Follow:
Uncategorized

Review | Max Factor Clump Defy Mascara

Max Factor Clump Defy
Het vinden van de juiste mascara kan best wel lastig zijn. De één geeft meer volume, de ander is meer geschikt om meer lengte aan je wimpers te geven, en natuurlijk moet het ook een Hollandse regenbui kunnen doorstaan. Ik testte een mascara van Max Factor, een merk waar ik eigenlijk niet zo veel mascara’s van geprobeerd heb. Ik was dan ook erg benieuwd naar ‘Clump Defy’ en of deze mascara inderdaad klontjes tegengaat. Lees je mee?
 
Merk: Max Factor
Naam: Clump Defy Water Resistant
Verkrijgbaarheid: Bij de drogisterij 
Prijs: €14,99
 
Max Factor Clump Defy

 

Wat belooft het

“Max Factor Clump Defy Volume Mascara zorgt voor een magnifiek volume en van elkaar gescheiden, prachtig uitkomende wimpers zonder klontjes. Geen geschipper meer tussen volumineuze wimpers en wimpers zonder klontjes.”

 

Max Factor Clump Defy

 

Mijn mening

Het afgelopen jaar heb ik al veel reviews gelezen over deze mascara, want het is een relatief nieuw product. Mijn interesse werd gewekt maar de prijs (€14,99) hield mij steeds tegen. Daarom kocht ik het product ook pas in een 1+1 actie bij Etos. Op deze manier wordt de mascara een stuk goedkoper.
Het eerste wat mij opviel toen ik het product begon te testen, is dat het een wel heel ‘natte’ mascara is. Ik knoeide de eerste keren ontzettend met het kromme borsteltje, en de mascara zat overal. Er zit veel product in deze speciale borstel, en dan gaat allemaal op je wimpers. Je kunt het immers niet goed doseren bij mascara’s. Dat was direct voor mij een minpunt, want ik vind een drogere mascara veel fijner in gebruik. Ik denk dat dit ook te maken heeft met het anti-klonter-effect van deze mascara. Een drogere consistentie zal sneller klonteren. Overigens wordt een mascara vaak uit zichzelf al wat droger als je het een tijdje gebruikt. Nu, ongeveer na twee maanden testen, vind ik de consistentie dan ook een stuk fijner.
Het borsteltje zelf is ook even wennen. Als je gewend bent om te werken met een rechte borstel, dan zul je in het begin waarschijnlijk wel wat meer knoeien. Je moet goed in de gaten houden hoe je ‘m vast houdt, zodat de bolling naar de juiste kant wijst.
Maar wat doet de mascara eigenlijk zodra het is aangebracht? Nou, ik kan je vertellen dat ik geen klontjes heb gezien! Er zitten heel veel kleine tandjes op de borstel en hierdoor komen er geen/minder klontjes tussen je wimpers terecht. Deze mascara geeft vooral volume aan je wimpers, maar ook een beetje lengte. Een goede allrounder kan ik dit noemen, als je er dus eenmaal aan gewend bent. Ik heb gekozen voor de waterproof-variant, en dat is ‘ie zeker. Ik weet helaas niet hoe de andere kleuren (die niet waterproof zijn) zich houden in de regen of met zwemmen.

 

Max Factor Clump Defy

 

Voordelen
– Voorkomt klontjes in je wimpers
– Geeft volume en lengte aan je wimpers
– Regelmatig in de aanbieding en hierdoor is het een voordelig product
– Kan tegen een spatje regen (geldt voor de waterproof-versie)
 
Nadelen
– Je moet even wennen aan het gebogen borsteltje
– ‘Natte’ mascara waardoor ik meer knoei

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Ik vind het echt een prachtig resultaat geven!

    20 december 2014 at 20:07
  • Geef een reactie