Follow:
Beauty, Reviews

REVIEW | Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel

Kruidvat Skin Science Firming Eye GelMijn geliefde oogcrème van Cattier Paris is zo goed als op en dus is het tijd voor mij om een nieuw product te proberen. Ik houd er van om sommige elementen in mijn huidverzorging, zoals oogcrème, steeds weer te vernieuwen door andere producten te kiezen wanneer iets op is. En omdat ik erg blij ben met de Cleansing Oil van dezelfde Skin Science-lijn van Kruidvat, besloot ik om de Firming Eye Gel te kopen. In deze review lees je mijn bevindingen.
 
Merk: Kruidvat
Naam: Skin Science Firming Eye Gel
Verkrijgbaarheid: Bij alle filialen van Kruidvat
Prijs: €4,99
 

Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel 

Wat belooft het?

Kruidvat Skin Science Anti-Age Eye Gel bevat Mimox en het natuurlijke Kudzu-extract, dat effectief werkt tegen de vrije radicalen en daarmee oxidatieve stress tegengaat. De egaliserende en huidkalmerende eyegel is ongeparfumeerd en geschikt voor gebruik tijdens dag en nacht.”

Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel

 

De ingrediënten

Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel
Op het eerste gezicht zie ik geen gekke dingen in deze lijst staan. Al op de tweede regel zie ik allerlei plantenextracten staan, wat inhoud dat er relatief veel van in het product zit. Wat bovenaan in de ingrediëntenlijst staat, is de hoogste concentratie. Er zit geen alcohol denat, parfum, SLS en parabenen in dit product. 

Mijn mening

Laten we het eerst over de verpakking hebben van dit product. Het is een glazen pot, wat typerend is voor de Skin Science-lijn en het geeft een meer luxe uitstraling. Ook qua inhoud is het prima want je krijgt veel product voor je geld. Wat wel een nadeel is aan deze grote pot, is dat je met je vinger erin moet. Dat is wat onhygiënisch in gebruik. Ook is gebleken dat crèmes die niet in een pompje zitten, eerder negatieve invloed ondervinden van zuurstof. Zuurstof kan namelijk de werking van bepaalde ingrediënten verslechteren. Wat dat betreft is het beter om een product te kiezen dat in een pomp of tube zit.
Dan de gel zelf. Wanneer ik dit product aanbreng, voelt het heerlijk koel aan op de huid. Het smeert goed over de huid en het trekt goed in. Toch vind ik het gevoel van een daadwerkelijke crème fijner, maar dat is gewoon een persoonlijke voorkeur. De kleur is een beetje bruinig, net zoals de Beautifying Elixer van dezelfde lijn. Hoewel het geen parfum bevat, ruikt het toch aangenaam, iets wat ik niet verwachtte.
Op de verpakking van deze Firming Eye Gel staan nogal wat beweringen over dit product. Het zou de huid steviger maken, het elastischer maken en vooral rimpels verminderen. Omdat ik a) nog geen rimpels heb en b) ook nog de oogcreme van Cattier Paris gebruik, kan ik deze claims niet ontkrachten of bevestigen. Het ligt er denk ik echt aan wat de conditie van je huid is om te zien wat dit product uiteindelijk voor jouw huid gaat doen. Voor mij is het opzich een prima product hoewel ik de volgende keer waarschijnlijk wel weer voor een witte crème in plaats van een gel zal kiezen.
 
Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel
 
Voordelen
– Makkelijk te verkrijgen bij Kruidvat
– De prijs is voordelig voor zo’n grote pot
– De gel werkt verkoelend
– Geen gekke ingrediënten die je liever mijdt
 
Nadelen
– Pot werkt niet zo hygiënisch
– Door de open pot kan zuurstof de werkzame stoffen negatief beïnvloeden
– Smeert niet zo lekker als een crème
– Beweringen qua werking zijn moeilijk te controleren
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Nyria Kuijer

  Mijn moeder heeft deze ook en vind hem erg fijn.
  Liefs, xxx

  23 september 2014 at 11:39
 • Reply Manon

  Dat klinkt best goed!

  23 september 2014 at 18:07
 • Geef een reactie