Follow:
Beauty, Reviews

REVIEW | Bio-Oil, hoe werkt dat nou?

Bio-OilLast van littekens, huidstriemen of een uitgedroogde huid? Bio-Oil claimt gebruikt te kunnen worden voor tal van huidproblemen, en ik testte voor jullie hoe dat allemaal zit. Omdat Bio-Oil minstens drie maanden gebruikt moet worden, geef ik meer een first impression dan een review, maar ik vertel je zeker wat ik er tot nu toe van vind. Wil jij weten of dit product de moeite waard is, lees dan verder.
 
Merk: Bio-Oil
Naam: Bio-Oil
Verkrijgbaarheid: In de drogisterij
Prijs: 
Bio-Oil 60ml – € 12,15 | Bio-Oil 125ml – € 20,29 | Bio-Oil 200ml – € 28,49

 

Bio-Oil
 

WAT BELOOFT HET?

“Bio-Oil is een samenstelling van plantenextracten en vitamines in een substantie op basis van olie. Het product bevat het unieke ingrediënt PurCellin Oil™, dat de algemene consistentie van de formulering zodanig verandert dat het licht en niet vettig wordt, en op die manier garandeert dit product dat de heilzame stoffen welke aanwezig zijn in de vitamines en plantenextracten gemakkelijk in de huid opgenomen worden. Het heeft verschillende doeleinden zoals het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, pigmentvlekken, huidstriemen en het verzorgen van de verouderde en/of uitgedroogde huid.”
 

Bio-Oil
 

MIJN MENING

Ik had al wel eens van dit product gehoord maar toch had ik het nog nooit gekocht. Zou het wel wat zijn? Wat als het niet werkte? Maar toen wist ik nog niet op hoeveel manieren je dit product kunt gebruiken! Ik dacht namelijk dat het alleen voor littekens en huidstriemen was, maar je kunt het nog voor veel meer dingen gebruiken. Onderaan dit artikel lees je een aantal slimme manieren om Bio-Oil te gebruiken.

Bio-Oil ruikt lekker en smeert makkelijk uit op de huid. Het blijft niet lang vet en dat is voor mij echt een groot voordeel. Daar heeft niemand zin en tijd voor toch? Wat dat betreft was ik dus al positief verrast. Om de werking voor littekens en huidstriemen goed te kunnen testen, zou je dit product minimaal drie maanden moeten gebruiken. Dat heb ik niet gedaan en daarom is deze review ook vooral een ‘first impression’. Want ik kan nu niet met zekerheid zeggen of het wel of niet werkt. Ik kan wel zeggen dat het product prettig in gebruik is en dat ik het vaak pak. Niet alleen om op mijn littekens te smeren, maar bijvoorbeeld ook op mijn voeten, of tijdens het scheren van mijn benen. Het maakt mijn huid zacht en mijn huid voelt na gebruik heel verzorgd aan. Dat is altijd een pluspunt! En die oranje kleur? Die zie je niet terug wanneer je het gebruikt dus geen paniek. Ik zal over een tijdje nog een update plaatsen met de daadwerkelijke review, wanneer ik het lang genoeg heb getest om een goed oordeel te geven.
 

Bio-Oil

 

Voordelen
– Helpt bij verschillende huidproblemen
– Multifunctioneel
– Zuinig in gebruik
– Voedt de huid en maakt dat het zacht aanvoelt
– Trekt snel in de huid en laat geen vettig laagje achter

Nadelen
– Je merkt niet direct een verschil
– Je moet het dagelijks gebruiken voor drie maanden, om de volle effecten te zien
– Niet heel budgetvriendelijk

 

Hoe je Bio-Oil nog meer kunt gebruiken:
Voor zachte voeten
De verzorgde voeten die je vlak na een pedicure hebt, wil je natuurlijk zo lang als mogelijk behouden. Zorg dus dat de huid van je voeten soepel en zacht blijft en ga hiermee ontsierend eelt tegen. Smeer elke dag Bio-Oil op je voetzolen, dit gaat ook gebarsten huid op de hielen tegen. De geavanceerde formule helpt om vocht vast te houden en verhoogt de elasticiteit van de huid.

Als oogmake-up remover
Breng een paar kleine druppels olie op een watje om zo je oog make-up op een zachte manier te verwijderen. De unieke formule werkt effectief zodat je niet nodeloos hoeft te boenen, wat niet goed is voor de gevoelige huid rondom je ogen. Het werkt zelfs bij waterproof make-up. Daarnaast verzorgt de olie de kwetsbare huid en werkt deze als conditioner voor je wimpers en wenkbrauwen.

Als scheerolie
Zorg dat je huid, voordat je het scheert, glad en gehydrateerd is. Hierdoor beschadig je de huid niet extra. Breng een kleine hoeveelheid Bio-Oil aan op de plek waar je gaat scheren om zo de huid te beschermen en kalmeren. De olie vult de natuurlijke huidoliën aan en voedt een droge huid die is aangetast door onder meer veelvuldig douchen, scheren, verwarming en airconditioning.

Als bodyscrub
De veelzijdige olie kan ook ingezet worden voor een ‘exfoliating’ behandeling, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Schenk een kleine hoeveelheid Bio-Oil in de kom en mix hier een handvol grof zeezout doorheen. Scrub dan voorzichtig je lichaam en spoel het vervolgens goed af, met als resultaat een gereinigde én zachte, egale huid.

Als lippenbalsem
Smeer twee keer per dag een heel klein beetje Bio-Oil op je lippen. Een geschikte moisturizer voor je mond, die niet uitdrogend werkt. Ingrediënten als Vitamine A, Vitamine E en lavendel olie zorgen ervoor dat de huid vocht kan vast houden en zo gehydrateerd blijft.

At-Home Spa Facial
Ideaal voor na een lange, stressvolle dag. Dompel een dun (gezichts)-doekje in een kom met warm water en voeg vijf druppels Bio-Oil toe. Wring de doek uit, leg deze over je gezicht en ontspan een aantal minuten. En voilà je gezicht voelt weer gehydrateerd, zacht en opgefrist aan.

 
 
*Dit product is aangeboden als PR-sample. Lees mijn disclaimer om meer te lezen over eerlijke reviews en transparantie
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Joyce

  Ik heb het gesmeerd na mijn zwangerschap alleen mijn striae is nog precies net zo. Vind het wel jammer maar was te verwachten. 🙂

  21 juli 2014 at 06:07
 • Reply Bianca

  Zoiets als Striae…als je het eenmaal hebt gaat het niet meer weg, toch lijkt mij dit een fijn product x

  21 juli 2014 at 06:21
 • Reply Bertine

  wat fijn dat je het voor zoveel dingen kunt gebruiken, dat wist ik niet. ik had wel eens reviews gelezen als litteken serum maar daar schijnt het niet zo goed voor te helpen

  21 juli 2014 at 12:16
 • Reply Manon

  Fijn dat je er zo over verteld.

  21 juli 2014 at 15:19
 • Geef een reactie