Follow:
Beauty, Reviews

Review: Dr. Organic Tea Tree Face Wash

Al lange tijd was ik op zoek naar een nieuwe face wash die eindelijk wel goed zou werken voor mijn huid. Andere merken die ik probeerde waren of te hard waardoor mijn huid helemaal strak getrokken werd, of ze waren juist super ‘greasy’ zodat mijn huid nog vetter werd. Na lang zoeken op internet las ik wat over het merk Dr. Organic en dat sprak mij wel aan.

Ik heb dit product al eventjes geleden gekocht en ik ontdekte dat ik nog helemaal geen review hierover heb geschreven.
Lees dus verder om meer over dit product te weten te komen.


Facts:
Naam: Dr. Organic’s Organic Tea Tree Face Wash
Verkrijgbaar bij: De Tuinen
Prijs: €7,79
Inhoud: 200 ml.


Review:
Om te beginnen had ik geen hoge verwachtingen van dit product. Zal het wel werken? Is het weer zonde van het geld? Kan ik niet beter bij de bekende merken als Nivea, L’Oreal etc. blijven?
Gelukkig merkte ik direct na de eerste keer gebruiken al het verschil. Mijn gezicht voelde schoon aan, maar beslist niet droog. Hoewel het niet een geur heeft om verliefd op te worden, is tea tree wel een belangrijk ingrediënt in dit product. Het haalt de vettige laag van je huid af, reinigt diep en werkt anti-bacterieel. En doordat er alleen natuurlijke ingrediënten inzitten, is het een heel milde face wash.

Het komt in een grote tube die lang mee gaat. Het is een soort doorzichtige gel en dit breng je aan op een nat gezicht. Het beste is om het in je handen even op te schuimen en om daarna pas op je gezicht aan te brengen. Je hoeft het alleen maar even in te masseren en daarna goed af te spoelen.

Wat  ik zelf eerst nog doe is een gezichtsdoekje (washandje kan ook) onder de warme kraan houden en deze even op mijn gezicht te laten liggen. Zo open je de poriën, kan het vuil eruit en wordt je gezicht schoner.

Een paar keer per week gebruik ik in combinatie met deze face wash een gezichtsborstel voor een extra diepe reiniging. Deze gezichsborstel heb ik voor €5,95 gekocht bij de Douglas en het  is een soort van grote ronde tandenborstel voor je huid. Gebruik de face wash zoals je normaal doet en zorg ervoor dat je genoeg schuim op je huid hebt. Maak de borstel nat en maak, zonder hard te duwen, rondjes over je hele gezicht. Aangeraden wordt om ongeveer tien seconden per gezichtsdeel (wang, kin, voorhoofd etc.) te borstelen.

En als laatste nog iets wat ikzelf heel belangrijk vind. Vaak zitten in face washes voor de vette huid een ingrediënt dat je haar uitbleekt. Dit ingredient is Salicylzuur. Het is een vaak gebruikt goedje in gezichtsverzorging maar het geeft mij altijd de kriebels. Niet alleen is mijn haar geverfd, maar ook mijn wenkbrauwen hebben een likje verf gehad. Zodra ik een gezichtsproduct gebruik met Salicylzuur, dat is de kleur binnen no-time verdwenen. Dit product bevat geen Salicylzuur, dus geen verbleking van haar, maar de natuurlijke variant Tea Tree.

EINDOORDEEL:
8,5!

Welke face wash gebruiken jullie? Laat een berichtje achter 🙂

 

Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Silke

  Tea tree kan ik niet tegen

  ik gebruik The body shop aloe vera all jaren! hihi

  31 augustus 2011 at 19:10
  • Reply Geanne Schutter

   Wat jammer dat je niet goed tegen Tea Tree kunt. Het is echt een supermiddeltje!
   Maar Aloe Vera is inderdaad ook erg fijn!

   31 augustus 2011 at 19:31
 • Reply Marie Korf

  Wow ik wil ook zo’n gezichtsborstel!

  10 september 2011 at 20:56
  • Reply Geanne Schutter

   Ze zijn echt ideaal! Ik weet alleen niet of ze nog in de winkels te krijgen zijn. Ik kocht de mijne zo´n 2 maanden geleden en dat was toen de laatste. Iedere keer als ik nu weer bij Douglas ben kijk ik even of er al weer nieuwe zijn, maar tot op heden nog niet. Je kunt ze ook online bij verschillende winkels bestellen geloof ik!

   11 september 2011 at 10:33
 • Reply Noortje

  Ik gebruik deze facewash nu sinds een jaar of zo, en het bevalt mij perfect! Het heeft mij van vrijwel al mijn puistjes en onzuiverheden afgeholpen, en ik gebruik het 1 x per dag (‘s avonds), omdat mijn huid anders erg droog wordt. Ik gebruik ook heel weinig (ter grote van een doperwt) dus ik doe nu al het hele jaar met dezelfde “tube”. Ik heb veel andere producten geprobeerd maar daar werd mijn acne alleen maar erger van of het verbeterde niets. Je moet niet heel snel resultaat willen verwachten want bij mij duurde het 2 of 3 maanden consequent gebruik voordat het echt begon op te klaren. Maar ik heb nu echt zelden nog onzuiverheden! Persoonlijk vind ik het helmaal niet vies ruiken, sommige mensen vinden dat wel, en je ruikt sowieso de geur helemaal niet als je het eraf hebt gespoeld. Mijn huid is gecombineerd (behoorlijk vette T-zone, maar hele droge wangen) en deze facewash heeft het erg gestabiliseerd.Ik gebruik vrijwel geen andere producten naast de facewash aan huidverzorging, wat het is echt niet nodig. Heel af en toe smeer ik De Tuinen tea tree dag en nachtcreme op droge gedeeltes van mijn gezicht. Ik hoop dat ik hiermee andere mensen, die met hetzelfde probleem zitten als waar ik mee zat een jaar terug, kan laten weten hoe prettig dit product is. Natuurlijk elke huid anders, maar dit is zeker een aanrader om te proberen.

  24 oktober 2013 at 13:20
 • Reply Mara

  Ik heb dus echt heel erg last van acne , verminderd dit acne ?

  24 maart 2017 at 13:39
  • Reply Geanne

   Hoi Mara,
   Als je echt last hebt van acne, kan ik je aanraden om naar je huisarts te gaan om te zien welke behandeling deze kan geven. Een crème of zeep gaat niet alles miraculeus oplossen. Maar dit product van Dr. Organic is prettig is gebruik, remt de bacteriën op de huid en maakt je gezicht goed schoon waardoor de kans op puistjes kleiner wordt.

   25 maart 2017 at 14:28
 • Geef een reactie