjes en pijntjes te laten verdwijnen. In dit artikel vertel ik meer over het principe van reiki en hoe jij het toe kunt passen in je dagelijkse leven.
 
Wat is reiki?
Reiki is een geneeswijze die komt uit Japan en het maakt gebruik van levensenergie, ook wel Chi genoemd in sommige Aziatische geneeswijzen. Chi stroomt door je hele lichaam en heeft effect op zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid. Zit er ergens een blokkade, dan kan dat voor problemen zorgen. Met reiki leer je hoe je deze blokkades kunt verhelpen en kunt voorkomen door middel van handopleggingen bij jezelf of bij anderen.

Ik raad je aan om eens deze korte video over reiki te bekijken. Hierin krijg je een beter idee van wat reiki is, en hoe je het kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Ik ben na de cursus reiki I  oprecht overtuigd van de werking en ik blijf het dan ook in mijn dagelijkse leven toepassen.

 
 

reiki-b 
De chakra’s
Bij reiki draait het voornamelijk om de chakra’s. Dit zijn 7 punten in het lichaam die verbonden zijn aan allerlei emoties en lichamelijke functies. Het zijn een soort molentjes die ronddraaien, en die kunnen soms voor problemen zorgen. Tijdens mijn cursus leerde ik veel over deze chakra’s en deden we standaard een handoplegging bij onszelf om steeds beter aan te voelen hoe onze chakra’s er voor stonden. Dit was echt ontzettend leerzaam! Naast de chakra’s kun je reiki ook toepassen op het lichaamsdeel dat pijn doet. Steeds meer westerse medici erkennen het bestaan en het belang van chakra’en reiki.
 
 
reiki-c 
De reiki I cursus die ik deed
Ik heb het geluk dat de vader van mijn vriendin een reiki master is. Hij is iemand die anderen kan behandelen, maar die zijn kennis ook mag overdragen aan anderen. Omdat ik hem persoonlijk ken, was de drempel ook een stuk lager om de cursus daadwerkelijk te gaan volgen. Ik had er al eens eerder over nagedacht, maar ik vond het allemaal maar zweverig. En dat zegt best wat, want ik ben best een spiritueel persoon.

Tijdens de cursus leerde ik over alle chakra’s, waar ze voor staan en hoe je ze kunt optimaliseren om beter in je vel te zitten en specifieke problemen te verlichten. Het grootste deel van de reiki I cursus ging over zelfheling, waarbij je door middel van handoplegging je hele lichaam bij langs gaat en blokkades verhelpt. Ook deden we tijdens de bijeenkomsten fijne, geleide meditaties. Ik weet echter niet of dit een vast onderdeel is bij andere reiki masters.

Tot slot leerden we hoe we reiki kunnen toepassen op iemand anders. Want hoewel het ontzettend fijn is om reiki bij jezelf te gebruiken, is het ook goed om de basics  te weten als je iemand anders wil behandelen. Wil je daar meer over weten, dan is het verstandig om de cursus reiki II te volgen, want dat staat in het teken van anderen behandelen.

Ik vond het een heel fijne ervaring en ik kijk met veel plezier terug op de cursus en de mensen die ik daar heb leren kennen. Het waren allemaal leuke mensen in mijn groep, iedereen had respect voor elkaar en respect voor de energie van reiki. Het is inmiddels al weer even geleden dat ik de cursus heb gevolgd, maar ik heb er nog veel profijt van.
 
 
reiki-a 
Jezelf leren genezen met reiki
In de meeste steden is het mogelijk om een reiki I of reiki II cursus te volgen. Ik deed reiki I in Groningen, bij iemand die ik dus persoonlijk al ken. Hou in je achterhoofd dat een reiki cursus gegeven moet worden vanuit de juiste intenties. Er mag geld voor gevraagd worden om de kosten te dekken, maar het moet geen geldboom worden. Dus vraagt een reiki master een groot bedrag voor een cursus, dan doet hij of zij het waarschijnlijk niet met de beste intenties.

Ben je eenmaal geïnitieerd in de kunst van reiki, dan kun je voor de rest van je leven genieten van de positieve effecten. Het is een krachtig middel, het kent geen bijwerkingen en het is gratis. Reiki is niet verbonden aan een bepaalde religie of levenswijze en kan daarom door iedereen uitgevoerd worden. Zodra je het effect zelf voelt, weet je dat het werkt en zul je het willen blijven gebruiken.

 
 

Heb jij wel eens van reiki gehoord? Wat denk jij van de beoefening van reiki?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie