Follow:
Reizen

Reistips voor Thailand voor een onvergetelijk avontuur

reistips voor Thailand

Ga je binnenkort op reis naar Thailand en wil je goed voorbereid aan je reis beginnen? In dit artikel geef ik je reistips voor Thailand zodat ook jij een geweldige reis gaat maken. Het is een fantastisch land met een vriendelijke bevolking, maar het is ook zeer toeristisch. Als je niet oppast betaal je dus met gemak het vierdubbele van de prijs en dat is natuurlijk zonde. Deze tips en meer vind je in dit artikel vol reistips voor Thailand.

 

Van street food ga je niet dood

Het is één van de eerste dingen die je in een reisgids leest: wees voorzichtig met street food. Maar het is helemaal niet nodig om daar met een boog omheen te lopen. Het is bizar goedkoop, heerlijk en bovendien de beste manier om de lokale specialiteiten te proberen. Eten in een restaurant kost je al snel tussen de €10 en €15 per persoon, en vaak zijn de keuzes afgestemd op Westerse toeristen. Op straat koop je voor nog geen €2 een heerlijk maaltje, vers bereid en vol smaak.

 
 
reistips voor Thailand 

Boek lokale tours en activiteiten ter plaatse

Soms wil je voor je eigen rust alvast een aantal tours of activiteiten boeken voordat je ook maar de Nederlandse grond hebt verruild voor Thailand. Hoewel het verstandig is om een ho(s)telovernachting voor de eerste nacht of nachten na aankomst te boeken, kun je de tours beter ter plaatse boeken. Niet alleen heb je dan veel meer keuze (iedere vijf meter heb je kantoortjes hiervoor), maar het scheelt ook behoorlijk wat geld. Het ho(s)tel heeft deals met tourbedrijven, waardoor zij vaak een betere prijs kunnen aanbieden. Ik maakte een dagtrip van Bangkok naar Ayutthaya voor nog geen €20, inclusief mini-bus met airco, tour guide en verzorgde lunch. Op Tripadviser kost je dit zo’n €90 per persoon.
 

Afdingen is een vereiste

Ga je in Thailand iets leuks kopen, dan moet je er rekening mee houden dat je hoort af te dingen. De straten staan in dit land vol met kraampjes en overal worden vergelijkbare producten verkocht. Het loont dus om te zoeken naar de beste prijs. In Thailand kun je er rekening mee houden dat je ongeveer 25 tot 30 procent van de prijs kunt afdingen. Overdrijf echter niet en bied geen prijzen waarvan je weet dat het veel te laag is. De mensen moeten ook hun brood verdienen. Heb je het gevoel dat je echter veel meer moet betalen dan te verwachten is, houd dan voet bij stuk. Bied de verkoper nog een laatste kans of loop weg. De prijzen liggen in Thailand al laag, maar het is geen reden om je te laten bedonderen.
 
 
reistips voor Thailand 

Met een glimlach krijg je alles voor elkaar

‘Het land van de glimlach’, zo staat Thailand bekend. En dat is absoluut waar want tijdens mijn twee weken in het mooie land ben ik maar één chagrijnige Thai tegengekomen. Het zijn zulke leuke en lieve mensen, en zij hechten veel waarde aan vriendelijkheid. Heb je ergens problemen mee, zoek je iets wat je niet kunt vinden, heb je bepaalde dieetwensen? Je kunt het vaak oplossen met een glimlach en een beetje geduld. Leer een paar woordjes zoals hallo en dankjewel want dat wordt je in grote dank afgenomen.
 

Kies voor gemak waar mogelijk

Heb je een beetje extra budget, kies dan eens voor iets meer comfort en luxe. Thailand kan heel goedkoop zijn, maar je betaalt absoluut voor wat je krijgt. Een taxi met airconditioning om vanaf het vliegveld naar je hotel te komen, is iets wat ik zelf niet wilde missen. Ook kun je soms heel voordelig een vlucht boeken, terwijl de bus zo’n 15 uur over dezelfde route doet. Bij mijn binnenlandse vlucht tussen Bangkok en Phuket liep ik letterlijk binnen drie minuten door de douane heen en kon ik daarna genieten van een stressvrije vlucht. Wanneer je lange tijd reist heb je misschien niet het budget voor zulke extra uitgaven, maar het is zeker de moeite waard om dit goed te overwegen. De tropische hitte kan heel zwaar zijn en vergt veel energie.
 
 
reistips voor Thailand

reistips voor Thailand 

Huur een scooter en ga op avontuur

Thailand is een groot land en om iedere hoek kan een pareltje schuilen. Dat zie je alleen niet zo snel als je alleen met het openbaar vervoer, tuctuc of lopend reist. Daarom is het leuk om een dag een scooter te huren om zo nog meer van je omgeving te zien. Een scooter kost je gemiddeld €7 voor een hele dag, en de benzine is spotgoedkoop. Neem een papieren kaart mee zodat je je kunt oriënteren en weet welke richting je ongeveer op moet. Je komt op deze manier prachtige plekjes tegen, die soms goed verscholen liggen. Dit zijn dan ook de echte plekken om te genieten, omdat er geen busladingen vol toeristen naast je staan. Op Phuket heb ik twee dagen een scooter gehuurd om het hele eiland mee te zien. Wat we onderweg tegen zijn gekomen, was adembenemend! Zoals onderstaand strand, dat praktisch helemaal leeg was.
 
 
reistips voor Thailand 

Neem herbruikbare tassen, flessen en bestek mee

Een artikel over reistips voor Thailand is niet compleet zonder te denken aan toekomstige reizigers. Heel Azië kent een groot probleem met plastic. Voor werkelijk álles krijg je een plastic tas. Zelfs bij het kopen van een kleine aansteker! Neem dus een eigen (katoenen) tasje mee voor aankopen die je doet. Koop je een lekker vers sapje, dan komt dit in plastic beker, met plastic deksel, plastic rietje en een plastic tasje voor om je smoothie. Echt bizar. vraag rustig om een beker zonder rietje of ander overbodig plastic. Neem vooral je herbruikbare bestek, metalen rietje en waterflessen mee om al dit extra vuil te voorkomen. Kraanwater is in Thailand niet drinkbaar, maar je kunt wel grote waterfles van 4 liter kopen en deze gebruiken voor je hervulbare waterfles. Dat bespaart weer heel wat plastic, zodat de natuur van Thailand nog lang te bewonderen blijft voor reizigers die na jou komen.
 
 

Wat is jouw ultieme reistip voor Thailand of ergens anders?

 
 

reistips voor Thailand
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply The Green Guide

    Hele goede tips, ook met oog op duurzaamheid, super 🙂 Ik wil er echt heel graag heen!

    25 april 2018 at 20:13
  • Geef een reactie