Follow:
Beauty, Organic

review | Biomed producten op natuurlijke basis

Biomed Skincare is de laatste tijd een onderwerp waar ik graag in duik, en ik test dan ook regelmatig nieuwe producten om de huid in goede conditie te houden. In deze collectieve review beoordeel ik een aantal producten van het merk Biomed. Dit merk gebruikt veel natuurlijke ingrediënten en dat spreekt mij zeker aan! Ben je benieuwd naar de producten van Biomed en wat ik er van vind, lees dan verder.
 
Biomed is een merk dat je waarschijnlijk nog niet kent. Ik kan eerlijk zeggen dat ik het ook niet kende, voor ik deze producten mocht testen. Wat mij vooral aanspreekt is dat de producten bijna helemaal (percentages verschillen per product) natuurlijk zijn en dat ze klinisch getest zijn. Zo heb je dus het beste van de natuur, met de zekerheid dat het goed zit met alle ingrediënten en werkzame stoffen. Daarnaast blijkt Biomed verrassend betaalbaar, iets wat ik niet verwachtte. De oogcrème die ik testte, kost bijvoorbeeld maar €14,99.

De producten van Biomed bevatten geen:
– parabenen
– phenoxyethanol
– minerale oliën
– syntetische parfum
– is niet op dieren getest.

 

Alle producten komen in een mooie kartonnen verpakking, ook de tubes. De verpakking is strak, clean en modern. Dit spreekt me erg aan en geeft ook een goed gevoel qua kwaliteit. Ze zijn alleen lastig te fotograferen door het vele wit, en reflecterende tekst.

 
 

Biomed First Aid Eye Cream

Biomed

First Aid Eye Cream met Aloë vera – €14,99 voor 15ml

“Dit is een hypoallergeen huidverzorgingsregiem dat de uiterst gevoelige huid verzorgt, beschermt en diep vocht inbrengt. Helpt bij het verkoelen en kalmeren van de huid terwijl het jeuken geminimaliseerd wordt.”

 
 

Biomed
Biomed
Laat ik deze collectieve review beginnen met deze oogcrème. Ik ben al vroeg begonnen met het gebruik van dit soort producten en ik denk dat het zeker een verschil maakt op de lange termijn. Nu heb ik nog geen rimpels en fijne lijntjes, dus ik zoek vooral hydratatie en goede verzorging. Met deze First Aid Eye Cream is dat zeker gelukt. Het is een dunne substantie (meer lotion dan crème) en het smeert makkelijk uit. De huid rondom mijn ogen raakt niet geïrriteerd, dat komt omdat dit product hypoallergeen is. Dit is dus een fijn product als je een gevoelige huid hebt.
De oogcrème zit in een tube wat niet alleen handig is, maar ook een stuk hygiënisch is dan bijvoorbeeld een potje.

 
 

Biomed Forget Your Age Serum

BiomedForget Your Age serum – €29,99 voor 30ml

Dit serum bevat zeewierextract dat de huid revitaliseert en zorgt voor verjonging van de stamcellen in de huid. Het tweede actieve ingrediënt is hyaluronon dat zorgt voor de anti-rimpelwerking en versteviging van de huid. Het serum zit in een handige pompflacon.
 
 
Biomed
Biomed B
Ik ben dol op serums en ik zie het echt als een extra stap in mijn skincare. Bijna dagelijks gebruik ik een serum onder mijn dag-of nachtcrème en ik zou deze stap dus ook niet snel overslaan. Daarom was ik erg nieuwsgierig geworden naar het Forget Your Age serum van Biomed. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nog geen rimpels heb, en ik waarschijnlijk niet helemaal tot de doelgroep behoor. Over het anti-rimpeleffect en de celvernieuwing kan ik dus ook niet zoveel zeggen.

Wel kan ik zeggen dat dit serum prettig is in gebruik. Het komt in een mooie pompflacon zodat je het makkelijk kunt gebruiken én geen product verspilt. Het voelt verkoelend aan op de huid en laat geen vettig laagje achter. Hierdoor is het prima te gebruiken onder je make-up.

 
 

Biomed
Het grote nadeel is dat er heel veel alcohol denat. in zit, want dit staat als tweede ingrediënt op de lijst. Ik probeer dat altijd te vermijden in verzorgingsproducten, omdat het je huid uitdroogt. Na gebruik moet ik dan ook sowieso een andere crème aanbrengen, omdat mijn gevoelige huid direct trekkerig aanvoelt. Ik houd meer van voedende serums die lekker romig zijn.

 
 

Biomed Pure Detox Mask

BiomedPure Detox ontgiftend masker – €14,99 voor 50ml

Dit masker bevat verschillende actieve ingrediënten die je huid reinigen en ontgiften. Denk bijvoorbeeld aan aloë vera, rozenbottelolie, shea boter en amandelolie. Purisoft® (uit mierikswortelzaad) beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld vrije radicalen. Samen met de verzorgende ingrediënten is dit masker een goede combinatie tussen een diepe reiniging en diepe verzorging.

 


Biomed
Biomed
Als je nog op zoek bent naar een fijn masker, dan is deze Pure Detox Mask misschien wel iets van jou. Het is even schrikken als je het product uit de tube ziet komen (het is groen/bruin van kleur), maar de werking is wel dik in orde. Ik vind het altijd heel vervelend als een masker heel hard opdroogt, zodat je niet eens meer je mond kunt bewegen. Daar heb ik met dit masker gelukkig totaal geen last van. Ook kun je het heel eenvoudig van je gezicht wassen na vijf minuten. Je hoeft niet te schrobben, waarschijnlijk omdat het niet zo hard is opgedroogd.

 
 

Biomed
Het masker wint misschien niet de schoonheidsprijs, maar dit zou heel goed te maken kunnen hebben met de natuurlijke ingrediënten in dit product. Maar na gebruik voelt mijn huid zacht en verzorgt aan. Dat is precies wat ik van een masker verwacht, dus wat mij betreft is dit zeker een aanrader.

 
 

Biomed Lushes Lashes Wimperserum

BiomedLushes Lashes wimperverlengend serum – €49,99 voor 4ml

Ik ontving ook nog de Lushes Lashes. Dit is een serum dat je wimpers langer en voller maakt. Dit heeft echter iets meer tijd nodig, dus de review van dit serum komt later nog op mijn blog. Voor het beste resultaat wil ik me namelijk aan de voorgeschreven tijd houden en het nog iets langer gebruiken voor ik iets over de werking kan zeggen.

 

Alle producten zijn via de website Viata.nl te koop. Meer informatie over het merk Biomed en de producten kun je ook vinden op de Facebook-pagina van Biomed.

 
 
WINACTIE:
Aanstaande donderdag verschijnt er een winactie op mijn blog waarbij je de vier bovenstaande producten van Biomed kunt winnen. Kom dus donderdag terug om mee te doen!

 
 

Deze producten zijn ter beoordeling aangeboden door Biomed.

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Manon

  Ik vind het masker heel fijn!

  8 december 2015 at 20:26
 • Reply Jeany

  Dat masker lijkt op een product voor wondzorg (die wonderen verricht haha en ook op basis is van natuurlijke tjak) dus dat lijkt me zeer positief.

  16 december 2015 at 16:31
 • Geef een reactie