Follow:
Beauty, Reviews

Review | Institut Esthederm zonnebrandcrème visage

Institut Esthederm IntolerancesNu de zon zich af en toe al voorzichtig laat zien, is het verstandig om eens goed na te denken over het beschermen van je huid tegen de schadelijke zonnestralen. Ieder jaar is het weer een zoektocht naar een fijn product voor mijn gevoelige huid die niet alleen beschermt, maar ook mijn huid niet irriteert of pukkeltjes veroorzaakt. Ik ontving van VivaPura een zonnebrandcrème voor het gezicht, die speciaal is ontwikkelt voor deze gevoelige of zelfs intolerante huidjes. Kijk je mee naar mijn ervaringen met dit product?
 
 
Merk: Institut Esthederm
Naam: Intolerances Solaires Soin Haute Protection Crème Visage
Verkrijgbaarheid: Online bij VivaPura
Prijs: €41,13 voor 50 ml
 
 
Institut Esthederm Intolerances
 

WAT BELOOFT INSTITUT ESTHEDERM INTOLERANCES

“De hoog-beschermende gezichtsverzorging voor de intolerante huid

 • Hoog beschermende gezichtscrème voor de overgevoelige huid
 • Gebruik bij het voorkomen en behandelen van reacties en allergieën
 • Laat de huid weer aan de zon wennen

Zeer beschermend en rustgevend, deze crème helpt bij het ​​verminderen van de gevoeligheid van de huid die ultra-reactief is in de zon en verhoogt de geleidelijke aanpassing van blootstelling aan de zon. Het aanpassingsvermogen van de huid wordt gestimuleerd en intolerantie-reacties worden verminderd. De parfumvrije formule is rijk aan ontstekingsremmende actieve ingrediënten en zorgt voor een optimale huidtolerantie.”
 
 
Institut Esthederm Intolerances 
Mocht je écht heel gevoelig zijn voor de zon of zelfs zonneallergie hebben, dan kun je het beste de blootstelling aan de zon opbouwen. Dit doe je op deze manier met dit product:

 • Twee weken voorafgaand aan de vakantie: een keer per dag de crème aanbrengen.
 • De eerste drie dagen van de blootstelling aan de zon: crème elk uur aanbrengen.
 • De vierde tot en met de zevende dag: om de twee uur de crème aanbrengen.

 
 
Institut Esthederm Intolerances

 

WAT VIND IK VAN INSTITUT ESTHEDERM INTOLERANCES

Omdat mijn huid altijd al gevoelig is geweest voor de zonnestralen, probeer ik me altijd goed te beschermen. Op jonge leeftijd had ik regelmatig zonneallergie, wat echt geen pretje is. Daarom is een goed zonneproduct voor mij extra belangrijk, ook op dagen dat het bewolkt is.

Institut Esthederm Intolerances zonnebrandcrème is een fijn product om te gebruiken. Het smeert lekker uit op mijn huid en laat geen witte waas achter. Want dat is het probleem dat ik bij veel producten met hoge SPF ondervind. Omdat er geen parfum in dit product zit, ruikt het dus lekker neutraal en is mijn huid ook minder geïrriteerd.

Enkele weken geleden hebben we prachtig weer gehad, en dat was dan ook het perfecte moment om de werking van dit product te testen. Ik zat in een hemdje in de zon, mijn lichaam zonder SPF en op mijn gezicht had ik dit product. Je raadt je al, mijn lijf was na 30 minuten al wat rood aan het worden, maar mijn gezicht was op en top beschermd. Het was niet rood van de zon, maar ook niet geïrriteerd door het product zelf! Wat dat betreft bevalt deze Intolerances Solaires Soin Haute Protection Crème Visage heel goed!

Wat ik wel jammer vind, is dat je niet goed weet met welke factor je nu eigenlijk aan het smeren bent. Dit merk werkt niet met factors, maar geeft wel aan in welke omstandigheden je het kunt gebruiken. Je hebt zonneproducten voor de lichte zon (*), de normale tot sterke zon(**) en voor de extreme zon(***). Zo kun je wel goed kiezen welke je nodig hebt, maar ik vind een factor wel zo handig werken.

Ook werkte dit product niet goed in combinatie met make-up. Op dagen met weinig zon was het geen probleem en kon ik over deze zonnebrandcrème gerust make-up aanbrengen. Maar op de dagen dat ik echt lekker in de zon ging zitten, en het buiten al richting de 20 graden ging, smolt mijn make-up heel snel van mijn gezicht. Met andere producten had ik dat probleem niet. Omdat mijn huid eigenlijk altijd rood is (in de winter en zomer), draag ik ook in de zomer foundation om mijn huid te egaliseren. Daarom is het belangrijk dat mijn foundation goed blijft zitten. In combinatie met Institut Esthederm Intolerances ging het heel erg vlekken en droop het – bij wijze van – bijna van mijn gezicht. Maar draag jij in de zomer geen make-up of slechts af en toe, dan heb je daar waarschijnlijk geen problemen mee.
 
 
Institut Esthederm Intolerances
Voordelen
– Fijn voor de zeer gevoelige huid
– Irriteert niet en zorgt ook niet voor pukkeltjes
– Smeert goed uit en laat geen witte waas achter
– Bevat geen parfum

 
Nadelen
– Je weet niet exact welke factor je gebruikt
– Niet voordelig en niet verkrijgbaar in de drogisterij
– Werkt bij mij niet goed in combinatie met make-up

 

Als je alles bij elkaar op telt, is dit een prima product voor dames (en heren!) met een zeer gevoelige huid die hun gezicht willen beschermen tegen de schadelijke UVA en UVB stralen. Draag je net als ik ook in de zomer veel foundation, dan is Institut Esthederm Intolerances misschien minder geschikt voor je. Op de website van VivaPura vind je nog veel meer Institut Esthederm zonneproducten om uit te kiezen.

 
 

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Zo gek dat het geen factors aangeeft, dat vind ik toch wel belangrijk eigenlijk. Ik heb een product voor het lichaam, dat moet ik nog testen, het is immers nog geen weer geweest om te zonnen 🙁

  30 april 2016 at 09:13
 • Geef een reactie