Follow:
Beauty

Review Ebay Pro kwastenset voor make-up

Ebay makeup brushesAls je een tijdje gelezen hebt gelezen wat ik bestelde op Ebay, dan heb je deze kwastenset al voorbij zien komen. Mijn aankopen zijn nu allemaal binnen en deze set verdient zijn eigen review. Want met beautyproducten van Ebay is het vaak hit of miss en het is lastig vooraf te zeggen of de kwaliteit goed is. In deze review vertel ik je meer over de kwastenset en of ik je deze aan kan raden.
 
Omdat ik eigenlijk niet genoeg kwasten heb voor oogschaduw, besloot ik een setje te bestellen op Ebay. Uiteindelijk viel mijn oog op deze set van twintig kwasten voor slechts €3,88. De haren leken op de foto aardig zacht en omdat het zo’n uitgebreide set was voor een zacht prijsje, besloot ik de proef op de som te nemen. Ik zal de kwasten opdelen in verschillende groepen en die per stuk beoordelen.
  
Ebay makeup brushes 
Laten we beginnen met de kwasten voor het gezicht. De foundationkwast zal ik in ieder geval niet gebruiken, omdat ik altijd een buffing brush gebruik voor mijn foundation. Maar de kwast is wel heel zacht en voelt stevig aan. Ik zal deze gebruiken voor maskers en dat soort dingen. De wenkbrauwkam is ook prima, deze gebruik ik nu dagelijks. Verder is daar niet zoveel bijzonders aan. De andere twee kwasten op de foto zijn een mini angled kabuki en een dikke pencil brush. Beide gebruik ik op mijn gezicht (voor concealer en neus contour) en beide werken prima. Ze zijn zacht, stevig en de haren zijn niet uitgevallen.
 
 
Ebay makeup brushes 
Dan volgt er een hele rij met oogschaduwkwasten. Dit is waar ik deze set specifiek voor kocht, omdat ik daar niet genoeg van had. Op bovenstaande foto zie je een groot aantal nieuwe kwasten speciaal voor oogmake-up, dus het probleem van te weinig kwasten is in ieder geval verholpen. Sommigen zijn handiger dan anderen. Er zitten bijvoorbeeld veel kleine kwastjes is, terwijl de grote voor mij handiger zijn. En sommigen hebben een dubbele kwast, wat lastig is als je ze in een potje neerzet omdat je dan de andere kant plet. Wel zijn de haren weer heel zacht en stevig genoeg voor het betere oogschaduwwerk. Ik heb weinig op de kwasten aan te merken!
 
 
Ebay makeup brushes 
De laatse groep zijn wat bij elkaar gegrepen kwasten. Er zitten 2 á 3 lippenselen in de set, een paar korte kwastjes (handig voor oogschaduw onder je wimperrand) en nog wat sponsapplicators. Hiervan heb ik alleen de korte oogschaduwkwasten gebruikt. Deze zijn ideaal als je een beetje oogschaduw bij je onderste wimperrand wil aanbrengen, dus met die ben ik erg blij. De lippenselen (links op de foto) lijken me niets, ze zijn namelijk heel dun en slap.
 
 
Algemene indruk van de 20 pc Pr kwastenset
Opzich ben ik heel tevreden met deze kwasten. Het grootste gedeelte zal ik absoluut gebruiken en zijn dus een goede aankoop. Alleen de lippenselen en de sponsapplicators zijn niet aan mij besteed.
De haren voelen allemaal erg zacht aan, en tijdens het wassen zijn er geen haren uitgevallen. Ze zijn zacht op de huid en zijn stevig, dus met veel haren per kwast. Hierdoor kun je lekker veel oogschaduw pakken met je kwast, en het brengt ook fijner aan. In de advertentie staat dat er ook geitenhaar verwerkt is in deze kwasten. Ik heb geen idee of dat klopt, maar zacht zijn ze dus in ieder geval wel.
Het enige probleem is dat sommige kwasten een beetje scheef zijn gelijmd. Één handvat was zelfs los toen ik het pakketje opende. Maar met een beetje lijm was dat probleem snel opgelost. Ik vind dat dat ook een beetje onder het Ebay-risico valt. Ik vind dat zelf dus niet zo erg, maar je moet er wel even rekening mee houden. Als je twintig kwasten koopt voor minder dan €4, dan heb je gewoonweg niet de meest fantastische kwaliteit. Maar de haren van de kwasten zijn dus wel prima, en dat lijkt me het meest belangrijke!
 
 

Deze set met 20 kwasten kost €3,88 en ik kocht ‘m bij deze verkoper.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Ik denk dat je inderdaad niet teveel kunt verwachten als je zoiets koopt, daar houd ik zelf ook altijd rekening mee. Ik zou ze nooit allemaal gebruiken, maar er zitten zeker veel handige kwasten tussen. Als de haren maar goed zijn, dan kom je al een eind!

  12 november 2015 at 09:46
 • Reply lovelowbudget

  Ik heb deze kwastenset in het zwart met rosegoud. Ik heb ze nu denk ik wel al één jaar en de kwasten zijn echt nog heel erg goed van kwaliteit. De haartjes zijn niet niet uitgevallen en na het wassen blijven ze ook gewoon mooi. Er zaten bij mij ook kwastjes bij die ik nooit gebruik, zoals de sponsapplicator, de platte foundation kwast en de lippenseeltjes maar de oogschaduwkwasten zijn echt helemaal prima! Ik hoop dat jouw kwastjes net zo goed blijven als die van mij want dan heb je een hele goede (goedkope) koop gedaan.

  12 november 2015 at 11:01
 • Reply Bertine (aboutfashion)

  wow zeg wat goedkoop! ze vallen me reuze mee voor die prijs!

  12 november 2015 at 20:34
 • Reply Jeapiebel Choosebeautiful

  Gelukkig met een beetje lijm was het probleem snel opgelost. Goed om je post tegen te komen. Het is een goede prijs om eens uit te proberen. Minstens al twee mensen die hier tevreden zijn.

  14 november 2015 at 12:12
 • Geef een reactie