Follow:
Beauty, Reviews

REVIEW | Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Real Techniques Miracle Complexion SpongeBeautyblender, make-upspons, Miracle Complexion; ja, er zijn heel veel namen voor bovenstaand product. En hoewel het al een hele tijd op de markt is, kocht ik pas onlangs zelf zo’n ei. Ik koos voor een variant van Real Techniques omdat daar goede reviews van online stonden, en ik gek ben op de kwasten van dit merk. In deze review vertel ik je wat ik vind van de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques.
 
Merk: Real Techniques
Naam: Miracle Complexion Sponge
Verkrijgbaarheid: Online en bij verschillende winkels
Prijs: €5,99

Real Techniques Miracle Complexion Sponge
 

WAT BELOOFT HET?

De Miracle Complexion Sponge geeft een high definition-resultaat op de huid, egaliseert en perfectioneert de huid. Er zijn drie onderdelen van de spons die allemaal hun eigen werking hebben. Online zijn video’s te bezichtigen om te zien hoe je dit product kunt gebruiken.


Real Techniques Miracle Complexion Sponge
 

MIJN MENING

Ik heb de spons best een lange tijd getest, maar ik kan niet zeggen dat ik helemaal om ben. Hoewel ik net als bij de kwasten wel enthousiast ben over de kwaliteit van dit product, vind ik het gewoon niet zo handig in gebruik. Eerst moet je de spons nat maken en goed uitwringen. Als je de spons droog gebruikt, zuigt hij de foundation op in plaats van het op je huid te brengen. Máár; dit doen alle make-upsponsen. Hoewel de dames achter Real Techniques goed hebben nagedacht over het design (een platte zijde zodat je je foundation mooi kunt aanbrengen), werkt het voor mij gewoon niet. Ik ben stipling brushes gewend en deze spons geeft me niet hetzelfde resultaat. Voor mijn gevoel ben ik meer foundation nodig en is de dekking minder dan met een kwast. Omdat ik die dekking wel nodig heb, gaat mijn voorkeur niet uit naar deze Miracle Complexion Sponge.
Wat betreft het reinigen van dit product, is het niet zo ingewikkeld. Je kunt hetzelfde middel gebruiken wat je ook voor je kwasten gebruikt (ik gebruik babyshampoo) maar ook speciale reinigers voor make-upsponsen werken prima. Ik heb zelf nog een andere techniek die binnenkort online komt. Hiermee verwijder je werkelijk iedere vlek in de spons, want vlekken ga je zeker krijgen. Met de meeste andere reinigers kreeg ik die er niet uit. Vind je dat niet erg dan is het gewoon wassen onder de kraan met wat shampoo, zoek je een andere manier dan moet je mijn blog even in de gaten houden voor mijn tip!
Ik gebruik dit product op dit moment voor concealer onder mijn ogen. Zoals ik al zei is het design wel top en het bovenste puntje werkt perfect om concealer of highlighter onder je ogen aan te brengen. Wat dat betreft is het dus ook niet helemaal miskoop en ben ik uiteindelijk toch blij met dit product. Alleen als ik van te voren had geweten dat ik het alleen onder mijn ogen zou gebruiken, had ik het waarschijnlijk niet gekocht.
 
Voordelen
– Geeft een natuurlijk effect op de huid
– Voordelig
– Van goede kwaliteit en zacht schuim
– Tegenwoordig makkelijk online te kopen in Nederland
 
Nadelen
– Geeft geen optimale dekking
– Vergt iets meer tijd en aandacht dan een foundationkwast
– Na het reinigen blijven er vlekken in de spons achter
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Klinkt goed!

    28 augustus 2014 at 15:50
  • Geef een reactie