Follow:
Reizen

Reistips voor Normandië om je vakantie nog mooier te maken

reistips voor Normandie

Normandië, een mooie streek in Frankrijk die zeker het bezoeken waard is. Hoewel het klimaat er aangenaam is en de baguettes er goed smaken, is het een heel andere sfeer dan in de rest van Frankrijk. De bevrijding van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog startte op de stranden van Normandië en dat zie je nog altijd terug in de omgeving, de dorpjes en de sfeer. Toch is dit niet alles wat Normandië te bieden heeft, want ook als je net als ik genoeg hebt gezien na twee bunkers en een tank, is er genoeg te bewonderen. In deze reistips voor Normandië laat ik je zien wat.
 
reistips voor Normandie reistips voor Normandie 

Honfleur

Ben je met de auto een dagje aan het verkennen in de omgeving, dan mag Honfleur niet op je lijstje ontbreken. Dit knusse dorpje heeft een mooie haven met allemaal gezellige eettentjes er om heen. Vanaf iedere kant van de haven heb je een mooi uitzicht, waar je ook flink voor betaald wat betreft horeca. Honfleur is prijzig, maar charme heeft het ook zeker. Probeer dus zeker even uit te stappen om de haven in het hart van Honfleur te bezichtigen.

 
 
reistips voor Normandie 

Kustplaatsje Arromanches

Schattige kustplaatsjes zijn altijd leuk om te bezoeken, en zo zit het ook met Arromanches. Je vindt hier een klein en schattig dorpje met een heel mooi strand. Dit is ook een van de beste plekken voor als je wil zwemmen. Dat is namelijk niet op alle stranden in Normandië een goed idee. Zo kun je tegenwoordig wel op de ‘Landing Beaches’ zwemmen, maar getuigd het toch van weinig respect naar de vele soldaten die daar hun leven verloren tijdens D Day. Het strand van Arromanches heeft alles wat je nodig hebt: het is schoon, het water is rustig en er zijn meerdere ingangen zodat je de auto dichtbij kunt zetten om als je strandspullen mee te nemen. In de zee liggen nog steeds overblijfselen van de bevrijding, zoals een soort mobiele kade die is aangelegd. Je zwemt hier dus letterlijk tussen de geschiedenis!

 
 
reistips voor Normandie 

Mont Saint Michel

Waarschijnlijk heb je al wel eens van deze prachtige abdij op de berg gehoord. Mont Saint Michel mag dan ook absoluut niet ontbreken in dit artikel met reistips voor Normandië. Deze enorme trekpleister is onlangs voorzien van een brug, waardoor je niet langer ‘gevangen’ zit op het eilandje zodra het zeewater stijgt. Nu kun je de hele dag door, zowel te voet als met de gratis shuttle bus, naar dit prachtige bouwwerk. Let wel op, want de beklimming is zeker geen grapje. Al vrij snel gaat het met traptreden omhoog, waardoor je geen kinderwagen, rolstoel etc. kunt gebruiken. Tel daar nog eens de drukte en warmte bovenop en het is dé manier om je dag te verpesten. Mijn advies? Zorg dat je er rond half 9/9 uur bent. Zo heb je nog even tijd om je auto te parkeren, de bus te pakken en omhoog te lopen. Het lukt je zelfs nog om een foto te maken waarop geen andere toerist te zien is!

 
 
reistips voor Normandie 

Stadsleven in Caen

Wil je liever even naar een stadje, in plaats van enkel schattige dorpjes? Caen is een gezellige kleine stad, waar wij verbleven in een fijne Airbnb. Het voorziet je van alle gemakken van een stad, zoals goed openbaar vervoer, leuke winkels, een groot winkelcentrum, Engelssprekende mensen en zelfs een (gratis toegankelijk) kasteel. Als je hier bent, zou een bezoek aan Caen Memorial niet mogen ontbreken. Dit is een enorm museum over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in Normandië. Bijna ieder plaatsje in de regio heeft een klein een museum, maar als je alles bij elkaar wil hebben is dit de plek waar je moet zijn. Hier loop je uren rond en zie je steeds weer iets nieuws. Want hoewel ik beloof dat Normandië ook veel moois te bieden heeft los van de geschiedenis, is het museum wel een leerzaam uitje voor op een regenachtige dag.

 
 
reistips voor Normandie reistips voor Normandie 

Amerikaanse begraafplaats

Dit artikel met reistips voor Normandië is niet compleet zonder het noemen van de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-su-Mer. Indrukwekkend is één woord dat de lading goed dekt als je eenmaal op de velden staat waar duizenden Amerikanen begraven liggen. Je ziet witte kruisjes tot zo ver je kijken kunt en her en der zie je een Davidster in plaats van een kruis., van een Joodse soldaat uit Amerika.
 

Handige reistips voor Normandië

– De streek is qua klimaat vergelijkbaar met Nederland en Engeland, niet zozeer met het zonnige Frankrijk waar je in eerste instantie aan denkt. Heel veel zwemkleding is wellicht niet nodig, maar even pootje baden kan natuurlijk geen kwaad.
– Over het algemeen zijn er weinig Fransen die bereid zijn om Engels te spreken, maar in Normandië viel dat gelukkig mee. Op de meeste plekken konden we ons prima redden met een mix van Engels en wat basic France.
– De toeristische plekjes kunnen behoorlijk prijzig zijn, zowel met eten en drinken als met parkeren. Voor een flesje frisdrank betaal je met gemak €4,- tot €4,70. Parkeren aan de kust kost je al snel €0,80 per kwartier.

 
 

Ben jij wel eens in Normandië geweest?

 
 

reistips voor Normandie
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle

  Ik ben er nog nooit geweest, maar wauw! Het staat bij deze op mijn lijstje 🙂

  25 augustus 2018 at 12:45
 • Reply Normandië

  Leuk verslag van een regio vlakbij. Rouen is ook een leuke stad en de ideale uitvalsbasis voor de streek te verkennen.

  29 september 2018 at 12:43
 • Geef een reactie