Follow:
Beauty, Reviews

REVIEW | The Body Shop Seaweed Facial Cleanser

The Body Shop Seaweed Facial CleanserSoms krijg je bij The Body Shop een fijn testertje mee naar huis. Ik vind dat heerlijk want op die manier kun je eerst testen of een product werkt voor jouw huid, voordat je de grote verpakking koopt. Onlangs nam ik een tester van de Seaweed Deep Cleansing Facial Wash voor de gecombineerde tot vette huid mee naar huis. Wat ik van dit product vind en waarom ik een grote verpakking kocht, lees je in deze review. 
 
Merk: The Body Shop
Naam: Seaweed Deep Cleansing Facial Wash
Verkrijgbaarheid: Bij The Body Shop en in hun webshop
Prijs: €12,00 voor 100 ml
 
The Body Shop Seaweed Facial Cleanser 

Wat belooft het?

“Een milde, vetvrije, zeeploze, schuimende reinigingsgel die effectief en grondig reinigt en overtollig vet, dagelijkse vervuiling en make-up verwijdert. De huid voelt schoon, zacht en soepel aan, de teint is zacht en mat.”
 
 
The Body Shop Seaweed Facial Cleanser

 

De ingrediëntenlijst

The Body Shop Seaweed Facial Cleanser
Het eerste wat opvalt is dat er in dit product een hoge concentratie SLES zit. Dit zorgt er voor dat het lekker gaat schuimen, maar is minder goed voor de huid. Het stript je huid namelijk van de natuurlijke vetten en geeft een ‘squeaky clean’ gevoel. Als je een gevoelige huid hebt kun je beter producten mijden die SLS of SLES bevatten. Voor een vette huid (waar deze facewash zich ook op richt) vind ik het persoonlijk minder storen omdat het net dat extra beetje vet van je gezicht haalt die iemand met een droge/gevoelige huid niet heeft.
Verder valt op dat de natuurlijke ingredienten helemaal onder aan de lijst staan; Fucus Vesiculosus (blaasjeswierextract), Chondrus Crispus (Iers mos) en Tocopherol (vitamine E). Qua ingrediënten is dit dus een product dat nog wat te wensen over laat.
 
 
The Body Shop Seaweed Facial Cleanser 

Mijn ervaring

Zoals ik al aangaf, heb ik eerst een tester van deze facewash gekregen en heb ik later de grote verpakking gekocht. Dat zegt natuurlijk wel dat ik dusdanig positief over dit product ben dat ik het het waard vond om de volle mep te betalen. Daar sta ik nog altijd achter nu ik het een tijdje gebruik.
Het eerste wat opvalt bij het gebruik is dat de facewash heel dun is en makkelijk van je hand drupt. Even goed opletten met aanbrengen dus, anders ligt het overal. Het voordeel hiervan is wel dat je maar een heel klein beetje nodig hebt en dat het zuinig in gebruik is.
De geur is lekker fris en totaal niet wat je van zeewier verwacht. Uiteindelijk blijkt er ook niet zo veel zeewier in het product te zitten, dus dat was misschien ook niet te verwachten. Het schuimt makkelijk en het prikt niet tijdens het aanbrengen. Dat doe je op een natte huid en na het ingemasseerd te hebben, spoel je het met water af. Na gebruik vind ik dat mijn huid er beter uit ziet, het is duidelijk gestript van overtollige vetten, maar het maakt mijn huid niet te droog. Het is net of alles een beetje strakgetrokken wordt, zonder dat het oncomfortabel voelt. Ik kan het alleen beslist niet aanraden voor dames met een gevoelige danwel droge huid. Als je een vette huid hebt dan is het niet zo erg wanneer er een laagje vet wordt verwijderd door dit product, maar als je een droge huid hebt dan irriteert het vermoedelijk alleen maar.
Dat brengt me bij het laatste punt: de ingrediënten zijn niet helemaal wat ik er van verwachtte. Omdat de tester zo fijn was, heb ik helemaal niet gekeken naar de igrediënten voordat ik de grote tube kocht. Toch zit er parfum, parabenen en SLES is, van de laatste zelfs heel veel. Een gevoelige huid kan hier waarschijnlijk door geirriteerd raken, en ik begrijp heel goed dat steeds meer mensen producten met SLES willen vermijden. Het is jammer dat The Body Shop wel aangeeft dat het een mild product is, want in mijn ogen is dat niet helemaal waar. Voor mij werkt dit product goed omdat mijn huid aan de vette kant is met wat onzuiverheden. Heb jij dat ook dan kan ik dit product absoluut aanraden. Andere huidtypen kunnen beter een milder product gebruiken.

 

Voordelen
– Werkt goed voor de vette huid
– Geeft de huid een gezondere uitstraling
– Verwijdert overtollig vet en reinigt de huid goed
– Zuinig in gebruik door de dunne substantie
 
Nadelen
– Niet heel voordelig (€12,- voor een tube van 100 ml)
– Er zitten wat agressieve ingrediënten in zoals SLES
– Niet geschikt voor droge en gevoelige huidtypen
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply ThePinkPerfectionist

  Ik heb een gecombineerde huid dus ik wil dit product zeker een kans geven. Eens zien of hij kan tippen aan mijn Vichy Normaderm 😀

  29 september 2014 at 09:30
 • Reply Manon

  Dat klintk wel goed zeg!

  29 september 2014 at 15:38
 • Geef een reactie