Follow:
Beauty, Reviews

Kruidvat gezichtsreiniger (Clarisonic dupe)

Kruitvat gezichtsreiniger (Clarisonic Dupe)We weten allemaal dat het belangrijk is om ‘s avonds je makeup te verwijderen en je gezicht schoon te maken. Maar eerlijk is eerlijk, soms heb je er gewoon geen zin in. Hoewel ik altijd mijn gezicht reinig, is het ene keer iets grondiger dan de andere. Toen Kruidvat een namaakversie van de populaire Clarisonic op de markt bracht, wilde ik dit direct proberen. Misschien dat de reinigingsroutine ‘s avonds op deze manier wat makkelijk wordt. Wat ik er uiteindelijk van vind, zie je in deze review. 
 
 
Ik moet eigenlijk eerst even aangeven dat ik zelf geen Clarisonic heb, en ook nooit een vergelijkbaar product heb geprobeerd. Echt vergelijken kan ik dus niet met dit product, maar ik vertel je natuurlijk wel wat ik van deze specifieke variant van Kruidvat vind.
 
 
Kruitvat gezichtsreiniger (Clarisonic Dupe)
 
De ‘Face Cleaner’ van Kruidvat komt in een set zodat je direct alles hebt wat je nodig hebt. In deze set zit het apparaat, drie opzetborstels en het komt in een handige doos zodat je het stofvrij op kunt bergen, of het mee kunt nemen op reis. Dat is voor mij een groot pluspunt want je wil geen natte dingen in je tas stoppen.
 
 
Kruitvat gezichtsreiniger (Clarisonic Dupe)
 
Laat ik beginnen met de opzetborstels. Ze zouden alle drie zacht zijn en de huid grondig reinigen. Nu is dat laatste niet gelogen, maar echt zacht vind ik de twee borstels met haren niet. Dit is dan ook zeker geen opzetborstel die voor iedereen geschikt is. Die met de puntjes van siliconen is wel zacht en deze gebruik ik. Maar omdat ik slechts één kan gebruiken, stuit ik direct op het volgende probleem: waar koop ik nieuwe opzetborstels als deze af is? Ik vermoed dat Kruidvat deze niet in de vaste collectie opneemt en dus is dit product eigenlijk maar een kort leven beschoren. De andere borstels (bijv. van Clarisonic of Sony) die wel op de markt zijn, zullen waarschijnlijk niet op dit systeem passen.
 
 
Kruitvat gezichtsreiniger (Clarisonic Dupe)
 
Je kunt het apparaat op twee snelheden zetten. Mijn voorkeur heeft de hoogste stand, omdat ik het gevoel heb dat mijn huid daar schoner mee wordt. Maar het daadwerkelijke draaisysteem is ook direct mijn grootste teleurstelling in dit product. Zodra je het zachtjes tegen je huid drukt, gaat het minder snel draaien en hapert het zelfs. Het lijkt allemaal leuk bedacht, maar in de praktijk werkt het dus niet naar behoren. Omdat ik niet bekend ben met de Clarisonic weet ik niet of de duurdere apparaten dit ook doen, maar voor mij is dit zeker een reden om dit product niet aan te raden.

Deze Face Cleaner van Kruidvat krijgt van mij een dikke onvoldoende en dat vind ik jammer. Ik deel graag positieve reviews maar soms kom ik gewoon iets tegen wat niet aan de verwachting kan voldoen. Ik weet nu dat het systeem opzich (een roterende gezichtsreiniger) best iets voor mij is, maar niet van deze lage kwaliteit. Mijn advies als je serieus overweegt om ook zoiets te kopen: kies voor de bekende merken en laat je goed adviseren over de zachtheid van de opzetborstels etc..
 
De Face Cleaner was een paar weken geleden te koop bij Kruidvat en ligt misschien nog wel in de schappen met alle producten uit de folder. Het kost €7,99 maar is in mijn ogen dat geld niet waard.

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Manon

  Lijkt me fijn om eens uit te proberen

  4 december 2014 at 17:04
 • Reply Jouvence

  jammer dat deze niet naar behoren werkt, het had zo fijn kunnen zijn. ♥ xx

  7 december 2014 at 17:53
 • Geef een reactie