Follow:
Beauty, Reviews

Review Kruidvat Moroccan Argan Oil voor je haar

Kruidvat Argan Haarolie
De winter is voor mij een tijd waar mijn haar nog pluiziger en droger is dan normaal. En natuurlijk vind ik dat niet zo mooi staan, maar het is ook lastig om mijn haar in deze periode goed te verzorgen. Kruidvat heeft een tijdje terug een nieuwe haarolie op de markt gebracht met argan olie. Ik was natuurlijk erg benieuwd of dit product mijn haar zou verbeteren en in deze review lees je daar meer over. 
 
Kruidvat Argan Haarolie
 
Merk: Kruidvat
Naam: Moroccan Argan Oil haarolie
Verkrijgbaarheid: Bij filialen van Kruidvat
Prijs: € 2,49 voor 150 ml
 
 
Kruidvat Argan Haarolie
 

Wat belooft het?

“Verwen je droge haar met Kruidvat Moroccan Argan Haarolie. Je haar wordt weer soepel, zacht en pluisvrij. Ook geeft de haarolie je lokken een mooie glans. De Marokkaanse arganolie in dit haarproduct voedt en verzacht je haar intensief.”
 
Ingrediënten
Argan olie staat als derde ingrediënt op de lijst, samen met nog twee andere oliën. Er zit dus naar verhouding veel van het verzorgende argan in. De eerste twee bestandsdelen zijn cyclopentasiloxane en dimethicone. Dit zijn veelgebruikte siliconen die ervoor zorgen dat je haar lekker zacht en glanzend wordt.
 
 
Kruidvat Argan Haarolie
 

Wat vind ik er van

Haarolie wordt steeds populairder en vele merken komen met hun eigen variant op de markt. Kruidvat heeft ook een haarolie op de markt gebracht, met het populaire arganolie. Nu heb ik de shampoo en conditioner van deze lijn al eens geprobeerd, en daarvan was ik niet echt ondersteboven. De review daarvan kun je hier lezen. Mijn verwachtingen voor deze olie was dan ook niet zo hoog, terwijl ik haarolie best een goed concept vind. Mijn haar is van natuurlijk dik en vol, maar ook droog en pluizig. Niet echt de leukste combinatie omdat de dikte de pluizen nog meer benadrukt. Een olie zou dus een mooie manier zijn om dat een beetje te verhelpen.

De olie komt in een doorzichtige verpakking waardoor je de prachtige gele kleur ziet. Het pompje is heel handig, zodat je niet met een volle hand olie ook nog weer een dop moet dichtdraaien. En omdat je het eerst in je hand moet pompen en niet direct op je haar kan sprayen, voorkom je ook dat het te dicht op je hoofdhuid komt. Hierdoor wordt je haar namelijk heel vet. Je kunt de olie gelijkmatiger en preciezer aanbrengen met je handen dan met een spray.  Je moet het dus alleen aan de uiteinden van je haar aanbrengen en je hoeft het niet uit te spoelen. Dat is voor mij een groot pluspunt in tegenstelling tot maskers die je daarna nog met water weg moet spoelen.

De haarolie van Kruidvat is dus echt heel makkelijk in gebruik. Na het aanbrengen zie ik meteen dat mijn lokken glanzen en dat het totaal niet pluizig oogt. Als ik dus (zelden) mijn haar los draag, dan gebruik ik zeker wat olie om het er mooier uit te laten zien. Het is bij mij alleen niet zo dat mijn haar dagen na het aanbrengen nog zacht en glanzend is. Dit kan natuurlijk wel per haarsoort verschillen. Toch denk ik dat het een goede aanvulling is op mijn collectie haarproducten. Het is gewoon zo eenvoudig, heel voordelig en het geeft direct resultaat. Zelfs als je het dan iedere dag opnieuw zou moeten aanbrengen, dan is dan nog geen ramp. Een flesje van 150 ml kost slechts €2,49 dus dit is naar mijn mening echt een goede budgettopper.
 
 

Kruidvat Argan Haarolie
 
Voordelen
– Komt met een handig pompje
– Maakt mijn haar zacht en glanzend
– Heel voordelig
– Ruikt lekker, een beetje nootachtig
– Makkelijk in gebruik
 
Nadelen
– Je moet het voorzichtig aanbrengen
– Werkt bij mij slechts voor één dag
– De fles heeft bij mij een beetje gelekt in de lade
 
 
Q: Gebruik jij wel eens haarolie? Wat is jouw favoriet?
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Ik ben de laatste tijd echt into arganolie! Dit wil ik ook weleens proberen 🙂

  24 februari 2015 at 10:05
 • Reply Manon

  Klinkt goed!

  24 februari 2015 at 18:24
 • Reply Marion

  Ik moet zeggen dat ik hier ook wel nieuwsgierig naar ben geworden. Gebruik eigenlijk nooit olie voor mijn haar.

  25 februari 2015 at 08:40
 • Reply Chiara x

  Ik was gisteren bij de kapper (meer dan 25jaar ervaring) en hij zei me dat die siliconen niet goed zijn voor het haar. Ze doen als het ware een laagje op elk haartje waardoor het gezonder lijkt, maar het haar is dus niet gezonder.
  En hier zit dus dubbel zoveel siliconen in als olie, ik zou dit echt niet kopen.

  14 september 2015 at 00:25
 • Reply Stylist A.

  Ik wil zafza arganolie ook proberen. zag het op http://www.zafza.com/ en beviel me wel.

  25 januari 2016 at 16:04
 • Geef een reactie