Follow:
Beauty, Reviews

Review Hema Hydrating Scrub Cream

Hema hydrating scrub creamNu ik medicijnen voor acne gebruik, is de conditie van mijn huid een puinhoop. Het is droog en ik zie overal huidschilfers tevoorschijn komen. Tijd dus voor een goede scrub om dit probleem mee te lijf te gaan. Ik kocht even geleden de Hydrating Scrub Cream van HEMA en was natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat. In deze review vertel ik meer over het product en of het voldeed aan mijn verwachtingen.
 
 
Hema hydrating scrub cream

 

Merk: HEMA
Naam: Hydrating Scrub Cream
Verkrijgbaarheid: Bij filialen van HEMA
Prijs: €2,25 voor 75 ml

 

Wat belooft het?

“Hydraterende Scrub Cream voor alle huidtypes. Reinigt je huid grondig maar op milde wijze en verwijdert dode huidcellen. Aquaxyl heeft een vochtvasthoudend effect en helpt de huid hydrateren. Aanbevolen gebruik één keer per week.”

 
 

Hema hydrating scrub cream
 

Ingrediënten

Wat opvalt is dat er vrij veel parfum in dit product zit, maar er zitten ook goede en verzorgende oliën in. Deze scrub bevat onder andere macadamia olie, jojoba olie en sheaboter. Allemaal fijne vetten die je huid verzorgen.
 
 
Hema hydrating scrub cream

 

Wat vind ik er van?

Omdat mijn huid op dit moment heel erg droog en schilferig is door medicijnen, zocht ik een gezichtsscrub met echte korrels. Deze zijn best lastig te vinden in de winkels, want bijna alles heeft slechts heel minimale korrel/scrub. Ik wilde juist een grove korrel hebben om die droge plekken op mijn gezicht te lijf te gaan. Gelukkig bleek deze scrub cream van HEMA een goede keuze.
De korrel is duidelijk voelbaar wanneer je het gebruikt, waardoor je het precies op de juiste plaatsen kunt gebruiken. Ik gebruik de scrub voornamelijk rond mijn kin en neus, de rest van mijn gezicht sla ik over. Toch is de korrel niet zo grof als dat van een scrub voor je lichaam, wat je dan ook nooit op je gezicht moet gebruiken! Het doet gewoon wat het belooft en dat vind ik belangrijk bij een product. Het verwijdert de dode huidcellen, de droge plekjes die hierdoor ontstaan nemen steeds verder af, en mijn gezicht voelt na afloop zacht en glad aan.
De scrub cream ruikt fris en dat is ook niet zo gek want er zit best veel parfum in dit product. Ik vind het niet storend en ik krijg er ook geen uitslag van. Verder smeert het product makkelijk over de huid, er zit genoeg crème bij de korrels om het toch relatief zacht voor de huid te maken en het stript je huid niet van de belangrijke vetten. Dat gecombineerd met een prijs van slechts €2,25 zorgt er voor dat ik dit product zeker kan aanraden!
 
 
Hema hydrating scrub cream
Hema hydrating scrub cream

(Naast de blauwe korrels zit er in de witte cream een fijne poeder voor een milde scrub)

Voordelen
– Heel betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar
– Ruikt lekker fris
– Reinigt grondig maar voelt niet te grof aan op de huid
– De korrel is niet ruw op de huid
– Werkt effectief voor het verwijderen van dode huidcellen/droge plekjes

 

Nadelen
– Deze scrub met grove korrels is niet zo geschikt voor een gevoelige huid

 
 
Q: Wat is jouw favoriete scrub voor het gezicht?
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Manon

  Dit is echt een fijne scrub, heb het een paar keer gebruikt!

  17 maart 2015 at 16:31
 • Reply LaFilleRevante

  Ik heb een gevoeligere huid, maar ben toch fan van deze scrub. Ik gebruik hem zoals aangeraden is slechts één keer per week en hij doet een klein beetje pijn op m’n huid als ik te hard wrijf, maar het resultaat is geweldig. Mijn huid wordt er ZO zacht van! Als ik het dan combineer met mijn cleanser en dagcreme voor gevoelige huid kan ik een week verder en heb ik geen enkele last van rode plekken of uitslag. Echt top, en zeker voor die prijs!

  29 juni 2015 at 12:15
 • Geef een reactie