Follow:
Beauty, Reviews

Review Dr. Renaud Azulene Calming Rich Cream

dr renaud azulene calming rich creamNu mijn huid ontzettend droog is door de medicijnen die ik gebruik, kan ik wel een fijne en verzorgende gezichtscrème gebruiken. Onlangs kreeg ik de Azulene Calming Rich Cream toegestuurd en mijn interesse was direct gewekt. Deze rijke crème met lavendelolie claimt de huid te herstellen, te beschermen en te voeden. Of deze crème van Dr. Renaud dat ook echt doet, lees je in deze review.
 
Merk: Dr. Renaud
Naam: Azulene Calming Rich Cream
Verkrijgbaarheid: Via de website van Dr. Renaud
Prijs: €27,50 voor 50ml
 
dr renaud azulene calming rich cream

 

Over Dr. Renaud

Zestig jaar geleden is een Franse dokter begonnen met het maken van plantaardige schoonheidsproducten. Deze Dr. Renaud selecteerde niet alleen de meest efficiënte ingrediënten voor zijn producten, maar hij dacht ook aan de beleving van een product. Er is namelijk ook aandacht besteed aan de geur, texturen en kleuren. Alle producten zijn 100% natuurlijk en de tolerantie is goedgekeurd door een onafhankelijke expert.
 
 

Wat belooft het?

“Deze rijke azuleen crème van DR Renaud is een herstellende balsem met een rijke en volle textuur die ervoor zorgt dat de droge tot zeer droge huid goed verzorgd wordt en op de juiste manier gevoed wordt. Bevat onder andere azuleen, bijenwas en lavendelolie met verschillende werkingen; Azuleen zorgt ervoor dat de huid verzacht en kalmeert, bijenwas beschermt en voedt de huid en lavendelolie herstelt de huid.”
 
 
dr renaud azulene calming rich cream
 

Wat vind ik er van?

Toen ik dit product voor het eerst opende voor het maken van de foto’s, viel me direct op dat het heerlijk ruikt! Ik ben gek op alles lavendel, dus deze (sterke) geur vond ik direct een pluspunt. De geur is wel heel erg aanwezig dus als je niet van lavendel houdt is dit wel iets om rekening mee te houden.
Ook viel op dat de crème eigenlijk meer lijkt op de samenstelling van een bodybutter. Je kunt het er het beste uithalen met een lepeltje in verband met hygiëne, en dan een klein beetje tussen je handen wrijven. Het smelt eigenlijk direct, waarna je het kunt aanbrengen. De textuur is heel erg romig en hierdoor kun je het makkelijk op je huid aanbrengen zonder veel druk te gebruiken. Ook hoef je maar een heel klein beetje te gebruiken, dus een pot van 50ml kun je vrij lang gebruiken.
 
Over de werking van de Azulene Calming Rich Cream ben ik erg te spreken. Mijn huid is op dit moment erg droog door acne medicatie en daarom was ik specifiek op zoek naar een crème die herstellend werkt en mijn huid weer zacht en soepel maakt. Dat doet dit product van Dr. Renaud zeker! Ik breng het product ‘s avonds aan en de volgende ochtend zie ik totaal geen droge plekjes, wat ik anders wel heb. Ook heb ik geen last van irritaties. Parfum en synthetische ingrediënten geven me vaak een rode uitslag, maar met deze Azulene Calming Rich Cream is mijn huid helemaal niet gerirriteerd.
Het enige nadeel van de Azulene Calming Rich Cream is het feit dat het zó rijk is, dat het lang duurt voor het intrekt. Ik heb dit wel eens aangebracht in de ochtend en pas na enkele uren had ik geen glanzend voorhoofd meer. Opname in de huid duurt dus erg lang, daarom gebruik ik het alleen ‘s nachts ondanks dat er aangegeven wordt dat je het zowel ‘s ochtends als ‘s avonds kunt gebruiken. Dit zou natuurlijk per persoon en per huidtype kunnen verschillen, maar ik zou het zelf dus niet ‘s ochtends gebruiken, tenzij ik de hele dag binnen blijf en geen make-up aanbreng.
 
 
dr renaud azulene calming rich cream
 
Voordelen:
– Maakt de huid zacht en soepel
– Smeert makkelijk over de huid
– Je hebt maar een heel klein beetje nodig
– Irriteert mijn gevoelige huid niet

 
Nadelen:
– Duurt erg lang voor het ingetrokken is in de huid
– Zeer sterke lavendelgeur
– In de hogere prijsklasse
– Alleen online verkrijgbaar
 
 
* Dit product is toegestuurd door Viva Pura. Ontvangen producten worden op dezelfde wijze beoordeeld als producten die ik zelf heb gekocht. Lees de volledige disclaimer hier.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle M.

    Jammer dat het intrekken lang duurt, dat is niet zo handig. Maar verder vind ik dit merk super fijn!

    29 maart 2015 at 11:42
  • Geef een reactie