Follow:
Beauty, Reviews

REVIEW | Kruidvat Skin Science Cleansing Oil

Kruidvat Skin Science Cleansing OilOnlangs is Kruidvat met een nieuwe lijn voor gezichtsverzorging gekomen, namelijk de Skin Science. De collectie bestaat uit verschillende producten, waaronder deze Gentle Cleansing Oil. Ik was erg benieuwd of dit product mee kan komen in de nieuwe hype rondom cleansing oils en laat jullie mijn mening weten in deze review.
 
Merk: Kruidvat
Naam: Skin Science Gentle Cleansing Oil
Verkrijgbaarheid: Bij filialen van Kruidvat
Prijs: €2,99
 
Kruidvat Skin Science Cleansing Oil

WAT BELOOFT HET?

“Kruidvat Skin Science Gentle Cleansing Oil verwijdert longlasting en waterproof make-up zonder sporen achter te laten. Reinigt de huid van overtollige talg, UV-filters en ander vuil dat zich gedurende de dag op de huid verzamelt. Verrijkt met vitamine E en verzorgende en vochtregulerende natuurlijke oliën, zoals Jojoba- en druivenpitolie. Geschikt voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid. Oftalmologisch (oogheelkundig) goedgekeurd. Het resultaat: een perfect gereinigde huid die heerlijk zacht en verzorgd aanvoelt.

 

MIJN MENING

Ik heb dit product geruime tijd getest om een zo eerlijk mogelijk oordeel te geven over dit product. Eerst gebruikte ik de olie op zichzelf, zoals ik dat ook met andere oliën doe. Dat werkte eigenlijk best prima, maar ik vond dat ik nog iets te veel aan mijn huid moest trekken en boenen om de make-up eraf te krijgen. Mascara gaat er ook wel aardig mee af, maar dat doe ik liever met een speciale reiniger voor je ogen. Daarna probeerde ik het er af te wassen met water en daarna zeep, wat nog best lastig ging. Deze manier kan ik dus niet aanraden.
Pas op dat moment ging ik de instructies lezen en sinds die tijd wil ik niets anders meer. Ik maak eerst een wattenschijfje nat en voeg daar wat olie aan toe. Op deze manier haal ik alle make-up van mijn gezicht af en ga ik daarna nog met zeep of tonic over mijn gezicht om de laatste restjes te verwijderen. Dit werkt erg goed. Het enige nadeel is dat het wel sporen achterlaat, in tegenstelling tot wat op de verpakking staat. Als je mascara verwijdert, is je gezicht wel zwart. Een tweede reiniging is daarom wel noodzakelijk bij dit product, vind ik zelf.
Afgezien van dat feit, kan ik wel iedereen deze Cleansing Oil aanraden. Het is goedkoop, effectief en je doet ook nog eens lang met een verpakking omdat je maar een paar druppels gebruikt. Het ruikt lekker, heeft niet echt een kleur en is in alle aspecten neutraal van aard. Ik heb zelf niet de olie van MAC geprobeerd voor vergelijking maar dat hoeft ook niet. Ik denk namelijk dat ik een nieuwe favoriet heb gevonden.

 
 

Swactches met concealer en oogpotlood
Kruidvat Skin Science Cleansing Oil

 
Voordelen
– Goedkoop
– Makkelijk verkrijgbaar
– Reinigt huid makkelijk en zonder trekken en boenen
– Ruikt lekker en voelt fijn aan op de huid

Nadelen
– Je hebt nog een tweede reiniging nodig (bijv. face wash of tonic)
– Niet met water afwasbaar maar wel met wattenschijfjes/tissue
– Laat een vieze waas achter, vooral na mascara, terwijl de verpakking wat anders belooft
 
 
Q: Wat vind jij van cleansing oils en zou jij ze gebruiken?

 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply ThinksLike Zanne

  Fijne review!

  14 mei 2014 at 08:27
 • Reply Julie Quadflieg

  Fijne, eerlijke review. Ik denk toch dat ik hem oversla.
  Ik gebruik momenteel een Bobbi Brown reiniger voor de ogen, een gezichtsdoekje en daarna de Lush cleanser Let The Good Times Roll en ben daar erg tevreden van! 🙂

  14 mei 2014 at 12:25
 • Reply Denise

  Fijne review! Inderdaad jammer dat het restjes achterlaat. Ik persoonlijk reinig wel altijd mijn gezicht twee keer om te voorkomen dat m’n hele gezicht zwart is van de mascara. Ik ben niet echt heel verrast over dit product.

  14 mei 2014 at 12:46
 • Reply Saraya Callewaert

  Klinkt erg fijn 🙂 X

  9 oktober 2014 at 00:27
 • Geef een reactie