Follow:
Beauty, Reviews

Review | La Roche Posay Effaclar Duo

La Roche Posay Effaclar DuoOnzuiverheden hebben we vast allemaal wel eens, dan is er niet zoveel aan de hand. Maar als je net als ik veel onzuiverheden hebt, ga je op zoek naar andere producten die goed zijn voor je huid. Effaclar Duo van La Roche Posay is zo’n product waar veel over wordt geschreven en wordt aangeprezen. Maar wat doet het eigenlijk voor mijn huid? In deze review lees je er meer over.

 

Merk: La Roche Posay
Naam: Effaclar Duo
Verkrijgbaarheid: Online en bij sommige apotheken
Prijs: €15,-
 

La Roche Posay Effaclar Duo

 

WAT BELOOFT HET?

“EFFACLAR DUO is een complete verzorging die 4 actieve bestanddelen bevat om de 2 belangrijkste symptomen van een huid met onzuiverheden aan te pakken: Ernstige lokale onzuiverheden: Niacinamide en Piroctone Olamine om bacteriewoekering te bestrijden en onzuiverheden te verwijderen. Verstopte poriën: een verbinding van LHA / Linolzuur om de poriën vrij te maken door de ophopingen van dode huidcellen te verwijderen. Deze bestanddelen zijn gecombineerd met kalmerend en irritatiewerend thermaal bronwater van La Roche-Posay dat roodheid tegengaat.”

 
La Roche Posay Effaclar Duo
 

MIJN MENING

Toen ik dit product in huis haalde (ik bestelde het online) had ik hoge verwachtingen. Dat kwam voornamelijk door de lovende woorden van onder andere beautygoeroe Tanya Burr, die dit een wondermiddel vond. In het begin gebruikte ik het als spot treatment, waarbij ik het product alleen aanbracht op de specifieke plekjes op mijn huid. Ik verwachtte wonderen, maar dat effect bleef uit. Ik merkte eigenlijk weinig van de werking. Ik legde het weg in mijn la en dacht er niet meer aan.
Totdat ik het onlangs weer vond en het een nieuwe kans wilde geven. Vanaf dat moment gebruik ik het iedere dag en zie ik wel degelijk resultaat. Ik breng het aan op mijn probleemzones, bijvoorbeeld mijn wangen en kin. Daarna breng ik mijn nachtcrème over mijn hele gezicht aan. Ik merkte dat dit voor mij het beste werkt.
De crème smeert makkelijk uit, ruikt lekker maar neutraal en het werkt dus wel degelijk. De volgende ochtend is mijn huid veel minder rood en minder onrustig. Lezers die zelf ook last hebben van acne, zullen weten dat de plek van een puistje vaak nog lang rood blijft. Door dit product is het vlekje veel sneller verdwenen.
Al met al ben ik erg tevreden over dit product en zal ik het ook zeker opnieuw aanschaffen als deze op is. Als je het eenmalig op een puistje gebruikt dan gebeurt er niets. Gebruik je het dagelijks op je gezicht, dan zul je zeker een verschil kunnen zien.

 

Voordelen
– Vermindert onzuiverheden
– Vermindert roodheid
– Littekens lijken minder rood
– Ruikt lekker en is zacht voor de huid

Nadelen
– Alleen online en bij bepaalde apotheken verkrijgbaar
– Geen ‘over night’ resultaten
– Wat prijziger dan producten van de drogisterij
 
 
Q: Heb jij wel eens iets van La Roche Poday geprobeerd?
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Wendy

  Een tijd terug gebruikte ik de Effaclar Purifying Foaming Gel van La Roche Posay in combinatie met de Effaclar DUO en dit wacht echt dé combinatie voor mijn huid. De DUO zorgde ervoor dat mijn huid een stuk minder snel vet werd, echt een heel fijn product!

  14 juni 2014 at 08:41
 • Reply Alexa Land

  Fijne review!

  14 juni 2014 at 17:08
 • Geef een reactie