Follow:
Beauty, Reviews

REVIEW | Kruidvat notenmelk met zelfbruiner

Kruidvat zelfbruiner met notenmelkHet is hoogzomer en dus wil je naar buiten in je korte broek. Maar ik ben vast niet de enige die nog witte benen heeft, toch? Daarom gebruik ik alweer een tijdje een zelfbruiner om de melkflessen te verruilen voor een mooi tintje bruin. Ik testte deze notenmelk van Kruidvat en wilde deze vergelijken met Dove Summer Glow, wat ik hiervoor gebruikte. Wat doet dit product en is het een aanrader? Je leest het in deze review.
 

Merk: 
Kruidvat
Naam: Bruin zonder zon notenmelk
Verkrijgbaarheid: Bij Kruidvat
Prijs: €5,95
 
Kruidvat zelfbruiner met notenmelk
 

WAT BELOOFT HET?

“Kruidvat bruin zonder zon notenmelk geeft u het hele jaar door een natuurlijke gebronsde teint zonder zon. Deze notenmelk met wortelextract, sheabutter en vitamine E hydrateert de huid en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering en uitdroging. De uitgebalanceerde samenstelling van deze notenmelk zorgt voor een natuurlijke teint. De huid blijft soepel en zacht. Dermatologisch getest.”
 
Kruidvat zelfbruiner met notenmelk 

MIJN MENING

Dit product trok vooral mijn aandacht omdat het goedkoper is dan het product wat ik hiervoor altijd gebruikte, namelijk Dove Summer Glow. Zou het dan ook vergelijkbaar of beter zijn? Laat ik beginnen met de substantie van deze zelfbruiner met notenmelk. Het is geel van kleur en ruikt erg lekker en tropisch. Vergelijk het met een gewone notenmelk of zonneolie. Het is wat dunner dan die van Dove en hierdoor kun je het makkelijk op de huid smeren. Het was nog makkelijker geweest als de notenmelk donker van kleur was geweest, dan weet je namelijk precies waar je het product al hebt aangebracht.
Dat is namelijk wel iets belangrijks bij een zelfbruiner en zo ook bij deze van Kruidvat. Je moet erg nauwkeurig te werk gaan om er voor te zorgen dat je een egale teint krijgt. Vergeet je een stukje, dan zie je dat wel. De kleur is dus echt zichtbaar na een aantal uren. Ik vind dat ideaal want dan heb je na één nacht slapen direct een mooie kleur, maar het houdt wel in dat de kans op vlekken groter is. Ik kan dan ook aanraden om dit product te gebruiken met een ‘tanning handschoen’. Hier breng je de crème op aan om het vervolgens goed over je huid te smeren. Het schuimlaagje op de handschoen zorgt voor een egale dekking en werkt netter dan bijvoorbeeld je handen. En je voorkomt zo ook oranje nagels etc. Met de hand kan wel (dat doe ik nu ook want mijn handschoen is gesneuveld) maar je moet dan wel goed opletten dat je je handen goed schoonmaakt na het aanbrengen.
Wat ook nog noemenswaardig is, is de geur van dit product. Wanneer je het aanbrengt ruikt het dus lekker, zoals ik al zei. Maar na een aantal uur komt die typische geur van zelfbruiner tevoorschijn en dat vind ik wel een nadeel. Veel goedkopere (ook die van Dove) hebben dit, maar het is in ieder geval wel fijn om het van te voren te weten. Ik vind het niet zo erg omdat ik het product ‘s avonds gebruik en dan ‘s ochtends douche om de geur weg te spoelen.
 
Voordelen
– Voordelig
– Dunne substantie dus makkelijk aan te brengen
– Ruikt lekker tijdens het aanbrengen

Nadelen
– Heeft na een paar uren wel de typische geur van zelfbruiner
– Je moet je nauwkeurig aanbrengen om vlekken en strepen te voorkomen-
 
 
Q: Gebruik jij ook wel eens een zelfbruiner en zo ja, welke?
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Oum Feerozah

  Het laaste nadeel maakt me niet erg blij! Maar lijkt me nog wel een prima product

  24 juli 2014 at 07:53
 • Reply kellyJayne

  Ik gebruik deze al best lang, en vind hem heel natuurlijk qua kleur! Ook is hij heel gemakkelijk te verdelen , en vind hem zelfs beter dan de duurdere varianten.

  24 juli 2014 at 10:27
 • Geef een reactie